Back to Question Center
0

De duizendjarige invloed op kleine bedrijfsmarketing

1 answers:
.
.
- empresas de servidores. Millennial Influence on Small Business Marketing

Generatie Y, ook bekend als "Millennials", zijn consumenten die zijn geboren tussen de vroege jaren tachtig en het begin van de jaren 2000. Volgens het US Census Bureau zijn er meer dan 80 miljoen millennials in de leeftijd tussen 18 en 36 jaar. De omvang en diversiteit van deze groep maakt het voor kleine bedrijven uitdagender om Millennials op de markt te brengen.

Millennials worden beschouwd als de sociaal onderlegde, "ultra-connected", deskundige multi-tasker-generatie. Het is bekend dat ze meerdere communicatieapparaten hebben en snel van de ene activiteit naar de andere kunnen gaan, bijna alsof ze ze tegelijkertijd doen. Hierdoor is hun aandachtsspanne kort en zijn hun eisen voor maatwerk en personalisatie hoog.

Gen Y-ers hebben persoonlijke rommelfilters die moeilijk te doorbreken zijn. Zelfs als iets hun aandacht trekt, duurt hun interesse misschien niet erg lang. Verbinden met Millennials vereist een goed geplande marketingstrategie voor uw bedrijf die zich richt op integratie en de klantervaring. Deze generatie zal niet wachten op de volgende grote marketingcampagne. Ze zullen hun eigen weg vinden om te krijgen wat ze willen - informatie nu, op elk apparaat dat ze kiezen, in hun voorkeurstaal.

Een wereldwijde studie van SDL toonde aan dat 58 procent van de millennials op elk moment via eender welk kanaal met een bedrijf zou willen samenwerken. Dit betekent dat Gen Y-consumenten een consistente ervaring van merken zowel op als offline verwachten. Het is waarschijnlijker dat Millennials inhoud zullen vinden via hun sociale medianetwerken in plaats van traditionele zoek- en pushmarketingtactieken, zoals pay-per-click of e-mailmarketing. Millenniumgebruikers zullen zich meer aangetrokken voelen tot nieuws en informatie die zijn afgestemd op hun voorkeuren en behoeften. Deze inhoud moet aanpasbaar en aanpasbaar zijn aan verschillende en veranderende smaken;. en in wezen omnichannel van aard. Consistentie en relevantie spelen een grote rol bij het creëren van aantrekkelijke inhoud voor deze consumentengroep.

Millennials zoeken naar deelbare inhoud - afbeeldingen en video's die een sociale "buzz" genereren binnen hun netwerken. Volgens een onderzoek van Fractl en BuzzStream neemt het onderwerp entertainment de nummer één plaats in in Gen Y's favoriete contentgenres met technologie die op de tweede plaats komt.

Hoewel deze kinderen van middelbare leeftijd en dertig mensen altijd aan hun mobiele apparaten lijken te zijn gehecht, kost digitale inhoud slechts ongeveer 5 - 10 uur van hun weken. Vijfendertig procent van de millennials geeft de voorkeur aan het venster tussen 20.00 uur en middernacht voor inhoudsconsumptie en de meest populaire vorm van inhoud is online blogs - 300 woorden lang en relevant voor hun interesses of behoeften. In het rapport hadden webinars, SlideShares en white papers de minste voorkeur van de deelnemers.

The Millennial Influence on Small Business Marketing .

Onder andere staat bekend dat Gen Y-ers sceptisch zijn over bijna alles. Om de loyaliteit van een Duizendjarige te winnen, moet er vertrouwen worden gevestigd. Bedrijven en merken moeten transparanter zijn in hun marketinginspanningen. Millennials weten dat bedrijven voortdurend gegevens over hen verzamelen: wat ze leuk vinden, hoe ze winkelen en aankopen doen, enz.

In de studie van SDL zei 46 procent van de Gen Y-ers dat ze bereid zouden zijn om. meer gegevens aan bedrijven als dit betekent dat je irrelevante content en promoties moet vermijden. Als het bedrijfsleven liet zien hoe de verzamelde gegevens over deze consumenten werden gebruikt, of als de uitwisseling op de een of andere manier wederzijds was voor beide partijen, zou merkloyaliteit onder Millennials op de lange termijn toenemen.

Generatie Y transformeert de manier waarop kleine bedrijven hun producten en diensten op de markt brengen. Het succes van campagnes ligt in hun handen, bij de hand, op de talloze slimme apparaten waartoe ze dagelijks toegang hebben. Het vinden van manieren om verbinding te maken en om met deze jonge geesten om te gaan, kan ontelbare mogelijkheden bieden voor de marketing van bedrijven voor millenniumgebruikers.

.
.
. Cecillia Barr
.
.

Cecillia Barr heeft een bachelors of science in bedrijfskunde in marketing aan de University of Central Florida. Ze staat erom bekend dat ze persoonlijke en zakelijke financiering en schuldoplossingen dekt. Maak contact met Cecillia op Twitter .

.

6 days ago