Back to Question Center
0

Waarom klantenservice van cruciaal belang is voor kleine bedrijven

1 answers:
.
.
. arçelik servis istanbul.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575732810000000" alt="Why Customer Service Crucial Small Business">

Dat cliché over het bouwen van 1.000 bruggen is echt van toepassing op kleine bedrijven.

.

Onderzoek heeft aangetoond dat het 12 goede ervaringen met klantenservice vergt om één slechte goed te maken. Dus zelfs als u jarenlang een foutloze operatie uitvoert, als de verkeerde persoon een slechte klantenservice heeft, kan het veel van die goodwill die uw kleine onderneming had vastgesteld ongedaan maken.

.

Klantenservice is het belangrijkste ding waar mensen over praten als het gaat om uw bedrijf. Of u nu in hospitality , retail , persoonlijke verzorging of welke branche dan ook bent, de interacties die mensen met u hebben en uw personeel zullen zijn wat zij zich herinneren, lang nadat het product verdwenen is of. de service is afgeleverd. En als je niet gelooft dat dit het eerste is dat je onder de knie moet krijgen bij het starten van een klein bedrijf, zijn hier enkele cijfers die het punt naar huis moeten maken.

.

Het goede is groot, het slechte is erger dan je dacht

.

Volgens een enquête van Groovv. com, 81% van de mensen zei dat ze vaker zaken met je zullen doen als ze een goede klantenservice ontvangen . En omdat het u zeven keer meer kost om een ​​nieuwe klant te krijgen dan om een ​​oude klant te behouden, kan het maken van die geweldige eerste indruk een grote besparing opleveren. Dit is de reden waarom bedrijven die voorrang geven aan klantenservice gemiddeld 60% meer winst maken.

.

Als je echter slechte service levert, lopen de gevolgen veel dieper dan je denkt. Slechts ongeveer een op de twintig mensen klaagt eigenlijk over slechte klantenservice. Dus als je de wiskunde doet, betekent vijf klachten in een week 100 gevallen waarin mensen ontevreden waren.

.

Dat alleen al zou reden tot ongerustheid moeten zijn, maar de gemiddelde persoon met een slechte ervaring zal er 15 mensen over vertellen, en 13% zal het 20 mensen vertellen. Dat zijn bijna 1.750 mensen die nu gehoord hebben van de vreselijke ervaring die ze hadden met uw bedrijf. En 48% van de mensen in een enquête van The Wharton School of Business zei dat ze een bedrijf zouden vermijden dat uitsluitend gebaseerd was op wat ze van anderen hadden gehoord.

.

En dat telt nog niet eens op sociale media.

.

.

Negeer geen sociale media

.

Laten we het dus even hebben over sociale media . Hoewel Twitter niet de sociale media-standaard is die het ooit was, dient het nog steeds als een effectief platform voor klantenservice. Sommige social-mediaspecialisten voorspellen zelfs dat dit in de toekomst de belangrijkste functie zal zijn. Eén miljoen mensen bekijken Tweets elke week over klantenservice en ongeveer 80% hiervan is negatief.

.

Het zou verleidelijk kunnen zijn om de "trollen op internet" te negeren, en zeker, sociale media zitten vol met mensen die graag zonder reden klagen. Maar het negeren van hen is geen optie. Volgens Groovv zei 88% van de mensen dat ze niet zouden kopen van een bedrijf dat niet reageerde op klachten op sociale media. Aan de positieve kant zullen klanten die zich op sociale media geëngageerd voelen 40% meer besteden dan degenen die dat niet doen. En mensen met een gemiddeld opgeloste klacht vertelden vijf mensen over die ervaring. Het punt is dat u naast een vriendelijk gezicht in uw winkel ook een goede klantenservice online moet bieden.

.

Wat kunt u doen om de klantenservice te verbeteren?

.

Kijk, geen enkel bedrijf streeft naar een slechte klantenservice. En zeggen dat je het gaat geven is allemaal goed en wel, maar om het daadwerkelijk te bereiken, heb je een aantal specifieke, bruikbare praktijken nodig die je in je bedrijf kunt opnemen. Hier zijn een paar makkelijke:

.
  1. Beantwoord de telefoon en beantwoord snel berichten. In een tijdperk van genegeerde voicemails is dit iets verrassends dat maar weinig bedrijven doen. Als jij een raar bedrijf bent dat daadwerkelijk de tijd neemt om mensen terug te bellen, dan win je ze.
  2. .
  3. Geef wanneer het er niet toe doet. Er zijn misschien 50 stomerijen waar iemand naar toe zou kunnen gaan, maar degene die op het laatste moment een knoop genaaid heeft en u niet heeft opgeladen, zal degene zijn die uw bedrijf krijgt.
  4. .
  5. Wees vriendelijk. Je hoeft niet al te vriendelijk te zijn of proberen de beste maatjes te zijn met je klanten, maar gewoon glimlachen, klanten aanspreken op naam, en alsjeblieft en bedankt zeggen gaat veel verder dan je zou denken.
  6. .
  7. Luister naar klanten. Volg je sociale media op de voet, en als een klant in je winkel constructieve kritiek heeft, neem dan even de tijd om te bedenken of het echt werkt. Mensen nemen je waarde waar voor hun gevoel.
  8. .
  9. Laat ze vluchten. Soms moet een klant gewoon tegen iemand tekeer gaan en misschien krijg je de dupe. Als ze een probleem hebben, laat ze praten totdat ze ervoor kiezen om te stoppen en niet onderbreken. Behandel het probleem vervolgens zo goed mogelijk. Ze kunnen zich zelfs verontschuldigen omdat ze zo moeilijk zijn, maar zelfs als ze dat niet doen, houdt iedereen van een goede luisteraar.
  10. .

Niemand zal ooit debatteren dat klantenservice belangrijk is voor kleine bedrijven. Hopelijk hebben deze statistieken voor u het punt naar huis gedreven en kunt u beginnen met het opnemen van enkele van deze tips voor klantenservice in uw bedrijf. Houd social media in de gaten en zie hoe de klantenservice van uw bedrijf wordt ervaren. En als er wijzigingen moeten worden aangebracht, zorg er dan voor dat u het eerder dan later doet.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago