Back to Question Center
0

De Do's en Don'ts van Outsourcing Content Creation

1 answers:
.
.
. find lost super ato.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575729500000000" alt="Outsource Content Creation">

We hebben u eens of tweemaal verteld dat het belangrijk is om online aanwezig te zijn, niet alleen sociale media, maar ook een opvallende website die regelmatig wordt bijgewerkt. En terwijl je net zo briljant bent als we dachten en ons advies opvatten, is dat hele 'het up-to-date houden' misschien voor de gek gehouden. Omdat je een klein bedrijf hebt, is 'extra tijd' niet echt een concept.

Maar u kunt geen website met inhoud van zes maanden geleden hebben.

.
"Voor een klein bedrijf, dat misschien niet zo'n groot advertentiebudget heeft, bent u afhankelijk van verkeer en zoekresultaten om mensen naar uw bedrijf te trekken", zegt Brette Bennett, die haar eigen content outsourcingbedrijf in New York runt. "En als je nieuwe content hebt, vanuit het oogpunt van SEO, zal dat het verkeer stimuleren. “
.


Dus wat doet een eigenaar van een tijdgebonden bedrijf met kleine bedrijven?. Uitbesteden, niet alleen om tijd te besparen, maar ook om een ​​extern perspectief op uw bedrijf en een andere creatieve geest te krijgen om dingen in beweging te krijgen.


Net zoals bij elk plan voor uw bedrijf, moet u uitzoeken wat u precies probeert te achterhalen. Zelfs met zoiets eenvoudigs als menu-kopie voor uw restaurant , moet u bepalen welke criteria u gaat gebruiken om te zien of het de moeite waard is geweest. Doe je dit om het websiteverkeer of volgers van sociale media te vergroten?. Of wordt het ontworpen om klantenleads of positieve openbare feedback te genereren?

Als je eenmaal weet waar je naartoe gaat en wat je wilt, moet je nu iemand zoeken om het te doen. En je hebt twee opties: agentschappen en freelancers.

Volledige bureaus zijn gewijd aan het uitbesteden van inhoud, met netwerken van schrijvers die passen bij wat u zoekt. Bureaus zijn echter een beetje duurder en hebben niet de tijdgevoelige, last-minute mogelijkheden die een freelancer zou kunnen hebben.

Freelancers kunnen aan de andere kant een beetje goedkoper uitpakken en, als u een goede relatie opbouwen met hen, u een consistente output geven die voor uw bedrijf werkt. Bennett stelt Craigslist voor, geloof het of niet, als een goede plek om op zoek te gaan naar goede freelancers. Maar er zijn ook hele websites zoals Elance , oDesk en People Per Hour die een redelijk goede bron kunnen zijn.

Bedenk dat u, zoals alles in het leven, krijgt waar u voor betaalt. Dus als je een freelancer-aanbod ziet om 500 woorden voor $ 5 te doen, dan krijg je een stuk van $ 5.


Je zou Charles Dickens zelf kunnen inhuren (weet je, als hij nog leefde) om je inhoud te schrijven, maar als je niet duidelijk maakte wat je van hem wilde, zou het nog steeds verschrikkelijk zijn. Dus de belangrijkste stap in het creëren van de juiste content voor uw bedrijf?. Het komt van jou.

Uw instructies moeten beknopt zijn, maar tegelijkertijd alomvattend. En als je niet de beste bent in het schrijven van deze manier, kan dit moeilijk zijn. Denk maar aan de minste woorden die u kunt gebruiken om lengte uit te drukken, wat u wilt bedekken en de juiste toon voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld:

.
    • Slechte instructies : schrijf een beschrijving van ons bedrijf voor de hoofdpagina van de website
    • .

.
    • Goede instructies : schrijf een beschrijving van 150 woorden van ons bedrijf die elk van de diensten die wij aanbieden bespreekt, wat ons onderscheidt en wat onze. geloofsbrieven zijn. Gebruik een lichte, professionele toon zodat deze leesbaar, maar nog steeds serieus is.
    • .Beide beknopt. Maar terwijl de tweede waarschijnlijk zou worden begrepen door een 8 e grader, zou de eerste u een stuk van 1000 woorden kunnen opleveren dat zich richt op uw geschiedenis of het gebouw waarin u zich bevindt.


Vanzelfsprekend ga je vragen om voorbeelden te schrijven. Dus, hoe kom je hier achter?

Probeer enkele mensen uit. Geef voorbeeldopdrachten aan meerdere mensen (en eigenlijk moet je ze betalen) en kijk wie het beste bij je past. Onthoud dat zonder deze beknopte, uitgebreide instructies, je uiteindelijk wegloopt, je hoofd schudt en zegt: "Kan IEMAND schrijven?" .


Zodra u de mensen op hun plaats hebt en hen precies hebt verteld waarnaar u op zoek bent, moet u hen een beetje informeren over uw bedrijf, zodat ze echt kunnen vastleggen waar u over gaat.

.
"Het eerste dat u moet doen, is een gesprek voeren over de doelstellingen van uw bedrijf," zegt Bennett. "De doelen zijn altijd meer inkomsten en meer klanten, maar je moet een beetje dieper graven. Zijn er specifieke gebieden?. Wat is belangrijk voor u? "
.


Bijvoorbeeld, als je doel internetverkeer is en een SEO-gestuurde titel het belangrijkste in een stuk is, laat een schrijver dat dan weten. Of als de inhoud meer een verkooptool is als mensen al op uw site of blog zijn, moeten ze dat ook weten. Het belang is communicatie, en ook al is dat wat je contentmakers moet betalen, het is JOUW communicatie die uiteindelijk zal bepalen hoe succesvol dit is.
Met dank aan ponsuwan / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago