Back to Question Center
0

Strategieën voor sociale media om kapsalons en fouten te vermijden

1 answers:
.
.
- arçelik bağcılar servis. Social Media Strategies for Hair Salons Beauty

.

Als eigenaar van een schoonheidssalon , zult u misschien verbaasd staan ​​van de mate waarin een strategie voor sociale media uw bedrijf kan versterken. Social media is een geweldig hulpmiddel voor eigenaren van kleine bedrijven, en als u het op de juiste manier gebruikt, kunt u een voordeel behalen ten opzichte van uw concurrenten.

Hier zijn enkele strategieën voor sociale media voor uw kapsalon . om zowel te implementeren als een aantal sociale media fouten te vermijden.

.

Strategieën voor sociale media voor uw kapsalon

.

Eerst en vooral moet u nagaan welke sociale mediaplatforms het beste zijn voor uw bedrijf. Sommige sociale mediaplatforms zoals LinkedIn zijn meer gericht op B2B-doelgroepen, terwijl andere zoals Facebook en Instagram meer op afbeeldingen zijn gebaseerd en gericht zijn op algemene interesses.

.

Omdat je (en zou) afbeeldingen en visuals kunt gebruiken om je services te promoten, overweeg dan sociale mediaplatforms die het gemakkelijk maken om afbeeldingen zoals Facebook, Instagram te delen. en Pinterest bij het maken van de socialemediastrategie van uw kapsalon . Beantwoord deze vraag gewoon: "welke social-mediaplatforms zijn mijn klanten waarschijnlijk vaker bezoeken?"

.

Volgens eBiz zijn de belangrijkste sociale mediaplatforms momenteel Facebook, YouTube, Twitter en Instagram. Daarom is het waarschijnlijk dat uw klanten zich op ten minste één van deze sites bevinden, waardoor ze een geweldige plek zijn om te beginnen.

.

Als je het nog steeds niet zeker weet, kun je het ze vragen. Maar wees selectief en stel profielen alleen in op de sociale medianetwerken die het meest zinvol zijn voor uw. bedrijf. U kunt later altijd uitbreiden naar andere platforms. Het laatste dat u wilt doen, is een profiel maken op veel sociale-mediasites als onderdeel van uw sociale-mediastrategie en constateren dat u niet bij kunt houden met alle berichten.
.


Wanneer iemand online naar een bedrijf zoekt (wat veel voorkomt volgens één Yelp-onderzoek . waaruit bleek dat 85 procent van de consumenten online gaat wanneer ze op zoek zijn naar een lokaal bedrijf , meestal worden de website en social media-profielen van het bedrijf in de zoekresultaten weergegeven. Daarom is het belangrijk om uw sociale media-profielen te optimaliseren en ervoor te zorgen dat ze uw kapsalon in het best mogelijke licht laten zien.

.

Zorg er daarnaast voor voor dat bestaande en potentiële klanten gemakkelijk de informatie kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn , zoals uw kapsalon . telefoonnummer, adres, en een lijst met services. Hoe makkelijker u het voor hen maakt om u te kiezen als schoonheidsspecialist, hoe waarschijnlijker het is dat dit precies is wat zij zullen doen.

.

Zorg ervoor dat al uw informatie op elke sociale mediasite hetzelfde is. Als uw sociale-mediaprofielen niet consistent zijn op verschillende platforms met niet-overeenkomende profielfoto's en verschillende telefoonnummers, kan een potentiële klant uw salon doorgeven omdat zij u als ongeorganiseerd of onprofessioneel kunnen beschouwen.

.

Uw posts op sociale media moeten informatie of foto's bevatten die betrekking hebben op uw kapsalon en een beroep op uw publiek doen. Post schoonheid en haarverzorging advies, lui-girl haar hacks en snelle styling tips.

.

Wat u ook beslist om op uw sociale media-profielen te plaatsen, houd uw inhoud relevant en moedig engagement aan. Daarom, tenzij uw kapper harige vierpotige klanten accepteert, blijf uit de buurt van het laden van uw sociale mediaprofielen met foto's en verhalen over dieren. Zo schattig als ze kunnen zijn, ze horen niet thuis in je schoonheidssalon.

.

Beter nog, post before-and-after foto's van de nieuwe kapsels van uw klanten om te laten zien wat uw getalenteerde stylisten kunnen doen. Als je YouTube als een van je platformen kiest, krijg je 360 ​​° -foto's van je klanten, gevolgd door een snel interview met hen over hoe geweldig je bent.

.

Neem ook de tijd om met uw volgers op sociale media te communiceren : bedank hen voor het volgen van u, beantwoord hun vragen en neem deel aan relevante gesprekken. Laat hen weten dat u om hen geeft buiten het moment dat ze de deur van uw kapsalon verlaten. Uw loyaliteit aan hen zal hun trouw aan u inspireren, waardoor dit een belangrijk onderdeel wordt van uw sociale mediastrategie. .


Mensen houden van gratis spullen. Wedstrijden en weggeefacties zijn niet alleen geweldig voor klanten omdat ze een prijs kunnen winnen, maar ze zijn ook een van de gemakkelijkste en snelste manieren om opgemerkt te worden door potentiële klanten op sociale media .

.

Promoot voor de beste marketinggerelateerde resultaten weggeefacties waarbij gebruikers uw sociale media-account "moeten", "volgen" of "delen". Sommige kunnen "in tegenstelling tot" of "niet meer volgen" wanneer de promotie eindigt, maar er zullen genoeg zijn die genoeg geïnteresseerd zijn om je te blijven volgen.

.

Het maken van prijsvragen waarbij mensen hun eigen foto's kunnen uploaden en 'vind ik leuk' verzamelen, is een andere geweldige manier om uw bedrijf te promoten en tegelijkertijd de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten.

.

.

Fouten op sociale media die uw schoonheidssalon zou moeten voorkomen

.

Consumenten moeten in staat zijn om naar uw website- en sociale-mediaprofielen te kijken en een duidelijk beeld hebben van wie u bent en wat u doet. Het plaatsen van foto's of artikelen die niet relevant zijn voor uw kapsalon zal uw klanten, oud en nieuw, in verwarring brengen.

.

Verwar dingen niet door uw bedrijf op te sommen als een schoonheidssalon en plaats alleen kookrecepten en kattenvideo's. Richt u in plaats daarvan vooral op uw personeel in actie en foto's van klantresultaten als onderdeel van het socialemediaplan van uw kapsalon.

.


Mensen willen gehoord worden. Vroeger waren er suggestiekaders;. nu is er sociale media. Wanneer mensen een probleem of probleem hebben, nemen ze het mee naar sociale media - Twitter, Facebook, online reviews (de belangrijkste beoordelingssites . omvatten Google Mijn Bedrijf, Facebook en Yelp) . Het is een voordeel van een klein bedrijf om de mogelijkheid te hebben online klanten te bereiken en te reageren.

.

Niet de tijd nemen om te reageren op klanten kan leiden tot een negatieve kijk op uw bedrijf. Klanten zijn mogelijk boos op een product of service en verspreiden hun negatieve meningen aan hun vrienden of familie zonder dat u een kans hebt om het probleem op te lossen.

.


Hoewel je misschien denkt dat je je klanten een plezier doet door deals aan te bieden, constant hun inboxen en newsfeeds overspoelt met eindeloze promoties, this (8. ) kan mensen wegjagen. Niemand wil worden opgejaagd of het gevoel hebben dat ze alleen maar producten in hun gezicht stoppen. Laat uw klanten het grootste deel van het gepraat voor u doen als het aankomt op het bedenken van de beste socialmediastrategie voor uw drukke kapsalon . Stel jezelf voor het plaatsen van jezelf de vraag of je bericht echt waarde toevoegt.

Zoals je kunt zien, kunnen veel van deze strategieën en tactieken voor sociale media tweesnijdend zwaarden zijn. Ze kunnen wonderen verrichten als ze correct worden geïmplementeerd, maar kunnen ook enorme kopzorgen oplopen als je niet de tijd neemt om de best practices van sociale media te onderzoeken en veelgemaakte fouten te voorkomen . ).

.

In het kort: Zoek de meest relevante sociale-medianetwerken voor uw kapsalon en neem ze op in uw sociale-mediaplan . Post dan unieke, boeiende inhoud zonder overdreven promotioneel of vervelend te zijn.

Het belangrijkste: behandel de volgers van sociale media met hetzelfde respect dat u een klant in uw schoonheidssalon zou geven en u. zal het goed doen. .

.
.
. Cecillia Barr
.
.

Cecillia Barr heeft een bachelors of science in bedrijfskunde in marketing aan de University of Central Florida. Ze staat erom bekend dat ze persoonlijke en zakelijke financiering en schuldoplossingen dekt. Maak contact met Cecillia op Twitter .

.
6 days ago