Back to Question Center
0

Fulltime versus contractmedewerkers: wat is het meest zinvol voor uw bedrijf?

1 answers:
.
.
- nudo de corbata fina. Full Time vs Contract

In veel kleine bedrijven is het inhuren van werknemers een luxe, een teken dat u het zo ver hebt dat u een beetje extra kunt betalen, zodat u zes jaar niet werkt. zonder een vrije dag.

In andere is het een noodzaak. Omdat niemand alleen een restaurant kan runnen, en een bar alleen besturen, nou ja, zelf een bar besturen.

Maar werknemers komen niet goedkoop uit, en vaak is het inhuren van een ingehuurd pistool een goedkopere, snellere manier om dingen voor elkaar te krijgen. Wat moet je doen?. Hier volgt een overzicht van dingen die u in overweging moet nemen bij het bepalen of u werknemers of onafhankelijke contractanten inhuurt.


Je hebt gezien wat er met The Situation vanuit Jersey Shore is gebeurd, toch?. Eindig niet zoals hij. Zoals, op wat voor manier dan ook, maar vooral niet op het gebied van de manier om belastingontwijking te krijgen. En als u het verschil tussen een aannemer en een werknemer niet kent, zou u dat kunnen.

Aangezien het verleidelijk is om uw werk uit te besteden om te voorkomen dat u loonlijst, Medicare en andere belastingen moet betalen, wees voorzichtig. Wat u als een aannemer zou kunnen beschouwen, mag de IRS niet, en helaas wint u in dat kleine "meningsverschil" nooit.

Dus, hoe weet u dat?. De IRS publiceert een lijst met criteria die bepalen wat een werknemer is, en u kunt hier naar hier kijken. Als vuistregel geldt dat als een persoon overeenkomt met 10 van de 20 genoemde dingen , ze een werknemer zijn. Soms kun je wegkomen met meer, maar dat is de oproep van de IRS om te maken, niet de jouwe.


Zeker, ze kosten meer. Maar dat geldt ook voor de meeste dingen in het leven die het waard zijn om te hebben, en er zijn een aantal duidelijke voordelen voor het aannemen van werknemers.

Ten eerste brengen medewerkers iets mee dat u niet kunt kwantificeren: loyaliteit. En wanneer iemand zich een gevestigd deel van het team voelt, gaan ze harder werken, met meer trots op wat ze doen en een ongrijpbaar gevoel deel uit te maken van de organisatie.

Verleden dat u op uurbasis - zelfs met extra kosten - minder betaalt voor een werknemer. Misschien niet voor een bepaald project, maar u kunt er meer tijd voor uittrekken voor uw geld, vooral met werknemers in loondienst.

Bovendien zijn de meest getalenteerde werknemers in de banenpool gewoonlijk op zoek naar een voltijdse betrekking. U kunt aannemers vinden die zeer bekwaam zijn en waarde toevoegen aan uw bedrijf, maar met name wanneer u op zoek bent naar jongere werknemers, zullen de besten diegenen zijn die op zoek zijn naar een fulltime baan.

En tot slot, wanneer u een fulltime werknemer hebt, is die persoon een constante voor uw bedrijf. Dus hij of zij hoeft niet opnieuw geschoold te worden of opnieuw geïntegreerd te worden in de rest van het team, en zal er zijn wanneer de werkbelasting toeneemt. Dus uw variabele arbeidskosten wanneer het bedrijf toeneemt, blijven langer platter.


Het eerste - en meest voor de hand liggende - nadeel van werknemers is dat zij meer als geheel kosten. Niet alleen qua salaris, maar ook qua zaken als loonbelasting, sociale zekerheid, Medicare, 401k, vakantietijd, ziektedagen, ziekteverzekering, kerstbonussen en wat je verder nog wilt geven. Forbes schatte dit op minimaal 7. 56 procent van het totale loon dat u betaalt aan een werknemer, wat kan oplopen als uw personeel groter wordt.

Ook hebben werknemers rechten die contractanten niet hebben. En zelfs als u in een staat van recht op werk verkeert, zijn er situaties waarin het ontslaan van een werknemer lastiger is dan hem alleen maar te laten vertrekken. Je hebt ook betalingen in de werkloosheidsverzekering als je iemand zonder reden ontslaat (ontslagen) en ook rekening houdt met minimumloon en overuren.

Niet dat werknemers noodzakelijkerwijs altijd gedoe zijn, maar u moet denken dat de behoeften van uw bedrijf een voltijdse betrekking vereisen.


Als uw bedrijf specifieke taken heeft die het moet uitvoeren en geen permanente hulp nodig heeft, zijn aannemers uw nieuwe beste vriend.

Dat betekent niet dat u ze minder kunt betalen. Zoals we hierboven al zeiden, hebben opdrachtnemers meestal eigen bedrijven en als zodanig brengen ze u een redelijk hoog uurtarief in rekening. Maar dat is het - als ze klaar zijn, zijn ze klaar. En u hoeft ze niet te betalen voor uitvaltijd of wanneer het lang duurt.

En al die dingen waarover we een paar alinea's geleden gesproken hebben?. Zoals belastingen en voordelen?. Aannemers zijn daar verantwoordelijk voor en - afhankelijk van uw akkoord met hen - de kosten in verband met hun werk.


Net zoals het omgekeerde tegen loyaliteit van werknemers, zijn contractanten meestal alleen loyaal aan zichzelf. Dat betekent niet dat ze het niet goed zullen doen, het betekent gewoon dat ze goed werk leveren om te laten zien dat ze goed werk kunnen doen, niet om je bedrijf te verbeteren. En hoe goed ze ook zijn, die motivatie zal niet zo sterk zijn als bij een fulltime werknemer.

Ook zullen contractanten van tijd tot tijd toegang nodig hebben tot beveiligde informatie en systemen binnen uw bedrijf om hun werk te doen. En hoewel we je willen vertellen dat iedereen goed en eerlijk is en er zelfs nooit aan zou denken die informatie te gebruiken om geld van je te stelen - wel, misschien wel. Zelfs als u wachtwoorden opnieuw instelt en toegangsprocedures wijzigt, weten contractanten meer over uw bedrijf dan de meeste. En het veranderen van al dat spul kost tijd.

U heft ook vlaggen aan bij de IRS wanneer u veel onafhankelijke contractanten inhuurt. Omdat de IRS het graag leuk vindt wanneer u werknemers hebt waarvan de inkomsten worden gerapporteerd, zullen een groot aantal aannemers hun aandacht trekken en tot een audit leiden.

En tot slot, zoals de naam zou kunnen impliceren, is alles wat u met aannemers doet op contractbasis. Dat betekent dat ze de auteursrechten op hun werk mogen hebben. Ze kunnen je aanklagen als ze gewond raken (niet je werknemers zijn verzekerd) en je kunt niet halverwege het project van hen afkomen als de ontslagprocedures niet zijn gespecificeerd. Uw flexibiliteit is beperkt en u krijgt alleen dat waarvoor u hebt betaald.

Hoewel er veel moet worden overwogen bij het bespreken van een aannemer of een werknemer - en we zijn zeker niet in een positie om u te vertellen wat beter is voor uw bedrijf - is het belangrijkste om het verschil te kennen. Op die manier houdt u uw bedrijf zo ver mogelijk van IRS kritisch onderzoek als mogelijk, en houdt u uw personeelskracht hopelijk zo flexibel en flexibel mogelijk.
Afbeelding met dank aan Stuart Miles / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago