Back to Question Center
0

Wanneer en hoe u uw bedrijf een nieuwe naam geeft

1 answers:
.
.
. commercial appraisal company.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575730530000000" alt="How to Rebrand Your Business Rebranding Tips">

Nieuwe cola. Vergeet niet dat spul?

Misschien ben je te jong, of heb je het gewoon geblokkeerd, maar de grootste frisdrankproducent in de geschiedenis van het universum probeerde ooit zelf te rebranden, en het resultaat was waarschijnlijk het ergste. iets dat uit de jaren 80 komt en geen Winger wordt genoemd.

Rebranding, of uw bedrijf nu groot of klein is, is dus misschien niet voor iedereen geschikt. En het kan zelfs nadelig blijken als het verkeerd wordt gedaan. Dus hoe weet je wanneer het tijd is om te rebranden ?. En hoe verander je jouw bedrijf succesvol?. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen en welke stappen u moet nemen om uw bedrijf te hernoemen.

Mooie nieuwe logo's en sexy 'nieuwe attitudes' zijn geweldig als je een hogeschoolsportteam bent. Voor een klein bedrijf lopen ze het risico uw meest loyale klanten te vervreemden. Dus voordat u volledig op rebranding springt, zijn hier enkele zaken die u moet overwegen.

.
  • Waarom moet ik rebranden?. - Verliest u omzet of, erger nog, verliest u vaste klanten?. Is er een nieuwe concurrent die je dwingt om te veranderen wat je doet?. En kijk je uit, denk je dat rebranding die problemen zal oplossen?.
  • .
  • Is mijn merk verouderd?. - Misschien is uw familie al in de jaren dertig met uw bedrijf begonnen en sinds die tijd heeft u uw merk een keer bijgewerkt .. in de jaren '70. Hoewel je toewijding aan traditie bewonderenswaardig is, past je uiterlijk en houding misschien niet in 2015.
  • .
  • Zal ik mijn klanten vervreemden?. - Als u nog steeds trouwe klanten heeft, praat met hen voordat u iets doet. Door iets te veranderen, rijd je ze misschien weg, mompelend: "Ik begrijp niet waarom ze hebben gepraat met iets dat werkte. ”
  • .
  • Vertegenwoordigt onze branding wat wij doen?. - Als uw bedrijf zich snel aan de technologie heeft aangepast en nu iPads en technomuziek gebruikt in de lobby, maar de look van uw merk in 1957 schreeuwt, wilt u misschien een kleine aanpassing overwegen van hoe uw bedrijf wordt waargenomen.
  • .
  • Is mijn merk consistent in alle media?. - Misschien heb je een social-media-whizzkind dat snappy tweets en hilarische Facebook-posts maakt, maar je winkel en de werknemers daarin zijn saai en traditioneel. Om uw merk te bouwen , moet uw boodschap op alle platforms en in persoon hetzelfde zijn en kunnen inconsistenties klanten verwarren.
  • .
.

Rebranding - of in ieder geval een geslaagde rebranding - is veel meer dan alleen het veranderen van uw logo en het overgeven van een nieuwe website. Het nieuwe imago van uw bedrijf moet niet alleen visueel worden weerspiegeld, maar ook in de bedrijfscultuur - de manier waarop werknemers zich kleden en, nog belangrijker, het gevoel wanneer mensen met u omgaan. Dit betekent alles, van de decoratie en geluiden van een winkel tot klantinteractie via e-mail en telefoon.

Om uw rebranding compleet en effectief te maken, moet u deze stappen ondernemen, en waarschijnlijk nog meer: ​​

.
  • Overleg met uw werknemers, klanten en andere belanghebbenden - De grootste fout die een onderneming kan maken, is dat zij iets aan hun klanten verplichten dat zij misschien niet willen. Zoals we hierboven al zeiden, praat met uw klanten, maar ook met uw werknemers en anderen die getroffen zullen worden om te zien welke veranderingen, indien aanwezig, waarvan zij denken dat ze zullen helpen.
  • .
  • Breng je plan in kaart - Je had een businessplan toen je aan deze hele onderneming begon, toch?. Welnu, een rebranding is bijna net als het starten van een geheel nieuw bedrijf. Dus net zoals je deed toen je het opendeed, bedacht je nieuwe markten, promoties, logo's en andere dingen die de doelen zullen bereiken die je hebt gesteld.
  • .
  • Bepaal uw doelen en veranderingen SPECIFIEK - Zeggen "we willen jonger en technisch beter onderlegd zijn", is een beetje als het maken van een nieuw jaarresolutie om "meer groen te eten". spul. Als je team niet reflecteert op je nieuwe beeld, verspil je je geld.
  • .
  • Promoot de rebrand - Je hebt misschien niet het geld om reclame te maken voor de nieuwe uitstraling en houding van je bedrijf, maar dingen als YouTube-video's, berichten op sociale media en nieuwe. "Grand Opening" -feesten vertellen je dat je spel is veranderd. Als je het kunt betalen, huur dan een PR-vertegenwoordiger voor een korte tijd om de media te laten praten over wat je nieuw doet.
  • .
  • Maak het bericht consistent - Kijk naar elke interactie die u hebt met het publiek, of het nu in uw winkel is of op Twitter of op uw bedrijfsblog, en zorg ervoor dat het rebranding-bericht is. overal. Nogmaals, inconsistentie zal alleen maar dienen om klanten te verwarren, vervreemden en uiteindelijk te verliezen.
  • .
  • Herhaal - Herhaal niet het hele proces. Maar herhaal de rebranding-boodschap in alles wat je doet en maak het tot het centrale punt van al je inspanningen op het gebied van bedrijfsmarketing totdat het in de hoofden van mensen is geboord. Net als het irritante 1-800-nummer aan het einde van de radioadvertenties van letselschade advocaten, zal het je onmogelijk laten vergeten.
  • .

Niet dat dit alles 100% garandeert dat je je rebrand niet sneller zult vernietigen dan Gap deed (onthoud dat? Nee? Precies). Maar als u echt gelooft dat uw bedrijf moet worden omgedoopt, zal een goede aanpak uw kansen op succes oneindig vergroten.

Afbeelding met dank aan Stuart Miles / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago