Back to Question Center
0

Vijf kenmerken van effectieve leiders in het kleinbedrijf

1 answers:
.
.
- auto remont tallinn. Five Traits Effective Small Business Leaders

Neem een ​​snelle blik op alle bestsellerlijsten met non-fictie, en u zult ten minste drie boeken zien met titels als 'Het laatste boek dat ooit geschreven moet worden over zakelijk leiderschap'. "Vaak gevolgd door" Het laatste boek dat ooit geschreven moet worden over zakelijk leiderschap, deel 2 "met een bijbehorend driedaags seminar.

.

Leren hoe een zakelijk leider te zijn, is op zichzelf een big business geworden. Maar echt, het is niet zo ingewikkeld. Beheers een handvol cruciale eigenschappen en je kunt jezelf honderden euro's besparen op instructieboeken en duizenden uren lezen. Hier zijn vijf eigenschappen die je absoluut nodig hebt om een ​​effectieve bedrijfsleider te zijn.

.

Innovatie en aanpassingsvermogen

.

Dit kunnen termen lijken die niet echt hetzelfde kenmerk zijn. Maar mensen die innovatief zijn, begrijpen hoe markten en producten veranderen en manieren vinden om nieuwe behoeften aan te pakken. En dat betekent dat u over de flexibiliteit beschikt om dat binnen uw eigen bedrijf te doen.

.

Mensen die wijdverspreide oplossingen voor gemeenschappelijke behoeften zien, zijn, als er niets anders is, degenen die de visie hebben om een ​​bedrijf op te zetten dat kan opstijgen. Maar het vermogen om de tekortkomingen in de huidige markt te zien, is niet genoeg. Grote zakelijke leiders zien hoe de wereld verandert en blijven er een stap voor. Uw bedrijf doet misschien geweldige cijfers, maar over een jaar kunnen technologie, concurrentie en marktvraag compleet anders zijn. En het vermogen om flexibel te zijn en te zien hoe uw bedrijf fundamenteel moet veranderen - in plaats van dat het op zijn succes berust - zal bepalen hoe lang u in de toekomst blijft.

.

Mensenvaardigheden

.

Het oude cliché "het is niet wat je weet, het is wie je kent", is een cliché met een reden: het is pijnlijk waar. Relaties vormen de hoeksteen van elke branche en als u als bedrijfsleider mensen niet naar uzelf toe kunt lokken, wordt het nog moeilijker om hen naar uw bedrijf te trekken. Dat betekent niet dat je de meest charmante, gezellige persoon moet zijn bij elke kamerbijeenkomst en elk netwerkevenement, maar het betekent wel dat je iemand moet zijn waar mensen graag mee praten.

.

Maar goed zijn met mensen betekent meer dan alleen maar geklets bij cocktailparty's. Het vermogen om relaties te smeden vereist een inspanning om tijd door te brengen met en mensen te helpen die mogelijk helemaal geen voordeel voor u hebben.

.

Mensenvaardigheden betekenen ook weten wanneer je je mond moet houden en wanneer je mensen de fout moet laten. Er zijn mensen in het bedrijfsleven die ervan overtuigd zijn dat ze alles over alles weten en nooit een kans zullen missen om het je te vertellen. En of je het nu leuk vindt of niet, je hebt die mensen soms nodig. Een goede bedrijfsleider weet wanneer hij die mensen gewoon moet laten praten - misschien niet juist - en laat de wereld uitzoeken wie gelijk heeft. Grote ego's houden er nooit van om te horen dat ze ongelijk hebben, en je bent oneindig veel sympathieker als je ze laat gaan en het doet.

.

Luisteren

.

Het vermogen om te communiceren is cruciaal om een ​​zakelijk leider te zijn;. je zou waarschijnlijk je zaak niet van de grond hebben gekregen als je niet op zijn minst kon aantonen waarom het een goed idee was. Maar belangrijker dan het vermogen om andere mensen te laten zien wat u weet, is het vermogen om informatie van anderen te absorberen.

.

Een goede luisteraar zijn is een zeer ondergewaardeerde vaardigheid. Leiders, vooral in het bedrijfsleven, zijn geneigd om veel te praten en wachten tot andere mensen klaar zijn met praten zodat ze kunnen doorgaan. Maar vaak hebben uw werknemers, collega's, familie en collega-ondernemers veel inzicht in hoe u uw bedrijf kunt verbeteren, en de tijd nemen om vragen te stellen en te leren, zal u alleen maar beter maken.

.

Het is niet genoeg om alleen naar mensen te luisteren waarvan je denkt dat ze er ook baat bij hebben. Wanneer werknemers geluisterd voelen, werken ze met meer motivatie. In het ergste geval zorgen ze ervoor dat ze deel uitmaken van het proces. In het beste geval krijg je een perspectief dat je niet had.

.

Een neus voor talent

.

David Ogilvy - de beroemde ad man - zei ooit: "Als je ooit een man vindt die beter is dan jij, huur hem dan in. "En dat vermogen om mensen te herkennen die jouw bedrijf beter zullen maken, is een van de belangrijkste kenmerken van een leider in het kleinbedrijf. Omdat delegatie zo'n belangrijk onderdeel is van leiderschap op dit niveau, is het hebben van de juiste mensen om te delegeren cruciaal voor uw succes.

.

Dit betekent ook weten waar je talent kunt vinden. Steve Jobs gaf gastcolleges op universiteitscampussen overal in het land, zodat hij heldere, opkomende sterren kon vinden om naar Apple te brengen. En hoewel u misschien nog geen veelgevraagde gastspreker bent, is het een waardevolle vaardigheid om een ​​idee te hebben waar u de beste mensen voor uw branche kunt vinden.

.

Naast dat je weet waar je talent kunt vinden, moet je ook weten welke talenten het beste bij jouw passen. Dit betekent uw zwakheden kennen. Als je geen gedetailleerd persoon bent, zoek je talent dat groot is in detail. Als u nummers gebruikt maar niet in het openbaar kunt praten, zoek dan iemand die een dynamische openbare spreker is. Slimme aanwerving betekent slimme aanwerving voor U, niet in het algemeen. Dus de meest gekwalificeerde kandidaat is misschien niet de beste kandidaat, en het beseft dat dit zowel kunst als vaardigheid is.

.

Passion

.

Ja, het is een overdreven lang gebruikte term;. een alomtegenwoordige woord sollicitanten gooien rond als "team-speler" en "doelgericht. "Maar in deze situatie omvat het enkele eigenschappen die cruciaal zijn voor het leiderschap van kleine bedrijven. Ten eerste moet je van alles houden wat je bedrijf aan het doen is. Dus als je de wereld van commercieel onroerend goed niet fascinerend vindt, maar er gewoon in zit om een ​​paar dollar te verdienen, zul je falen. Je apathie zal er doorheen schijnen en je zult net zo huursoldaten aantrekken.

.

Je moet ook een intense focus op je bedrijf hebben, soms ten koste van andere dingen in je leven. De enige manier om die focus te hebben, is als je ervan geniet. En de enige manier om van zoveel te genieten, is door er gepassioneerd over te zijn.

.

Ten slotte moet u toegewijd zijn aan uw bedrijf, zelfs als anderen twijfelen aan uw succes. Misschien is het een beetje waanidee, maar als je niet gelooft dat je bedrijf zal werken, zal niemand anders dat doen. En de enige manier om zoveel vertrouwen te hebben in iets is een onverzettelijke passie.

.

.

Zijn er andere eigenschappen die iemand nodig heeft om een ​​groot leider te zijn?. Natuurlijk zijn er, anders zouden er niet elke week 15 boeken op de bestsellerlijst staan ​​om je er alles over te leren. Maar het ontbreekt aan een van deze vijf, en het zal veel meer kosten dan alleen lezen om u een eersteklas bedrijfsleider te maken. En als je er een hebt gevonden waarvan je denkt dat het verbetering zou kunnen gebruiken, is het nooit te laat om beter te worden.

.

.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
6 days ago