Back to Question Center
0

Gemeenschapsservice is een must voor kleine bedrijven

1 answers:
.
.
. umzugsunternehmen kosten ungefähr.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575729450000000" alt="Community Service">

Hoewel Wal-Mart je misschien anders doet geloven, schelen mensen er echt om hoe je de gemeenschap behandelt.

Een recente studie van Clarity toonde aan dat 87 procent van de Amerikanen denkt dat bedrijven gelijke middelen moeten besteden aan het bedrijfsleven en de samenleving, en 41 procent koopt producten op basis van een oorzaak waarmee ze zijn verbonden. En een onderzoek uit mei 2013 van Cone Communications toonde aan dat 82 procent de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven (MVO) meeneemt bij het beslissen waar te winkelen.

En niet dat we ooit de motivaties van iemand zouden ondervragen om andere mensen te helpen. Het lonende gevoel om de situatie van iemand anders te verbeteren, is eigenlijk alles wat nodig is om de gemeenschap te helpen. MAAR .. als klanten toevallig de naam van uw bedrijf zien opduiken bij een aantal verschillende community-evenementen en denken: "Goh, misschien moet ik eens kijken waar deze plaats over gaat," nou, je kunt niet echt helpen dan nu kan. u.

Maar met de beperkte middelen en zelfs meer beperkte tijd die u als eigenaar van een klein bedrijf hebt , hoe vindt u dan tijd om uw bedrijf bij de gemeenschap te betrekken?. Het is een stuk eenvoudiger - en goedkoper - dan je denkt.


De eerste stap naar verbetering van uw gemeenschap is uitzoeken hoe deze moet worden verbeterd. Als je al lang in het gebied woont, weet je dit waarschijnlijk al. Maar als dat niet het geval is, kijk dan eens rond en kijk wat organisaties het meest doen om te helpen. Als je bijvoorbeeld in een gebied met goed gefinancierde, uitzonderlijke scholen bent, is het misschien niet het beste om een ​​schoolrit te maken. Vooral als, laten we zeggen, datzelfde gebied in fietsstroken ernstig ontbreekt en er een community push is om wat gebouwd te krijgen. De sleutel is om eerst te zien wat de behoefte in jouw omgeving is, en dan om jezelf erbij te betrekken.


Natuurlijk is de meest voor de hand liggende manier om betrokken te raken, het sponsoren van dingen. Het logo van je bedrijf krijgen op de gratis T-shirts die ze weggeven aan een 5k, of op de banners-broederschappen maken voor Homecoming, of je naam in de achterkant van de playbill van het gemeenschapstheater is een gegarandeerde manier om je naam bekend te maken. Je kunt ook Little League-teams sponsoren, of zelfs big league league-teams, om te zien hoe goed 'Larry's Auto Repair' er in een script over geschreven is in een baseball-shirt. Hoewel we geen oplossing zouden vinden als we deze opties niet vermelden, weten we ook dat ze allemaal kosten.

Dus, wat kunt u doen dat uw kleine winsten niet zal verdiepen en uw gemeenschap nog steeds zal helpen? .


Niemand zal nee zeggen tegen koude, harde geld wanneer het probeert de gemeenschap te verbeteren. Maar net zoals het proberen om verwaarloosde vrienden af ​​te kopen met cadeautjes, blijft de herinnering aan wat je doet alleen bestaan ​​zolang het geld dat je geeft. En je hebt waarschijnlijk niet veel. Dus bedenk wat uw bedrijf goed doet en hoe het kan helpen.

Als u bijvoorbeeld een autoreparatiewerkplaats runt, kunt u op zaterdag of zondag tijd vrijmaken om auto's te repareren voor degenen die het niet kunnen betalen, waardoor ze in staat zijn om auto's te kopen. naar hun werk en hun kinderen naar school brengen. Een fietsenwinkel kan een vergelijkbare service bieden. Of, als u een adviesbureau bent, gratis cv- en sollicitatiecredits aanbieden voor een carrièrebeurs op een plaatselijke community college. Misschien vindt u dat ook een aangenaam verrassende netwerkgelegenheid.


Natuurlijk, als u een adviesbureau uit uw logeerkamer runt, bied het dan niet aan bij de plaatselijke 4-H-club voor vergaderingen. Tenzij je samenwerkt met een schoonmaakdienst voor het evenement. Maar als u een restaurant of schoonheidssalon of winkel hebt of een grote commerciële ruimte die niet in hokjes is verdeeld - en u bent trots op hoe het eruit ziet - nodig mensen uit.

Goede doelen bijvoorbeeld zoeken vaak naar plaatsen om fondsenwervers en evenementen te houden.

Je kunt nog een stap verder gaan en zelf een community-evenement organiseren, zoals een bingoavond voor barmedames of een pannenkoekenontbijt of een after-party voor een 5k. Zelfs het aanbieden van specials aan een lokale sportcompetitie, zoals kickball, softbal en dergelijke, zal de zichtbaarheid van uw bedrijf verhogen en potentiële klanten binnenhalen.


Een beetje zoals op de middelbare school, alles is veel leuker als je niet in een hoek zit te wachten tot mensen met je praten. En hoewel er nu geen Magic: The Gathering-club is waar je lid van kunt worden, is er de plaatselijke Kamer van Koophandel of andere lokale bedrijfsorganisaties. Als je het gevoel hebt dat je verdwaald raakt in de shuffle van een groot feest zoals het COC, kun je nog steeds deelnemen aan lokale evenementen zoals festivals en optochten. Dit kan af en toe geld kosten, maar zal je bekend maken als onderdeel van de community en hopelijk een aantal klantentrouw opbouwen.

U - en hopelijk ook degenen die voor u werken - hebben waarschijnlijk ook grote expertise die u kunt delen. En als je het gevoel hebt dat dit vaardigheden zijn waar de gemeenschap van kan profiteren, nodig ze dan uit in een nacht voor koffie en oliewisselessen. Of belasting prep. Of hoe je het ook beter kunt doen dan wie dan ook.

Als het aanbieden van on-site workshops niet haalbaar is, neem dan contact op met uw plaatselijke gemeenschapscentrum of community college-extensie om te zien of u kunt helpen met het aanbieden van uw diensten. Of neem deel aan een ander bedrijf dat de workshop kan faciliteren en uw namen zichtbaarder kan maken.

Wat je ook doet, betrokkenheid bij de community is misschien wel de meest onderschatte vorm van marketing die er is. En aangezien je nu weet dat het je niet het geld of de tijd kost die je dacht, heb je geen excuus om dat niet te doen. Betrokkenheid bij de gemeenschap is een integraal onderdeel van het succes van uw bedrijf en misschien laat het u misschien goed om het te doen.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago