Back to Question Center
0

Het marketingplan van uw kleine onderneming voor 2016 voorbereiden

1 answers:
.
.
- computer experts. Preparing Small Business Marketing Plan

Het is weer die tijd van het jaar. Er is een rilling in de lucht, kleurrijke lichten zijn op en er is vakantiemuziek op de radio. Dus dat betekent duidelijk dat het tijd is om een ​​ marketingplan voor uw bedrijf voor volgend jaar op te stellen, toch?. Ja, hoewel dat zeker bovenaan ieders vakantieaanbieding staat, sommige kleine bedrijven schuwen een marketingplan omdat ze verstrikt raken in vakantiepromoties en jaarafsluiting. En dit is de snelste manier om ervoor te zorgen dat 2016 een gigantische brok steenkool wordt. Zoals alles in het bedrijfsleven vereist marketing een plan. Het houdt niet alleen uw verkopen op het goede spoor, maar geeft u ook een aantal gedegen doelen, een idee van wie uw producten koopt en een duidelijk idee van waar u moet verbeteren. Hier zijn enkele tips voor het opstellen van het marketingplan van uw kleine onderneming voor 2016.

.

Het marketingplan van uw bedrijf voorbereiden

.

De eerste stap in het maken van uw marketingplan is kijken naar waar u als bedrijf bent. Voer een SWOT-analyse uit (sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen) en zie wat er het komende jaar moet worden aangepakt. Bekijk vervolgens uw marketing vanaf 2015 en zie wat succesvol was en wat niet. Heeft uw socialmediamarketing niet volgens verwachting gedraaid en waren de advertenties die u daar kocht niet zoveel bezoekers als u dacht?. Zoek uit waarom dat is gebeurd. Kijk ook goed naar de analyses van uw website en zoek uit waar uw klanten vandaan kwamen en op welke pagina's ze gingen landen. Als je eenmaal 2015 hebt doorgrond, kijk eens wie nu jouw klanten zijn. Uw klanten, net als uw bedrijf, zullen evolueren. Als ze ouder, jonger, gezinnen, etnisch divers of wat dan ook is, kijk dan goed naar de kanalen die u kunt gebruiken om uw meest frequente klanten te bereiken. Zelfs als zij niet zijn wie u eerst had verwacht dat uw doelmarkt zou zijn, is het belangrijk om te weten hoe u ze kunt bereiken. Ontwikkel dan vaste marketingdoelen voor 2016. En maak ze geen algemene, eenvoudige dingen zoals "verhoog de omzet met 20%. "Net zoals met alle doelen, moet u ze specifiek en realistisch maken, zoals" het behoud van nieuwe klanten met 15% verhogen. "Aangezien een jaar een lange tijd is, breek deze doelen dan ook op in driemaandelijkse en maandelijkse doelen, zodat je de voortgang in kaart kunt brengen en kunt aanpassen terwijl je aan de slag gaat. Geef tot slot een overzicht van uw marketinginitiatieven en campagnes voor 2016. Dat betekent niet dat u het hele creatieve proces moet doorlopen. Maar krijg een idee van welke kanalen u van plan bent te gebruiken om uw bedrijf in het komende jaar op de markt te brengen en ontwikkel het creatieve materiaal terwijl u werkt. En op welke gebieden zou u zich moeten concentreren?. Blij dat je het vroeg.

.

Waar moet ik de marketinginspanningen van My Business richten?

.
  • E-mailmarketing - Ja, net als sociale media alle hype heeft gekregen, is e-mailmarketing nog steeds de koning. Volgens Outboundengine controleert 91% van uw klanten dagelijks e-mail en het samenstellen van een goed getarget marketingveld kost niet veel tijd of geld. Voor elke dollar die u investeert, kunt u ongeveer $ 44 terug verwachten. Dus als niets anders e-mailmarketing een efficiënt gebruik van het marketingbudget van uw bedrijf is. Let goed op wie uw e-mails opent en wie deze omzet omzet. Dit is belangrijke informatie om te weten wanneer u ook kijkt naar uw advertentiebudget.
  • .
  • Mobiele optimalisatie - Rond midden 2013 haalden mobiele zoekopdrachten de zoekopdrachten op desktop en laptop voorbij als de meest voorkomende manier waarop mensen informatie zochten. Ongeveer 51% van de internetgebruikers geeft de voorkeur aan surfen op mobiele apparaten, 75% van de Amerikanen bezit een smartphone en Google bestraft websites die niet mobiel zijn geoptimaliseerd in hun zoekresultaten. Verder, als je niet veel online verkoopt, verspil je geld niet aan een app: een onderzoek van Bronto wees uit dat 76% van de consumenten de voorkeur geeft aan voor mobiel geoptimaliseerde websites versus 26% voorkeur voor apps.
  • .
  • Contentmarketing - Dit is een goede term in de marketingwereld geworden, en terecht. NewsCred meldde dat ondernemingen met effectieve strategieën voor inhoudsmarketing in 2014 klanten ongeveer tweemaal zoveel hebben omgezet als klanten die dat niet deden. Wat betekent dit voor jou?. Leuk vinden of niet, je zult waarschijnlijk je blog moeten maken (of perfectioneren) en inhoud moeten maken die mensen ook vinden als ze niet willen kopen. Langer gevormde content scoort nu eigenlijk hoger in Google-zoekopdrachten, wat betekent dat er meer tijd of meer geld is voor het maken van langere posts. Maar wanneer u een betrouwbare bron voor informatie wordt, wordt u van nature een betrouwbare leverancier wanneer mensen op zoek zijn om uw producten te kopen. Het is dus absoluut een investering die de moeite waard is om te maken.
  • .
  • Sociale mediamarketing - Denk niet zomaar in vijf verschillende sociale mediaplatforms , maar denk goed na over welke uw klanten gebruiken. Facebook is nu het meest populaire platform geworden voor een meer volwassen publiek. Dus als uw product gericht is op de jeugd, dan is Facebook misschien niet het beste sociale mediaplatform voor uw bedrijf. Snapchat, aan de andere kant, explodeert als een sociaal mediakanaal onder millennials en de jongsten. Zorg ook voor een tool waarmee je kunt volgen wie op jou reageert op sociale media. Producten zoals HubSpot volgen leads en klanten die binnenkomen via specifieke initiatieven voor sociale media, waaronder berichten, promoties en foto's.
  • .
  • Video's - Het vertellen van het verhaal van uw kleine onderneming is de meest effectieve manier om een ​​soort gehechtheid aan uw klanten te creëren. En in een tijdperk waarin de aandachtsspanne afneemt, kun je dit het beste doen via video. Volgens Animoto beschouwt 59% van de klanten een bedrijf dat video produceert om betrouwbaarder te zijn, en blogposts met video overtreffen consistent die welke niet. Dus als je geen tijd hebt om zelf voor een camera te gaan staan, is het misschien verstandig iemand aan te nemen die dat wel doet.
  • .

Planning zal het verschil maken in de successen van uw bedrijf in 2016. En met de juiste voorbereiding, zorgvuldig onderzoek van gegevens en gerichte marketingkanalen, zult u uw bedrijf in de beste positie brengen voor groei in het komende jaar. En als het implementeren van het marketingplan van uw bedrijf een snelle infusie van kapitaal vereist , onthoud dan dat BFS Capital altijd hier is om u te helpen.

.

Met dank aan KROMKRATHOG / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago