Back to Question Center
0

Een kindergids om zaken en geld te begrijpen

1 answers:

Naarmate je ouder wordt, begin je dingen te willen die je ouders niet altijd zullen kunnen bieden. Het nieuwe videogamesysteem dat u wilt, kost bijvoorbeeld $ 300, maar uw ouders hebben dit niet, waardoor u het zelf kunt redden. Door geld te verdienen, kun je de dingen kopen die je wilt, en het leert je ook een verantwoordelijkheidsgevoel - tennis court coloring in pennsylvania. Je kunt een deeltijdbaan krijgen om geld te verdienen, of je kunt huishoudelijke taken voor buren en familieleden voor geld doen. Om betaald te worden, moet je verantwoordelijk genoeg zijn om de taken uit te voeren die je bent gevraagd. Zodra je je geld hebt verdiend, kun je het opslaan voor je toekomst en zelfs een beetje spenderen om de dingen te krijgen die je wilt.

.
 • Kinderen en geld (PDF) Kid's Guide to Understanding Business and Money
 • .

Wanneer kinderen de werkwereld binnenkomen, horen ze termen als 'inkomen' en 'lonen'. Sommige mensen gebruiken deze termen alsof ze hetzelfde betekenen, maar ze zijn eigenlijk anders. Inkomen is het totaal van het geld dat je voor een bepaalde periode verdient. Zo kunnen banken u bijvoorbeeld vragen om uw wekelijkse of maandelijkse inkomsten wanneer u een lening aanvraagt. Je lonen zijn hoeveel geld je per uur verdient.

.
 • Kinderen en geld: kinderen geld gewoonten leren leven (PDF)
 • .
 • Lonen
 • .

Kinderen horen hun ouders praten over het betalen van belastingen, maar veel ouders nemen niet de tijd om uit te leggen wat belastingen zijn. De overheid op lokaal, provinciaal en federaal niveau heeft belastinggeld nodig om diensten aan de mensen te kunnen aanbieden en overheidsactiviteiten uit te voeren. Belastingen zijn een percentage van het inkomen dat moet worden betaald om de overheid draaiende te houden. De federale inkomstenbelasting is bijvoorbeeld een percentage van het geld dat u elk jaar verdient en dat aan de federale overheid wordt betaald. Veel staten hebben ook een inkomstenbelasting die mensen betalen. Omzetbelasting is een percentage dat door de staat en provinciale overheden wordt vastgesteld voor de aankoop van de meeste goederen en diensten. Als u bijvoorbeeld een auto koopt voor $ 10.000 en het belastingtarief voor de staat en de provincie samen 10 procent is, betaalt u $ 1.000 belasting op de aanschaf van de auto. Omzetbelasting wordt toegevoegd aan de aankoopprijs en verhoogt het bedrag dat u betaalt voor wat u koopt.

.
 • Money Math: Lessons for Life (PDF)
 • .
 • A World Without Taxes (video)
 • .

Winstvermeldingen (ook wel inkomstenoverzichten genoemd) kunnen precies aangeven waar een rekening, bedrijf of individu zijn geld vandaan heeft gehaald. Pensioenplannen sturen elk kwartaal gedetailleerde inkomstenoverzichten om te laten zien welke beleggingsrekeningen geld verdienden en welke rekeningen geld verloren. Dit helpt het individu om beslissingen te nemen over het al dan niet wijzigen van zijn account of om zijn account te laten zoals het is. Banken sturen winstoverzichten op rekeningen die rente verzamelen, zoals spaarrekeningen, geldmarktrekeningen en depositocertificaten.

.

Bedrijven waarvan mensen een deel kunnen bezitten door er aandelen in te kopen, worden openbare bedrijven genoemd, en ze moeten jaarlijkse winstverklaringen vrijgeven zodat potentiële investeerders kunnen zien hoe het kleine bedrijf geld verdient . Een bedrijfsresultaatoverzicht geeft aan hoeveel het bedrijf heeft gemaakt of verloren. Wanneer een bedrijf zijn uitgaven van zijn inkomsten aftrekt en het een positief aantal krijgt, dan is dat winst. Als het nummer dat overblijft negatief is, geeft dat getal verliezen aan.

.
 • Inkomstenoverzichten
 • .
 • Gids voor de start van de financiële overzichten
 • .

Een van de beste manieren om veilig geld te besparen en te gebruiken, is met een bank- of spaarrekening. Een spaarrekening heeft meestal een klein deel van beleggen dat een beetje rente-inkomsten aan uw geld toevoegt. Beleggen is het proces van geld nemen en geven aan een bedrijf of een soort van beleggingsfonds in de hoop dat ze het zullen gebruiken om meer geld te verdienen, waarvan sommige ze aan jou zullen geven. Soms verdienen investeringen geld en soms verliezen ze geld. Een bank zal gewoonlijk veilige beleggingen doen met zijn spaarrekeningen om iedere maand een beetje geld te verdienen voor zijn klanten. Het is belangrijk om altijd voldoende geld op uw bankrekening te hebben om de bedragen van de cheques die u schrijft te dekken. Wanneer u een papieren cheque invult, schrijft u in aan wie u betaalt op de regel met de tekst "betalen aan de bestelling", dan schrijft u het bedrag in het vakje naast die regel, dan schrijft u het bedrag in woorden uit en. breuken op de lijn eronder. Je schrijft de dollars in woorden en de centen als een breuk. U moet het vinkje op de regel in de rechteronderhoek tekenen zodat de ontvanger het kan verzilveren.

.
 • Investeren voor kinderen
 • .
 • Factoren bij het openen van een spaarrekening
 • .
 • Hoe u een controleaccount selecteert
 • .

De eerdere kinderen leren vaardigheden op het gebied van sparen, budgetteren en beleggen, hoe sneller ze de waarde van geld zullen begrijpen. Als het erom gaat om geld te besparen, is de eenvoudige regel om alleen te kopen wat u nodig heeft en nooit meer uit te geven dan u heeft. U moet een maandelijks budget opstellen en ervoor zorgen dat geld op uw spaarrekening deel uitmaakt van dat budget. Een budget is een plan voor het verdelen en gebruiken van uw geld. Wanneer u geld op uw spaarrekening storten op een van uw maandelijkse rekeningen, heeft u altijd extra geld om de dingen te kopen die u zoekt.

.

Een manier om te vergroten hoeveel u elke maand hebt, is door te leren hoe u kunt beleggen. U kunt een volwassene vragen een online account te maken en u te helpen bij het beleggen in aandelen om meer te weten te komen over de aandelenmarkt en hoe u deze kunt gebruiken om geld te verdienen. U kunt ook beleggingen bij uw lokale bank vinden die uw spaarrekening, een bewijs van storting en een geldmarktrekening bevatten.

.
 • Hoe maak ik een begroting aan?
 • .
 • Geld besparen zelfs wanneer het onmogelijk lijkt
 • .
 • De beste manieren om $ 5000 te investeren
 • .

Als u het idee wilt ontdekken om zelf geld te verdienen, dan kunt u overwegen om een ​​eigen bedrijf te beginnen. Een kind kan veel over de wereld leren door zijn eigen bedrijf te starten en het belang van verantwoordelijkheid te begrijpen. Je moet nooit je eigen bedrijf beginnen zonder de hulp van een volwassene, en als je een echte, volwassen bedrijf opricht (niet alleen zoiets als een limonadetribune of babysitten) en je bent nog steeds een kind, moet je je misschien registreren. uw bedrijf met de lokale overheid en start een zakelijke bankrekening. Zodra uw bedrijf is geregistreerd en uw account is geïnstalleerd, kunt u beginnen met het vinden van uw eerste klanten.

.

Een bedrijf runnen is hard werken en het kan een kind verantwoordelijkheid en respect bijbrengen. Wanneer u een bedrijf runt, moet u bijhouden hoeveel geld u uitgeeft en al het geld dat u verdient en moet u letten op de behoeften van uw klanten.

.
 • Kids Inc: Ontmoet de jongeren die hun eigen bedrijven runnen
 • .

Als u uw bedrijf runt, moet u veel van de wiskunde die u op school hebt geleerd, inclusief bedrijfsalgebra, gebruiken. Je zult algebra gebruiken om dingen te berekenen zoals hoeveel te betalen en te innen voor belastingen en hoeveel je moet vragen voor wat je verkoopt. U moet natuurlijk ook elementaire wiskunde kennen, zoals hoe u geld kunt optellen en klanten kunt veranderen. Goed dat je aandacht hebt besteed in de wiskundeles!

.

Figuur met dank aan junpinzon / Freedigitalphotos. net

6 days ago