Back to Question Center
0

Kleine bedrijven structureren: Rollen verduidelijken terwijl u groeit

1 answers:
.
.
. moebeltransport kosten.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575728330000000" alt="Structuring Small Business">

Wanneer we vooruitkijken naar de groei van uw bedrijf, is het zinvol om ons te concentreren op de strategische kwesties-de waar is ,. wanneer is en hoe is . Maar zoals opgemerkt op mckinsey. com , de site voor het adviesbureau McKinsey & amp;. Bedrijf, het is eenvoudig om het belang van organisatorische factoren in uw groei te onderschatten of over het hoofd te zien. Waarom doet dit er toe?

.

Uw huidige processen en structuur passen zich mogelijk niet aan aan uitdagingen die u tegenkomt als u groeit. Medewerkers hebben mogelijk nieuwe vaardigheden en manieren nodig om dingen te doen. Dit betekent dat hoe u uw bedrijf organiseert een groot probleem is , vooral als u het soort problemen wilt vermijden waar een aantal eigenaren van kleine bedrijven mee te maken hebben. met betrekking tot hun bedrijfsstructuur en groei.

.

Veel voorkomende problemen met het verbouwen van uw kleine onderneming en organisatiestructuren

.


McKinsey beschrijft drie van de meest voorkomende probleemgebieden - valkuilen om op de hoogte te zijn van- geassocieerd met organisatiestructuren en groei van kleine bedrijven, (. 5), samen met voorbeelden uit de praktijk van bedrijven die tegenover hen stonden:

.
  • Verstikkende structuren. Organisatiestructuren die bedoeld zijn om te stroomlijnen, kunnen inflexibel en contraproductief blijken te zijn als ze niet nader worden onderzocht.
  • .
  • Niet-schaalbare processen. Wat werkt als je heel klein bent, zal waarschijnlijk niet groeien. Daarom is schaalbaarheid zo belangrijk bij het structureren van uw kleine onderneming.
  • .
  • Onvoorbereide mensen. Groei en de extra complexiteit die dit met zich meebrengt, zullen meer van uw werknemers vereisen naarmate ze nieuwe interacties, processen en verwachtingen ontmoeten.
  • .


Om te voorkomen dat men zich verstrikt in structuur en bureaucratie, kunnen eigenaars van kleine bedrijven de tegengestelde richting uitgaan, vooral in de beginjaren, door weerstand te bieden. alles dat riekt naar de organisatiestructuur of formele praktijken. Er is een begrijpelijke wens om de mal te doorbreken en een geheel nieuw model te maken.

.

Bedrijven vereisen organisatorische structuur

.


.

Maar zoals de bijdragen Karl Stark en Bill Stewart schrijven op inc. com , elk bedrijf heeft behoefte enige structuur. Stark en Stewart zijn directeuren en medeoprichters van Avondale, een strategisch adviesbureau dat zich richt op groeiende bedrijven. Op basis van eerder gepubliceerde werken schetsen ze drie veranderingen die groeiende bedrijven moeten maken:

.
  • Richt zich op hun klantdoelstellingen
  • .
  • Pas hun leiderschapsstijlen aan
  • .
  • Transformeren hun structuur en ondersteunende processen
  • .


Al vroeg is een gebrek aan organisatiestructuur een goede zaak. Er zijn geen hindernissen of barrières om snel te bewegen;. je kunt lenig en flexibel zijn, van koers veranderen als dat nodig is. Maar bij een bepaalde drempel van groei, zeggen Stark en Stewart, zal de afwezigheid van structuur je tegenhouden. Om te blijven groeien, is een organisatiestructuur nodig voor het definiëren van rollen, het creëren van duidelijke verantwoordingsplicht voor resultaten en ervoor te zorgen dat u door kunt gaan met het opschalen van het bedrijf buiten een klein aantal klanten, locaties of producten. Welke je ook kiest, je wilt zeker een soort structuur creëren voor je kleine bedrijf, vooral in bepaalde stadia van het spel.

.

Wanneer de bedrijfsstructuur van kleine bedrijven kritiek wordt

.


Standardandpoors. com zegt dat een van de meest voorkomende groeipijnen van kleine bedrijven die zijn die verband houden met de organisatiestructuur. Typisch, kan een bedrijfseigenaar (met iedereen die aan hem of haar rapporteren) beheren tot het personeel ongeveer 12 bereikt - het punt waar de dingen opsplitsen tenzij deze aanvankelijke structuur wordt vernieuwd.

.

Op dit moment moet u beginnen met het serieus delegeren, non-stop communiceren en over het algemeen de tijdrovend gebruik van dag tot dag afstaan ​​ten gunste van het besteden van uw tijd aan grotere, meer strategische kwesties. Om dit te doen, is een duidelijke rol nodig: een echt organigram en functieomschrijvingen. Beide zijn hulpmiddelen voor verantwoording en empowerment.

Misschien wilt u geen organigram, maar u heeft er wel een nodig!. Bijdrager en kleine zakelijke adviseur John R. Aberle schrijft op Yahoo Finance dat problemen rond toezicht enkele van de meest uitdagende zijn voor kleine bedrijven. Helemaal daarboven zijn de verwarring en het gebrek aan duidelijkheid die optreden als er geen gedefinieerde commandostructuur of communicatie is. Efficiëntie en moreel lijden;. conflict ontstaat.

.

.

De organisatiestructuur van uw kleine onderneming verbeteren

.


Om u te helpen uw eigen interne structuur in kaart te brengen, biedt Aberle voorbeelddiagrammen voor de organisatie die u kunt aanpassen om rapportagerelaties te helpen definiëren, evenals de belangrijkste functies van uw bedrijf. Zorg ervoor dat iedereen de grafiek heeft en begrijpt wat het betekent.

.

Zie het niet als een starre weergave van wie wat doet, maar eerder een vloeiend, flexibel en dynamisch hulpmiddel dat de groei en verandering van uw bedrijf weerspiegelt. Dit vereist de overweging van uw bedrijf zoals het er nu uitziet, en ook waar u het in de toekomst wilt hebben (denk 5, 10 of 50 jaar verder).

.

Hoe meer je vooruit kunt denken in termen van groei, hoe meer je kunt voorzien van wat voor soort structuur je moet werken. Dit kan u veel tijd en energie besparen bij het herstructureren op een later tijdstip, omdat u al het basisfundament van uw organisatiestructuur op zijn plaats hebt.

.

.

.
.
.

BFS Capital is een directe financieringsbron en een toonaangevende leverancier van oplossingen voor bedrijfsfinanciering. BFS Capital werd opgericht in 2002 en biedt werkkapitaal aan eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven in alle 50 staten. Naast financiering, streeft BFS Capital ernaar om met bedrijfseigenaren te werken door tips en middelen te verstrekken om hun bedrijven te helpen slagen. Bij BFS Capital zijn we er trots op een geaccrediteerd BBB-bedrijf te zijn met een A + rating. Volg ons op Google+ , Facebook en Twitter ! .

.
6 days ago