Back to Question Center
0

5 manieren om te nemen op de Big Box-concurrent die net is ingetrokken

1 answers:
.
.
. Big Box Competitor

Het voelde alsof je in de darm werd gestompt - dutch cargo bikes london.

Op een ochtend reed u naar uw werk en een bord voor een verlaten perceel stond een paar straten verderop: "Binnenkort: Big Box-concurrent. "En je dacht:" Misschien moet ik de zoekadvertenties gaan bekijken. "

Zeker, veel groot-vakhandelaren hebben de afgelopen twintig jaar kleine bedrijven op de vlucht geslagen, waardoor gevestigde buurtspots met hun oneindige selectie en minuscule prijzen werden gedwongen. Maar de toevoeging van een concurrerende grote jongen is geen doodvonnis voor uw kleine onderneming. Dingen zullen anders zijn, maar je kunt slagen en zelfs hun aanwezigheid gebruiken om je verkoop te verbeteren.

Hoe gaat u hiermee om?. Nou, er zijn veel manieren.

Omdat je verliest. Als u de economie van het hogere jaar hebt overgeslagen, krijgen grote bedrijven grote kortingen omdat zij miljoenen producten kopen. Je koopt aanzienlijk minder dan miljoenen, en als je hun prijzen probeert te evenaren, kom je nergens. Richt je in plaats daarvan op wat je kunt doen dat grote bedrijven niet kunnen.

Het internet is grotendeels gratis. Dat betekent dat je net zo goed een online aanwezigheid kunt vestigen als je nieuwe buurman, en waarschijnlijk beter doet. Veel grote bedrijven huren sociale media-afdelingen in om hun tweets, Facebook-pagina's en Instagrams te verwerken, maar dat gebeurt meestal op nationaal niveau en zal niet veel relevantie hebben voor lokale klanten.

Hyperlokaliseer uw inhoud, met behulp van foto's van uw klanten, humoristische verwijzingen naar lokale grappen en promoties die alleen voor inwoners zijn bedoeld om uw sociale media aantrekkelijker en vermakelijkder te maken voor klanten. Als u een '20 manieren om te weten dat u in onze stad woont' van het virale type kunt beheren, krijgt uw bedrijf de bekendheid die een nationaal bedrijf niet kan creëren.

Evenzo kan uw bedrijf een blog hebben dat veel beter betrekking heeft op mensen om u heen. Dus wanneer Wal-Mart blogt over ideeën voor vakantiegiften, kunt u de uwe afstemmen op dingen die betrekking hebben op de kerstomgeving waarin u leeft.

Grote bedrijven bewegen zich in de snelheid van gletsjers. Met regionale, nationale en soms wereldwijde goedkeuring die vereist is voor kleine wijzigingen in productlijnen, kan de reactie op klantinput jaren duren.

Je bent echter net als Speedy Gonzales, de kleine muis uit de oude Loony Tunes. Je kunt dartelen en manoeuvreren en veranderen wat je doet in een opwelling, en daardoor sneller een betere aanwinst voor klanten zijn.

Grote kleding detailhandelaren kijken bijvoorbeeld vaak naar kleine winkels om te ontdekken welke stijlen trending zijn. Dus het binnenhalen van items is eenvoudig. Evenzo, het binnenhalen van nieuwe voedingsmiddelen of nieuwe bieren vereist geen toestemming van het bedrijf of de franchisegever en je kunt jezelf onderscheiden als de plek om nieuwe dingen te proberen voordat het in de grote winkel is.

Specialisatie is ook belangrijk, omdat je veel kleine nicheproducten kunt bestellen die niet logisch zijn voor een grote kistenhandelaar.

Hetzelfde geldt voor service. U kunt uw klanten rechtstreeks vragen of de procedures die u gebruikt, werken. En als ze dat niet doen, kunt u ze binnen een dag wijzigen. Wal-Mart controleert mensen langzaam en inefficiënt sinds ze hun eerste winkel hebben geopend. En kijk niet snel om te veranderen.

Ben je ooit een gigantische winkel voor sportartikelen binnengelopen en de winkelbediende op de schoenenafdeling gevraagd naar een heel specifiek type schoen, en het enige wat ze doen is naar een muur wijzen die zegt: "Cross-training?". Dat komt omdat de. deskundigheid die vereist is om op die afdeling te werken, is een basiskennis van schoenmaat.

Als u echter een winkel met sportartikelen bestiert, kunt u mensen met deskundige kennis in een sport inhuren, die kunnen wijzen op een specifieke schoen die het beste werkt voor een klant.

Ook zijn de soorten mensen die aangetrokken worden om in een klein bedrijf te werken - waar het geld misschien minder is - aanwezig omdat ze gepassioneerd zijn over wat u doet. Dat laat zien hoe zij zich verhouden tot klanten en brengt mensen naar uw bedrijf in plaats van de grote jongens.

U kunt ook profiteren van de fouten die grote concurrenten maken. Het klinkt misschien een beetje duister, maar ga over naar je concurrent en zie hoe ze mensen dienen. Vraag klanten wanneer ze de service verlaten die ze niet leuk vonden en verbeter die in uw winkel. Als mensen eenmaal binnen zijn, komen ze waarschijnlijk terug voor de kracht van hun dienst.

Als u uw leveranciers vraagt ​​om u dezelfde prijzen te geven als de grote kisten, is het net alsof u om een ​​upgrade naar de eerste klas vraagt ​​wanneer u een koets koopt. Je spendeert niet genoeg om het de moeite waard te maken, dus je verspilt je adem. Maar er zijn andere manieren om meer uit uw leveranciers te halen om uw concurrentievoordeel te vergroten.

Ten eerste kunt u een inkoopalliantie aangaan met andere lokale bedrijven. Dit vergroot uw koopkracht, stelt u in staat om op zijn minst een beetje meer prijsconcurrerend te zijn en een gevoel van gemeenschap bij lokale bedrijven te bevorderen. IGA - de Independent Grocers Association - is hier op grote schaal een uitstekend voorbeeld van.

Zelfs als u ervoor kiest om het alleen te doen, kunt u uw identiteit als speciaalzaak gebruiken om producten voor uw grote concurrenten te krijgen. Als u een leverancier ervan kunt overtuigen dat u DE plaats bent om een ​​nieuw kledingstuk, eten, drinken of accessoire te krijgen, zullen zij u het eerst aanbieden. Het opbouwen van een dergelijke relatie is cruciaal om u een voordeel te geven ten opzichte van grotere winkels, en een die de investering waard is die u doet.

Begin uw liquidatieverkoop nog niet. De grote nationale keten die zich naast de deur begeeft, betekent nog niet dat uw bedrijf is gedoemd. Het betekent alleen dat je misschien een manier moet vinden om te overleven. En door lokaal te gaan, mobiel te zijn en uw service boven de grote jongens te laten presteren, zult u merken dat uw bedrijf niet alleen niet ten onder gaat, maar ook in zijn nieuwe omgeving kan gedijen.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago