Back to Question Center
0

9 Mythen over millennials Business Owners moeten afleren

1 answers:
.
.
.
. asphalt paving in cockeysville.png?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575731640000000" alt="9 Myths About Millennials Business">

Kinderen deze dagen.

Velen van ons zijn net als de oude man op de veranda met onze duizendjarige werknemers , schreeuwen tegen hen om van onze grasvelden af ​​te komen en te stoppen naar hun smartphones te staren. Noem ze lui â € | en geobsedeerd door technologie â € | en ontrouw.

Maar zoals bij elk stereotype, zijn veel dingen die je over millennials hoort gewoon niet waar. Hier zijn 9 veelvoorkomende mythen over millennials die ondernemers moeten afleren. Het opruimen van deze misvattingen over de jongste generatie in het personeelsbestand kan je helpen om op een andere manier met ze te communiceren dan luide kreten vanaf de veranda.

Mythe # 1 - Millennials Arenâ € ™ bedrijf Loyaal

De conventionele wijsheid zegt dat deze generatie meer loyaliteit heeft aan burrito-ketens dan aan werkgevers. Tenzij die werkgever toevallig een burritoketen is, ontploffen hun hoofden. Maar feitelijk zijn noch de exploderende hoofden noch de baanbrekende duizendjarige stereotypen waar.

Een studie van het IBM Institute for Business Value wees uit dat millennials van baan veranderen om dezelfde redenen als Baby Boomers en Gen-Xers. En millennials veranderen alleen vaker van baan omdat ze jonger zijn en hun carrière beginnen - een eigenschap die alle generaties delen.

Mythe # 2 - Millennials zijn brak

Populaire duizendjarige trends zoals ambachtelijke cocktails, voedsel van hoge kwaliteit en technologie niet. goedkoop komen. En terwijl de kosten van levensonderhoud omhoog schieten in begeerlijke steden, hebben millennials feitelijk meer eigen vermogen, aandelenkapitaal en liquide middelen verzameld dan welke andere generatie van 25-jarigen dan ook. Dit betekent dat ze misschien niet zo wanhopig zijn voor een salaris op instapniveau als je misschien denkt.

Mythe # 3 - Millennials Only Communicate via Text Message

Een veelgehoorde klacht van werkgevers is dat millennials die vers van school zijn niet weten hoe ze moeten schrijven. goed. Ze lijken te vergeten dat ze jong zijn , en het is niet zo dat Boomers en Xers het proza ​​van Shakespeare in hun eerste baan van school uitslingerden. Texting krijgt veel van de schuld. Uit een studie van de Bentley University bleek echter dat meer dan de helft van de millennials liever persoonlijk met een medewerker praatte en slechts 14% koos voor sms als voorkeursmethode voor communicatie. Verder toonde de IMB-studie aan dat millennials bij het leren van nieuwe vaardigheden de voorkeur geven aan face-to-face contact met digitale formaten.

Mythe # 4 - Millennials hebben constante bevestiging nodig

Dit is geen jeugdvoetbal meer, en millennials weten dat. Ja, ze vragen feedback over wat ze doen, maar dat is meer om ervoor te zorgen dat ze efficiënt kunnen werken en slechts taken hoeven uit te voeren dan een behoefte aan een â € œhardste tryerâ € ??. award. Misschien moet je ze meer dan eens per jaar ontmoeten, maar je hoeft ook geen moeite te doen om leuke dingen te zeggen.

Mythe # 5 - Millennials geven geen waarde aan geld

Ja, deze generatie groeide op met de wijze wijsheid van Christopher Wallace om hen te vertellen dat toegenomen financiële activa. kan leiden tot, nou ja, moâ € ™ problemen. Maar dat betekent niet dat ze niet zoals geld hebben. Dat is bijna alsof je zegt dat je niet van chocolade houdt. En uit een enquête van Fast Company bleek dat â € "meer dan elke andere generatie millennials waarde-compensatie in een baan boven werkzekerheid garandeert.

Mythe # 6 - Millennial Workers Come Cheap

Nee. Slechte millennialarbeiders komen goedkoop. Deze generatie heeft eigenlijk meer toegang tot informatie over wat ze waard zijn, en zij weten het. Zie Mythe # 2 over waarom de goeden je bedrijfsgeld niet zullen redden. Maar ondanks de meer-laterale organisatiestructuur van het Amerikaanse bedrijfsleven nu, toonde de Centre of Creative Leadership World Leadership Survey aan dat 41% van de millennials vindt dat werknemers moeten doen wat een manager hen vertelt, zelfs als ze niet .. Ik weet niet waarom, vergeleken met 30% van Boomers en Xers.

Mythen # 8 - Millennials zijn Social Media Obsessed

Uit diezelfde IBM-studie bleek dat millennials, meer dan Baby Boomers of Xers, de noodzaak hadden om de. werk / persoonlijke lijn op sociale mediaplatforms . En een andere studie van Fast Company liet zien dat bijna de helft van de millennials hun â € œrealâ € ??. zelf van sociale media , en bijna een vijfde zei dat hun sociale media ze helemaal niet weerspiegelden.

Mythen # 9 - Millennials zijn lui

Millennials hebben geen gebrek aan arbeidsethos. Ze missen de ethiek om werk te doen dat ze saai vinden. Een generatie die voortdurend wordt blootgesteld aan creativiteit, is niet bepaald gebeten aan het invoeren van gegevens. Verder zijn ze altijd op zoek naar de snelste, meest efficiënte manier om een ​​taak te voltooien en zullen ze je niet smeken om meer werk. Het is de balans tussen werk en privé die ze zoeken, en als een taak eenmaal is voltooid, zijn ze dat ook.

Bij het runnen van uw kleine onderneming, is het belangrijk om in gedachten te houden dat millennials de leiders van morgen zijn en zij zullen tegen 2025 ongeveer 75% van de beroepsbevolking vertegenwoordigen. Door deze 9 gemeenschappelijke mythen over. millennials, geeft u uw jongere werknemers meer mogelijkheden om uw bedrijf vele jaren succesvol te laten zijn.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
6 days ago