Back to Question Center
0

Interview Do's and Don'ts voor eigenaren van kleine bedrijven

1 answers:
.
.
. Guidelines Interview Dos Donts for Small Business Owners

Uiteindelijk sta je aan de andere kant van de tafel - cheap white casual dresses.

Na jaren van loopbaancoaching en kussen voor interviewers wanneer je voor andere mensen moest werken, ben je nu de baas. En je kunt kiezen uit de honderden hongerige kandidaten die in de rij staan ​​om een ​​baan te vinden bij je kleine onderneming .

En je zou eigenlijk willen dat je nu een van hen was.

Omdat je, net als alles wat met het runnen van een klein bedrijf te maken heeft, je niet realiseert hoeveel moeilijker het voor de baas is totdat jij de baas bent. En terwijl je door sollicitanten kijkt, kun je niet geloven dat je het lef had om je aan te melden, je realiseert je dat het alleen maar erger wordt: nu moet je ze interviewen.

En zo leuk als het was: "Wanneer ik de show run, is dit wat ik zou vragen," wanneer je het echt moet doen, is het een beetje moeilijker. Dus wat moet je doen - en niet doen - wanneer je het volgende geweldige lid van je team probeert te vinden?. Hier zijn enkele eenvoudige interviewrichtlijnen voor eigenaren van kleine bedrijven.

DO establish rapport - Niets is meer ongemakkelijk dan elkaar over een bureau aankijken als "Dus .. moeten we praten of wat?" Het is als een slechte eerste date. zonder de mogelijkheid van alcohol.
DO NOT zwerftocht op irrelevante raaklijnen - Klein gepraat is goed. Lange gesprekken over je opvoeding op het platteland van Saskatchewan zijn dat niet. Dit is niet jouw kans om een ​​vast publiek jouw levensverhaal te vertellen, dus blijf bij een paar onschadelijk neutrale onderwerpen zoals het weer en sport en ga verder met het interview.

DO stel veel vragen - Je wist dit waarschijnlijk al, maar verontschuldig je nooit voor te veel vragen. Dit is je kans om alles te leren wat je moet weten om een ​​cruciale vacature te kunnen nemen.
NIET te veel praten - Zoals in, geen vragen stellen die een uitleg van 5 minuten voor zich hebben. Over elke tien woorden van de aanvrager moet je één woord zeggen, ook al is ze een persoon met weinig woorden.

DO stel open vragen - In plaats van te vragen "Denkt u dat de bedrijfscultuur van ons bedrijf bij u past?", Vraag "Wat. soort bedrijfscultuur zou je willen werken? "Ze kunnen een standaardantwoord geven dat past bij jouw exacte bedrijfscultuur, maar je weet tenminste dat ze hun huiswerk hebben gemaakt.
DO NOT Stel vragen die een ja of nee antwoord kunnen hebben - Omdat A) Je leert niets en B) Wie in zijn juiste gedachten gaat antwoorden. een vraag als "Denk je dat je goed zou zijn in deze baan?" met "Nee. "

DO probeer te bepalen hoe ze zullen handelen in situaties met betrekking tot het werk - Maar doe dit door te vragen naar een tijd in het leven van de sollicitant waar hij of zij. moest iets soortgelijks doen.
Vraag NOOIT hoe ze iets zouden doen wat ze nog niet gedaan hebben - Een aanvrager beoordelen op hun reactie op een hypothetische situatie is als vechten met. je belangrijke andere over wat je zou doen als je je favoriete beroemdheid zou ontmoeten. Je bent nooit in die situatie geweest, dus het is niet te voorspellen hoe je zou reageren. En ruzie maken over hypothetische situaties is gewoon een verspilling van tijd.

DO verkoop het bedrijf en de baan - Als uw bedrijf klaar is om stappen te zetten en u denkt dat de positie een geweldige kans is, laat die aanvrager weten. En laat hen weten waarom je denkt dat ze zouden passen. Als je niet dacht dat ze een goede nieuwe aanwinst voor je bedrijf zouden kunnen zijn , zou je je tijd niet verspillen aan een interview.
DO NOT beloof geen personeel aan te nemen - Hoewel het bij elke sollicitatie duidelijk is gemaakt "dit is geen belofte om personeel aan te nemen", zorg er voor dat dit wordt versterkt na de sollicitatieprocedure. interview. Het laatste dat je nodig hebt, is dat iemand zijn baan opzegt en naar je stad verhuist omdat "de interviewer zei dat het goed ging.

DO bepaal of ze zich schuldig hebben gemaakt aan diskwalificerende misdaden - Het inhuren van een veroordeelde verduisterer om je financiën af te handelen, zou ongeveer zijn als het inhuren van Paula Dean om je cholesterol te controleren.
NIET vragen naar een strafblad - Hoewel het technisch legaal is, kan het je in heet water brengen als je te ver in iemands persoonlijke. Verleden. Als je vraagt ​​naar een strafblad en ze zeggen dat ze er een hebben, vraag om een ​​verklaring en als het iets is dat niets met de baan te maken heeft, laat het dan.

DO vragen naar mogelijke rode vlaggen die u tegenkomt - Een paar veel voorkomende rode vlaggen omvatten bijvoorbeeld grote leemten in de werkgelegenheid, frequente carrièreswitches of niet-vermelding. een supervisor onder een vorige baan. Deze KAN tekenen zijn van diskwalificatie, en je moet dit zo snel mogelijk weten.
DO NOT mensen niet onmiddellijk diskwalificeren vanwege rode vlaggen - Alleen al omdat iemand twee jaar niet heeft gewerkt, betekent nog niet dat ze het in de gevangenis hebben doorgebracht, en alleen omdat ze. Verplaatste banen betekent niet dat ze moeilijk zijn om mee te werken. Bedrijven gaan failliet, mensen hebben te maken met persoonlijke problemen en voormalige toezichthouders zijn mogelijk verdwenen. Het punt is: neem niet het slechtste over mensen. Laat ze het voor je bevestigen.

DO notities maken - Je ziet er niet alleen geinteresseerd uit in wat ze zeggen, maar laten we eerlijk zijn, je zult niet alles onthouden. woord een aanvrager zei. Vooral als je veel mensen interviewt.
Plaats NOOIT iets in hen dat op discriminatie zou kunnen duiden - U bedoelt het misschien niet eens zo, maar merkt op dat een sollicitant die u WEL inhuurt, "jong en vol" was. van energie "kan worden aangehaald door een oudere aanvrager die NIET was aangenomen als leeftijdsdiscriminatie. Ja. Amerika is een litigieus land.

DO je huiswerk - Dat betekent verder gaan dan alleen naar het CV van de persoon kijken. Google-zoekopdrachten, Facebook-stalking en LinkedIn-onderzoeken worden nu als normaal werkgeversgedrag beschouwd, dus neem de tijd om het te doen en stel enkele interessante vragen.
NIET vragen om informatie die u al heeft - Stel u voor dat een aanvrager in uw bedrijf kwam en vroeg: "Wat doet uw bedrijf?" Dat is precies wat u eruitziet. zoals als je een sollicitant iets vraagt ​​zoals zijn vorige werkgever of waar hij naar school ging.

DO stel originele vragen - Het is niet nodig om dingen te vragen als "Als je een Muppet zou kunnen kietelen, wie zou dat dan zijn?" Maar originele vragen stelt dat. je ziet niet op de Forbes-lijst van mogelijke interviewvragen, je zult zien hoe sollicitanten denken op de been te zijn, hoe creatief ze zijn en een goed beeld geven van hun persoonlijkheid.
DO NOT Stel clichévragen - Sommige clichévragen omvatten "Wat is je grootste zwakte?" Of "Waar zie je jezelf over vijf jaar. "De antwoorden die je krijgt zullen net zo voorspelbaar en banaal zijn als de vragen die je net hebt gesteld, en daarom vertellen je niets over de persoon tegenover je.

Wees respectvol voor ieders tijd en voorkom verspilde interviews door voor te screenen en alleen de beste kandidaten voor interviews aan te trekken. Als geïnterviewde zou je goed voorbereid moeten zijn. Stel kritische vragen die u zullen helpen de beste kandidaat te vinden. En als u denkt dat een kandidaat rond een onderwerp danst, wees dan niet bang om de juiste vervolgvragen te stellen. Het belangrijkste is dat u de antwoorden krijgt die u nodig hebt om een ​​goed geïnformeerde beslissing te nemen voor uw bedrijf .

.
.
.

Matt Meltzer is professor in bedrijfscommunicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida

6 days ago