Back to Question Center
0

Hoe u een waarde hecht aan uw kleine onderneming

1 answers:
.
.
. How to Place a Value on Your Small Business

Eigenaren van kleine ondernemingen staan ​​als groep bekend om hun toewijding, hun energie en hun inzet. Ze werken lang en hard om succesvolle bedrijven te bouwen - arçelik servis esenyurt. Maar hier is een verrassend inzicht: experts zijn van mening dat veel, zo niet de meeste, eigenaren van kleine bedrijven de ware waarde van hun bedrijf niet kennen totdat ze het willen verkopen.

Maar ondanks de vele concurrerende eisen van het dagelijks beheer van een bedrijf, is het huidige denken dat bedrijfseigenaren het proces van waardering van hun bedrijven als een noodzakelijk en kritisch onderdeel van het runnen ervan moeten benaderen. Dit is van toepassing op bedrijven in elke sector en seizoensgebonden bedrijven hebben enkele unieke uitdagingen in de waardering.

Waar te beginnen?. Ten eerste helpt het om iets te weten over de verschillende methoden voor het berekenen van de waarde van een bedrijf en over de beschikbare middelen om dit te doen, die nu gebruiksvriendelijke softwareprogramma's, online services en een iPhone-app bevatten. Klik hier voor meer informatie .

Maar enige voorzichtigheid is dat terwijl online services een benadering van de waarde bieden, andere soorten resources - met name die in de handen zijn - gedetailleerdere en nauwkeurigere foto's van de waarde van uw bedrijf kunnen bieden. Deze lijst kan bestaan ​​uit zakenmakelaars, handelsverenigingen en sectorspecifieke adviesbureaus. Aan de high-end zijn gecertificeerde taxateurs bij grote openbare accountantskantoren. De beste aanpak voor uw bedrijf hangt af van verschillende factoren, niet de minste wanneer (of) u van plan bent om het bedrijf te verkopen.

Hoe zit het met de waardering van een seizoensgebonden bedrijf?. BizEquity. oprichter Matt Taulli legt dit uit voor een van de meest populaire seizoensgebonden bedrijven in het land, bloemenwinkels, die grote pieken zien bij Kerstmis / Chanoeka, Moederdag, Valentijnsdag en Pasen / Pascha. Flower retailers zijn een $ 30 miljard-plus-industrie, waarvan de leden het leeuwendeel van hun bederfelijke producten importeren. Dit is een duidelijke factor in hoe bedrijfsactiva bijvoorbeeld worden gewaardeerd.

Taulli suggereert dat het van dag tot dag kennen van enkele grondbeginselen en het volgen van enkele basis vuistregels een berekening kan opleveren die heel dichtbij en zeer nuttig is. Bovendien kan het u duizenden dollars besparen. Om de waarde van uw bloemenwinkel te berekenen, zegt Taulli om zich eerst te concentreren op de belangrijkste factoren die de taxatie bevorderen:

.
  • Locatie: de lokale economie heeft een enorme impact op bloemenwinkels, dus u moet kijken naar zaken als inkomensniveau van de gemeenschap en concurrentie. Vergeet niet om rekening te houden met supermarkten en grootwinkelbedrijven, die steeds meer bloemen verkopen.
  • .
  • Reputatie: subjectief maar kritisch. Kijk naar leveranciers en distributeurs, evenals online recensiesites zoals Yelp. com.
  • .
  • Faciliteiten: Vanzelfsprekend: een aantrekkelijke, goed verlichte omgeving omvat geen gebarsten muren en lekkende vloeren.
  • .
  • Andere factoren: te overwegen factoren zijn voetverkeer en toegang tot parkeren.
  • .

Om de cijfers daadwerkelijk te doorgronden, loopt Taulli door steekproefsgewijs geld door een basisformule toe te passen - een basisformule die afkomstig is van Paul Goodman, CPA, een bekende adviseur van de bloemenhandel. Volg het voorbeeld hier en lees meer over het waarderingsproces. Beter nog, vraag uw eigen informatiepakket over het waarderen van een bloemistbedrijf, evenals een lijst met adviseurs die kunnen helpen, van de Society of American Florists (www.safari.org).

Figuur met dank aan David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

BFS Capital is een directe financieringsbron en een toonaangevende leverancier van oplossingen voor bedrijfsfinanciering. BFS Capital werd opgericht in 2002 en biedt werkkapitaal aan eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven in alle 50 staten. Bij BFS Capital zijn we er trots op een geaccrediteerd BBB-bedrijf te zijn met een A + rating. Volg ons op Google+ , Facebook en Twitter ! .

.
6 days ago