Back to Question Center
0

De do's en don'ts van het benoemen van uw kleine onderneming

1 answers:
.
.
. guersel arcelik servisi.png?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575731720000000" alt="Tips Naming Small Business">

Niemand snelt op Valentijnsdag weg om een ​​tiental langgerekte stinkwieren te kopen.

Dus hoewel een roos met een andere naam nog steeds zo zoet zou ruiken, zou je niet zo veel mensen krijgen om ze te kopen. En in de wereld van het kleinbedrijf is het belangrijk om mensen te laten kopen.

Hoewel het misschien een bijzaak lijkt te zijn voor sommige bezige bedrijfseigenaars, zal de naam van uw bedrijf zijn hoe uw bedrijf wordt geïdentificeerd en het is pijnlijk moeilijk om te veranderen als u eenmaal bent begonnen. Neem in plaats daarvan de tijd om een ​​goede bedrijfsnaam te bedenken, en u zult begrijpen waarom het hebben van een pakkende naam een ​​sleutel is tot het succes op lange termijn van uw bedrijf. Hier zijn enkele eenvoudige Dos en Don'ts om te volgen wanneer je kleine bedrijf een naam geeft .

DO bevat trefwoorden die horen bij uw bedrijf - Als u bijvoorbeeld een restaurantbedrijf opent, overweeg dan om woorden te gebruiken die de keuken definiëren. of eetervaring. Als je je slijterij of bar wilt noemen, experimenteer dan met woorden als 'geesten', 'whisky', 'betreurenswaardige keuzes', wat dan ook. Kijk vervolgens of u enkele interessante achtervoegsels of voorvoegsels kunt toevoegen om het pakkend te maken. Sites als Dot-o-Mator , Rhyme Zone en De gratis tool voor gratis benaming van WriteExpress kan u helpen brainstormen over een originele naam voor uw kleine bedrijf.
NIET gebruik verzonnen woorden die niemand begrijpt - Maak niet alleen een woord dat goed voor je klinkt, want niemand weet wat op aarde een "Gerflumfel" is. Tenzij je Google bent, natuurlijk. Google's naam is eigenlijk een toevallige spelfout van een wiskundig begrip in de praktijk, "googol", dat wordt gebruikt door mensen die slimmer zijn dan wij om te verwijzen naar cijfer 1 gevolgd door 100 nullen. Dus verzonnen ze per ongeluk een woord en het werkte voor hen. Maar uw bedrijf is (nog) geen Google dus wees niet te schattig.

DO gebruik beschrijvende woorden over uw bedrijf - Bent u een high-end luxe spa ?. Misschien wil je zachte, ontspannen woorden als 'verjonging' en 'sereniteit' op die lijst met trefwoorden plaatsen. Of gebruik een woord als "correct" en "u krijgt geen accountantscontrole" als u een belastingkantoor bent. "
NIET DOEN cliché zijn - Uw bedrijf" Best Accountants "of" Ultimate Linoleum Installation "noemen, is net zoiets als uw hele branche een zomerkamp maken waar iedereen een. trofee. Als iedereen speciaal is, is niemand speciaal.

DO hebben een naam die zegt wat uw bedrijf doet - Bellen naar uw airconditioningsbedrijf "Flamingo Repair" is misschien logisch voor u, maar dat doet het niet. laat uw klanten weten of u airconditioners of gebroken gazon Flamingo's repareert. Of je bent een dierenarts die gespecialiseerd is in tropische vogels. Zien?. We zijn al in de war.
DO NOT maak het lang en gecompliceerd - Probeer de naam van je bedrijf onder de 10 letters te houden, want dat lijkt het magische getal te zijn voor de meeste succesvolle bedrijven. "Big Al's airconditioning, vaatwasser, kabelbox en Flamingo-reparatie" past niet precies in een Twitter-handgreep of in de signage van uw winkel.

DO staan ​​uw bedrijfsnamen voor iets - Dat "iets" moet zijn wat uw bedrijf doet. Ga je terug naar het Google-voorbeeld, wist je dat ze bijna hun bedrijf "BackRub " noemden?. Dat klopt, ga BackRub het .. uh, ik bedoel .. Google het en zie voor jezelf. Het lijkt erop dat ze daar een kogel hebben ontweken, nietwaar?
Gebruik NOOIT een aantal letters die staat voor iets dat niemand weet - "Maar wacht even!" Zeg je. Wanneer je kleine bedrijf zo groot wordt, voel je dan vrij om je naam naar believen in te korten.

DO gebruik grappige spelen op woorden, als je kunt - Waarom belt u uw luchthavenparking / hondenkennel "Bark and Fly" niet, of belt u met uw sportschool naar de ". Swoleness Center "?. Deze eigenzinnige bedrijfsnamen kunnen een beetje grinniken krijgen en zelfs enkele mond-tot-mondreclame verwelkomd.
DO NOT gebruik geen popcultuur of gedateerde referenties - Omdat over vijf jaar hopelijk niemand meer zal onthouden waarnaar 'Ariana Grand Piano's' verwijst.

DO hebben een naam die resoneert met de lokale gemeenschap - Uw bedrijfsnaam moet warme en prettige associaties oproepen met het gebied waarin uw bedrijf zich bevindt. Like 'Sunshine Liquors. "In Florida of" Perpetual Groom Wedding Planning "in Seattle.
Gebruik NOOIT stadsnamen - Want wat doe je met "Toledo Wassende Wereld" wanneer je besluit om uit te breiden naar Michigan?. En nee, iedereen in New York, de naam van je stad plaatsen voor je bedrijf elders, laat mensen niet denken dat het beter is.

DO maak je naam uniek - Zelf bellen Uptown Sanitair is de snelste manier om ervoor te zorgen dat je klanten zeggen: "We gebruikten de laatste tijd loodgieterswerk uit de binnenstad, toch?. Bel ze opnieuw. "
DO NOT maak het een onlogische spelling - Zeker, als je snapback baseball caps verkoopt in het winkelcentrum, dan is het goed om jezelf" Lidz "te noemen. "Maar je doelgroep zal je waarschijnlijk niet heel serieus nemen als je jezelf" Angie's Interior D-zinez "noemt. "

DO nadenken over hoe de naam er OVERAL zal uitzien - Ziet jouw bedrijfsnaam er goed uit, afgedrukt in een krantenadvertentie, scherm gedrukt op een t-shirt, geborduurd. op een jas?. Hoe ziet het eruit op uw mobiele app, zoals uw Twitter-adres en op uw Facebook-pagina?. Een naam die te lang is of die zich niet goed over verschillende media verspreidt, kan mensen uiteindelijk wegjagen
DO NOT haast niet met de beslissingen - Professionals benoemen (ja, dit is. een hele branche) doorloopt meer dan 300 namen bij het kiezen van een voor een klant. Het is een zeer belangrijke beslissing, dus het is goed om minimaal 3-5 weken aan het proces te besteden, zo niet meer. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet als u besluit om met een professionele naamgevingsfirma te gaan .

DO zeg de naam van uw bedrijf hardop Doe alsof u een 8-jarige snotaap bent en probeer manieren te bedenken om de spot met het bedrijf te maken. naam die u overweegt. Zeg de naam van uw bedrijf hardop om ervoor te zorgen dat het niet raar klinkt en van de tong rolt. Deze gozer deed dat duidelijk niet.
NIET vergeten te zien wat dit in andere talen zou kunnen betekenen - Grote bedrijven doen dit ook, zoals wanneer Chevy hun Nova in Mexico promootte. Als je 9 ste Spaans hebt vergeten, betekent "geen va" in het Spaans "niet meer. "Oeps.

DO ontvang input van andere mensen op uw naam - En die mensen zouden de mensen moeten zijn die het meest om uw naam zullen geven: uw potentiële klanten. Dit is vrij gemakkelijk te doen via een e-mailonderzoek of via LinkedIn, Facebook en andere sociale-mediakanalen .
NIET DOEN de inbreng krijgen van vrienden en familie - Hoewel het runnen van bedrijfsnamen door je partner elke avond een leuke verandering van een gesprek tijdens het eten lijkt, stel je de gevolgen voor als je. Doe niet mee .

DO zorg ervoor dat uw naam niet wordt gebruikt - Er is een behoorlijke kans dat de geniale lijn van uw genie al eerder door iemand anders was bedacht. Kijk naar de oprichtingssite van uw staat en de U. S. Patent and Trademark Office om te zien of uw geweldige bedrijfsnaamidee al is geregistreerd. Niet alle bedrijfsnamen zijn handelsmerken, maar dat betekent niet dat u nog steeds niet kunt worden vervolgd. Dus ook op internet rondneuzen.

DO Registreer alle domeinen en sociale-media-accounts - Mensen zijn lui. Dus als uw bedrijf de naam "Ear Plug Zone" heeft en de Twitter- en Instagram-handles van uw winkel niet @earplugzone zijn en uw website niet www. earplugzone. com, dan nemen mensen niet de tijd om erachter te komen wat ze werkelijk zijn.
Gebruik NIET a. net,. biz of. info als je. com domeinnaam wordt gebruikt - Dit schreeuwt zo ongeveer: "Ik was te goedkoop om mijn domein te kopen van de man die het al heeft, en niet creatief genoeg om met iets anders te komen. "

Het benoemen van uw kleine onderneming is niet iets dat u lichtvaardig moet nemen. Zoals weergegeven in deze bedrijfsnaamgevingsgids van Igor International , is het een proces dat creativiteit en ijver vereist. Het is veel moeilijker, duurder en tijdrovender om uw bedrijf (r) te veranderen dan om deze zakelijke naamgevingstips ter harte te nemen en het de eerste keer goed te doen.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago