Back to Question Center
0

Beheer van debiteuren is kritiek voor kleine bedrijven

1 answers:
.
.
. download program logo maker free.48070175438596491,0.45&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575726080000000" alt="Managing Accounts Receivable">

We houden ervan om betaald te worden, nietwaar?. En zou het niet geweldig zijn als klanten ons allemaal gewoon contant hebben gegeven toen we onze producten of diensten afleverden?

Het is nogal een beetje de moeite om te zeggen dat de meeste eigenaren van kleine bedrijven er de voorkeur aan geven. om contanten te hebben, in tegenstelling tot debiteuren, of geld dat ze verwachten te worden betaald door klanten nadat de producten / diensten zijn geleverd. Maar zoals CPA Sheila Shanker aangeeft in smallbusiness. chron. com , veel kleine bedrijfsconsultants en medische praktijken zijn slechts twee voorbeelden - gebruik geen op contant geld gebaseerde operationele modellen. Dit betekent simpelweg dat ze niet ter plaatse verzamelen en moeten wachten om betaald te worden. Deze uitstaande betalingen worden "debiteuren" in hun boekhoudsystemen.

Debiteuren en "incasso's" gaan hand in hand, omdat het gewoon een feit van het leven is dat sommige klanten niet volledig of op tijd betalen, volgens de voorwaarden die zij vooraf hebben afgesproken. Shanker adviseert kleine bedrijven om veel aandacht te besteden aan debiteuren - en om ze te verzamelen - omdat beide uw activiteiten op significante manieren kunnen beïnvloeden. Hier zijn een paar dingen om te weten:

.
  • Liquiditeit. Een gebruikelijke term voor vorderingen is 30 dagen, maar steeds meer bedrijven veranderen dat om de cashflow en liquiditeit te verbeteren. Velen bieden bijvoorbeeld een korting van twee procent voor betalingen in tien dagen. Anderen verplaatsen gewoon de vervaldata of stimuleren "betaling bij ontvangst. ”
  • .
  • Economie. Ondanks dat u moet wachten op betaling wanneer u vorderingen hebt, zegt Shanker dat het later accepteren van betalingen een goede verkoopstrategie kan zijn, net zoals het accepteren van creditcards, waardoor uw klantenbasis waarschijnlijk zal toenemen. In de wereld van vandaag slinken alleen bedrijven die cash-only zijn.
  • .
  • Ratio's en rapporten. Het is belangrijk om boekhoudhulpmiddelen te gebruiken om te zien wat werkt (of niet) met uw debiteuren. De "huidige ratio" geeft u bijvoorbeeld een idee van hoe snel vorderingen worden geïncasseerd. Het rapport 'Ouder wordende vorderingen' helpt u om langzame betalers en andere problemen te lokaliseren.
  • .
  • Andere overwegingen. Sommige ondernemingen beschouwen hun vorderingen als een investering en brengen rente in rekening voor laattijdige betalers. Een openstaande vordering kan worden omgezet in een formele 'te ontvangen post', waarin nieuwe rente- en betalingsvoorwaarden worden uiteengezet.
  • .

Vaker wel dan niet hebben eigenaren van kleine ondernemingen die aan meerdere rollen jongleren moeite om voldoende aandacht te schenken aan hun debiteuren. Als die facturen eenmaal zijn uitgegeven, is dat het moment, totdat de betaling binnen is.

Maar omdat betaald krijgen en zo snel mogelijk betaald worden, steeds kritischer worden voor het vermogen van een onderneming om te werken, is "debiteurenbeheer" naar voren gekomen als zijn eigen gedefinieerde proces. En meer en meer wordt dit proces uitbesteed aan bedrijven die zich daarin specialiseren. Funding Gates (fundinggates.com) is een voorbeeld van een dergelijke onderneming die een "CRM" -aanpak (klantrelatiebeheer) hanteert voor het beheer van debiteuren.

De CRM-filosofie is gebaseerd op het feit dat het beheer van debiteuren deel uitmaakt van het verkoopproces en als zodanig dezelfde CRM-discipline en gegevens uit het verkoop-DNA moet bevatten. Het nemen van een CRM-aanpak, zeggen experts, helpt klantrelaties te onderhouden, wat altijd het # 1 doel zou moeten zijn. Het verbetert ook de interne communicatie en verhoogt het ingezamelde geld.

Ondertussen, als u hebt besloten om uw debiteuren te beoordelen of opnieuw te bekijken, vermeldt u de lijsten Young, Fabulous and Self-Employed (yfsentrepreneur. Com) 26 Things Every Small. Bedrijfseigenaar moet het weten over debiteurenbeheer . CRM is opgenomen in deze lijst, maar tegelijkertijd raden vermeldingen als 'Excuses voor late betalingen' aan dat u uw betaling moet betalen, zelfs als uw favoriete klanten een beroep willen doen op uw zachte kant.Figuur met dank aan Stuart Miles / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

BFS Capital is een directe financieringsbron en een toonaangevende leverancier van oplossingen voor bedrijfsfinanciering. BFS Capital werd opgericht in 2002 en biedt werkkapitaal aan eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven in alle 50 staten. Naast financiering, streeft BFS Capital ernaar om met ondernemers te werken door tips en middelen te verstrekken om hun bedrijven te helpen slagen. Bij BFS Capital zijn we er trots op een geaccrediteerd BBB-bedrijf te zijn met een A + rating. Volg ons op Google+ , Facebook en Twitter ! .

.
6 days ago