Back to Question Center
0

De statistieken van sociale media die van belang zijn en hoe ze te gebruiken

1 answers:
.
.
. Using Social Media Metrics

U bent dus al een tijdje op de sociale media actief - φαρμακεια online nuxe. Maar beschikt u ook over de juiste analyses?

Social media-analyse omvat drie grote stappen:

.
  • Verzamelen van gegevens van blogs en websites voor sociale media
  • .

.
  • Analyse van de gegevens
  • .

.
  • Gebruik van de gegevens om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen
  • .Hoewel veel kleine bedrijven een bepaald type analyse hebben, is het nog steeds niet zo dat de waarde van de verzamelde gegevens volledig wordt gemaximaliseerd. Of misschien hebben ze geen mechanisme om de gegevens daadwerkelijk te gebruiken bij het nemen van beslissingen.

De meeste sociale media gebruiken echter ook de meest voorkomende vorm van analyse van sociale media: opmerkingen en feedback van klanten gebruiken om hun marketing- en klantenservice te helpen sturen.

Dit leidt tot een belangrijk punt: de specifieke gegevens die u verzamelt en analyseert, moeten aansluiten bij een specifiek bedrijfsdoel of doelen: het verhogen van de inkomsten, het verlagen van de kosten, het verbeteren van de perceptie of het krijgen van feedback over een product of dienst. Vervolgens moet u KPI's (key performance indicators) definiëren voor de manier waarop u de gegevens gaat evalueren. Het meten van tweets en retweets en vermeldingen is bijvoorbeeld een vrij eenvoudige manier om te bepalen hoe betrokken uw klanten zijn. En voor dit soort ongestructureerde gegevens zijn er veel softwarematige keuzes om het te analyseren.

Analyse van sociale media is niet eenduidig. In feite zegt Social Snap CEO Nan Dawkins, die ook een meetplatform voor sociale media heeft ontwikkeld, er is geen kookboek voor social media-analyse dat voor elk bedrijf werkt. Slechts enkele van de enorme hoeveelheden beschikbare sociale mediadata zijn van toepassing en nuttig voor uw bedrijf. Het is een beetje overweldigend voor eigenaren van kleine bedrijven die proberen hun weg te vinden (op een manier die logisch is) door de jungle van social media-analyses!. Dawkins waarschuwt tegen de val van prooi voor drie grote probleemgebieden:

.
  • Proberen om gegevens te sorteren om op de een of andere manier de nuttige bits te vinden. (Probeer het niet eens, het kan gewoon niet worden gedaan.)
  • .

.
  • "Verlamming-analyse". Zoveel data, zo weinig tijd!. Terwijl we de juiste analyses voortzetten, is er niets aan de hand.
  • .

.
  • Mindless rapportage. Het tegenovergestelde effect is alles proberen te meten, wat betekent dat de meeste informatie niet relevant is en nooit wordt gebruikt.
  • .Om u te helpen geconcentreerd te blijven, verdeelt Dawkins een benadering van meten in drie stappen die ervoor zorgt dat uw programma uitvoerbaar, aangepast en effectief is.

.
  • Documenteer de functie die sociale media dienen, het beoogde publiek en uw corresponderende bedrijfsdoelen voor elke situatie of campagne, want elk zal anders zijn. Om geconcentreerd en specifiek te blijven, maakt u een spreadsheet die alle documenten bij elkaar optelt en ophaalt.
  • .

.
  • Identificeer actiedrivers. Wat ga je doen met de data?. Geef prioriteit aan welke statistieken u ertoe zouden brengen actie te ondernemen die de naald op iets zou kunnen zetten met mogelijk een grote impact op uw bedrijf.
  • .

.
  • Verbind gegevensbronnen. Deze is niet per se eenvoudig. Maar Dawkins zegt, omdat goede, bruikbare gegevens afkomstig zijn van verschillende bronnen, die op een of andere manier verbonden moeten zijn. Begin met de gemakkelijkste. Er zijn tools en middelen beschikbaar, maar eentje op zichzelf zal misschien niet het hele werk doen. Je kunt nog steeds goede vorderingen maken en meer in fasen opnemen.
  • .Waar je ook bent in je analyseprogramma voor sociale media, zorg ervoor dat je op regelmatige tijdstippen blijft evalueren, zodat je de meest waardevolle informatie krijgt - en de meest. bang voor je geld.

Sociale analyse kan u meer inzicht geven dan klanten. Datify CEO Ben Harper zegt dat hoewel hij gelooft dat het steeds moeilijker wordt om enorm succesvol te zijn op sociale media (een natuurlijke ontwikkeling van sociale mediakanalen en platforms), er praktische manieren zijn om sociale mediadata te gebruiken om effectief je. concurrenten. Klik hier om te zien hoe!
Figuur met dank aan photoraidz / FreeDigitalPhotos. net

.

Bent u actief bezig met het verzamelen, analyseren en gebruiken van sociale mediadata?. Welke tools vind je het meest effectief?

.
.
.
.

BFS Capital is een directe financieringsbron en een toonaangevende aanbieder van bedrijfsfinancieringsoplossingen. BFS Capital werd opgericht in 2002 en biedt werkkapitaal aan eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven in alle 50 staten. Naast financiering, streeft BFS Capital ernaar om met bedrijfseigenaren te werken door tips en middelen te verstrekken om hun bedrijven te helpen slagen. Bij BFS Capital zijn we er trots op een geaccrediteerd BBB-bedrijf te zijn met een A + rating. Volg ons op Google+ , Facebook en Twitter ! .

.
6 days ago