Back to Question Center
0

Het aanpakken van de vaardigheden kloof in de bouwsector

1 answers:
.
.
. ηλεκτρονικό φαρμακείο λαμία.jpg?center=0.22033898305084745,0.6901408450704225&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575732450000000" alt="Skills Gap in Construction Industry">

Als je de effecten ervan nog niet hebt gevoeld, heb je er op z'n minst van gehoord: de Skills Gap. Nee, het is geen winkel in het winkelcentrum ingeklemd tussen Foot Locker en Sbarro, waar je leert lassen. De vaardighedenkloof is een zeer ongelukkige realiteit, terwijl uw bedrijf gespecialiseerd werk heeft dat moet worden gedaan, maar niet genoeg mensen met de vaardigheden om het te doen. Het probleem is dat terwijl de bouwsector groeit (McGraw Hill-projecten dat de utiliteitsbouw de bouw in het komende jaar met 73% zal toenemen ), er minder mensen in de handel komen. Naar schatting zal 19% van de bouwarbeiders in het volgende decennium met pensioen gaan, waardoor de kloof tussen uw behoefte aan werknemers en de beschikbare pool alleen maar zal toenemen. Maar het is geen onvermijdelijk lot. Er zijn dingen die uw bouwbedrijf samen met de rest van de bouwsector kan doen om de vaardigheidskloof te verkleinen en ervoor te zorgen dat u de komende jaren een effectief personeelsbestand hebt.

.

Behoud van oudere werknemers

.

Het behoud van oudere werknemers is feitelijk de belangrijkste stap in het aanpakken van de vaardigheidskloof. Hoewel je misschien geneigd bent om je te concentreren op het vinden van nieuw, jong talent om essentiële vaardigheden aan te spreken, is het belangrijk om je oudere werknemers te houden om twee redenen: ten eerste omdat ze nog steeds over de beste expertise op dit gebied beschikken. Ten tweede omdat ze jongere werknemers kunnen blijven en begeleiden. Maar hoe houd je oudere werknemers betrokken en in dienst?. Vooral met zoveel mensen die de industrie hebben verlaten tijdens de recessie van eind 2000, is het behouden of opnieuw aantrekken van ervaren werknemers bijzonder uitdagend geworden. Zoals bij elke branche, is de lat voor wat je moet aanbieden verhoogd. Bied herhalingsprogramma's aan voor degenen die zijn vertrokken. En voor wie nog in de bouwsector werkt, biedt het flexibele werkschema's en betere voordelen . Zorg er ook voor dat uw oudere werknemers van plan zijn om met pensioen te gaan met zaken als 401Ks en financiële planning. Dit zal hen het voornemen om hun loopbaan te beëindigen met uw bedrijf, en loyaliteit en een lang leven onder uw meer ervaren werknemers te bouwen. Zal dit de kosten van het zakendoen verhogen?. Natuurlijk wel, maar in een situatie met een vaardigheidskloof heb je weinig andere opties. En met geavanceerde technologieën zoals 3D-printen waardoor andere aspecten van de bouw goedkoper worden , kunt u het beschouwen als een eenvoudige verschuiving van middelen. En natuurlijk, als een snelle instroom van contant geld nodig is, is BFS Capital er altijd voor u.

.

Investeer in onderwijs

.

De meest geciteerde oplossing voor de vaardigheidskloof is het bereiken van scholen en het opleiden van jongeren met een loopbaan in de bouw. Uit diezelfde McGraw Hill Study bleek dat 62% van de beroepsbevolking dacht dat hun beroep niet in de smaak viel bij de jongere generatie, en 56% vond de opleiding van de jongere generatie ontoereikend. Als onderdeel van de sociale verantwoordelijkheid van uw bedrijf, werkt u samen met anderen in uw branche om de perceptie van carrières in de bouw te veranderen. Of je het leuk vindt of niet, veel studenten in het middelbaar en middelbaar onderwijs hebben geen zin meer om naar de universiteit te gaan en zijn zich niet bewust van het verdienvermogen in beroepen. Door programma's te creëren, zoals stageplaatsen in de leeftijd van tien jaar, oplei- dingen van middelbare scholen, en je kind naar zijn werkdagen te brengen, kan de jongere generatie kennis maken met de wereld van beroepen en constructie, hopelijk ze sturen naar carrières in industrieën met vaardigheidskloven. Je kunt zelfs educatieve hulp bieden aan studenten die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van vakscholen. Hoewel het niet zal garanderen dat ze voor je aan het werk gaan, is het slim openbaar beleid en krijg je absoluut een voordeel als het aankomt op rekruteren.

.

Tijdelijke technici inhuren

.

Een ander probleem dat de vaardigheidskloof oplegt, is dat ervaren vakmensen overgaan op technische of managementgebieden naarmate ze vorderen in hun loopbaan. Er is geen gebrek aan talent als het gaat om technologie en management, en vaak kun je tijdelijke werknemers vinden om dit op een bij projectbasis te doen. In plaats van uw meer ervaren werknemers naar die rollen over te zetten, biedt u hen dezelfde compensatie die ze zouden ontvangen als ze zouden verhuizen, maar ze in hun transacties zouden houden. Op deze manier heb je nog steeds hun vaardigheden, verdienen ze meer geld en heb je iemand om jongere werknemers te instrueren. De vaardigheidskloof heeft misschien nog niet direct tot gevolg dat je nog zaken verliest, maar het is een sluipende bezorgdheid waar je proactief mee moet zijn. Door uw ouder wordende personeelsbestand te behouden en jongere werknemers voor te lichten over beroepen en bouw, helpt u niet alleen uw bedrijf, maar ook de bouwsector als geheel. En, hopelijk, hebben bekwame, loyale werknemers in de loonlijst van uw bouwbedrijf voor de nabije toekomst.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago