Back to Question Center
0

Hoe u de visie van uw bedrijf op medewerkers kunt communiceren

1 answers:
.
.
. where to buy built in wardrobes.jpg?center=0.50150150150150152,0.432&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131605846310000000" alt="How Communicate Your Company's Vision Employees">

Het hebben van een visie op de doelen en de toekomstige richting van een klein bedrijf is een noodzaak voor succes.

.

Hoewel u als eigenaar van een klein bedrijf alles begrijpt over uw toekomstvisie, moet u zich ook aanmelden als u werknemers heeft. Anders is het hoogst onwaarschijnlijk dat dit ooit zal worden bereikt. Hier zijn enkele tips om de passie voor uw team te creëren om dit te realiseren.

.

Communicate It!

.

Als eigenaar van een klein bedrijf zet u de toon voor uw personeel. Het is dus aan jou om ze enthousiast te maken voor de richting van het bedrijf. Om dit te doen, moet u weten hoe betrokken uw werknemers bij het bedrijf zijn. Op basis van het niveau van betrokkenheid, moet u vervolgens de reden voor de visie overbrengen en de stappen beschrijven om dit te bereiken.

.

Zorg ervoor dat elk niveau van werknemer een rol speelt bij het bereiken van uw visie of dat u het risico loopt u te onthechten van degenen die zijn buitengesloten. Bij het bespreken van de bedrijfsvisie en de beweegredenen ervoor, zorg ervoor dat je het visueel doet, zodat het gemakkelijk te begrijpen is. Herhaal dit regelmatig en op verschillende locaties, zoals teamvergaderingen, vergaderingen met belangrijke werknemers, e-mails, nieuwsbrieven, interne sociale media en sociale werkevenementen.

.

Het belangrijkste is om een ​​eerste gedetailleerde call-to-action voor de werknemers te hebben om uw doelen te bereiken. Als je gewoon gewoon over je doelen praat op hoog niveau, zonder uit te leggen wat de rol is die je medewerkers hebben om het te bereiken, zullen ze geen enkel verband met de visie voelen en het zal bijna onmogelijk zijn om ze erover te laten praten.

.

Luister naar uw team

.

Hoewel het communiceren van uw visie de eerste cruciale stap is, moet u de tijd nemen om naar uw personeel te luisteren, kort nadat u het hebt uitgelegd. Uit veel onderzoek in de afgelopen jaren is gebleken dat de meerderheid van de mensen positief reageert op respectvol behandeld worden en harder zal werken als ze vinden dat ze input hebben gehad in de toekomstige richting van het bedrijf. Door alleen maar te luisteren, kunt u ook een ander perspectief krijgen om te zien of uw visie en het tijdschema voor het bereiken van doelen realistisch zijn.

.

Zowel het communiceren als het luisteren naar uw personeel kan geen eenmalige gebeurtenis zijn. U moet op de hoogte blijven van hoe het plan verloopt en welke hindernissen werknemers ervaren. Het is veel gemakkelijker om een ​​probleem in de vroege stadia op te lossen in plaats van lang te wachten tussen de vergaderingen om vervolgens een probleem op te lossen.

.

Langetermijn- en kortetermijndoelstellingen vaststellen

.

Een volledig gerealiseerde visie kan jaren kosten om te realiseren voor een bedrijf. U moet dus zowel benchmarks voor de lange als de korte termijn leveren die uw team kan bereiken. Deze doelen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder het overschrijden van driemaandelijkse verkoopdoelen, het voltooien van projecten vóór de deadline of andere doelen die relevant zijn voor uw bedrijf.

.

Terwijl uw team streeft naar benchmarks, moet u ervoor zorgen dat ze weten hoe ze het doen. Het kan heel motiverend zijn om te weten dat je dicht bij een moeilijk doel staat en dat slechts één push je team kan inspireren om harder te werken om het te bereiken.

.

Maak jezelf bekend

.

Als u wilt dat uw team net zo gemotiveerd is als u over uw bedrijfsvisie, moet u leiding geven. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk doet om uw werknemers in staat te stellen hun doelen te bereiken, zoals het bieden van de juiste hulpmiddelen om de taken uit te voeren.

.

Hoewel u niet wilt micromanage of interfereert met het vermogen van werknemers om hun werk te doen, als uw team weet dat u bereid bent om de mouwen op te stropen en met hen samen te werken tijdens een crisis, zult u veel respect verdienen,. wat werknemers op onmetelijke manieren zal motiveren.

.

Vier!

.

Het is heel motiverend voor werknemers om te weten dat hun inspanningen op prijs worden gesteld.

.
.
. Erica Stone
.
.

Erica is een ervaren journalist en redacteur wiens ervaring ook Dow Jones Newswires en de Associated Press omvat. Ze schreef over verschillende onderwerpen, variërend van sport tot complexe financiële kwesties.

.
6 days ago