Back to Question Center
0

Hoe om te gaan met werknemers die slechte appels zijn

1 answers:
.
.
.
- registrations uk. How Deal Employees Who Bad Apples

Een â € œgebrek appelâ € ??. werknemer kan het leven ellendig maken voor iedereen op een werkplek, maar het kan vooral een uitdaging zijn voor een eigenaar van een klein bedrijf.

.

De giftige atmosfeer die door slechts één werknemer wordt gecreëerd, kan uw hele team schaden en eerlijk gezegd heeft een klein bedrijf minder beschermingslagen tegen de gevolgen van een probleemmedewerker dan een groot bedrijf. Â

.

â € œBadappelenâ € ??. verschillende manieren hebben om lastig te zijn, inclusief die chronische klagers en roddels die meer geïnteresseerd zijn in het ophopen van collega's dan het uitvoeren van hun baan;. degenen die chronisch te laat zijn;. werknemers die hun taken niet uitvoeren, anderen dwingen om ze te voltooien en honderden andere gedragingen. Er zijn ook meer ernstige problemen, zoals ethische of criminele schendingen of extreme pesterijen en pesterijen, waarvoor deskundige juridische hulp nodig is om dit op te lossen.

.

Het beste advies dat een New Yorkse psycholoog aan eigenaren van kleine bedrijven gaf, was om elk probleem met een probleemmedewerker snel op te lossen. Hier zijn enkele tips om precies dat te doen.

.
 • Ga niet met je hoofd in het zand en hoop dat het probleem vanzelf verdwijnt. Een werknemer kan alleen een herinnering nodig hebben van wat er van hem verwacht wordt om zijn taak effectief uit te voeren. Het is mogelijk dat een medewerker zich niet realiseert dat gedragingen zoals voortdurend klagen of een argumentatieve houding problemen veroorzaken. De schok om de baas tegen hen te laten praten, kan genoeg zijn om hun gedrag recht te trekken, vooral als het zoiets is als chronische vertraging of te veel tijd doorbrengt bij het bureau van een collega die praat over onzin. Wanneer u het probleem aanpakt, dwingt u de persoon om een ​​keuze te maken om hun gedrag te corrigeren of op zoek te gaan naar een andere baan.
 • .
 • .

  Wanneer u met een werknemer praat, maak het nooit persoonlijk en val de persoon niet aan. Persoonlijke kritiek zal niet helpen. Je moet objectief zijn en een gedetailleerde beschrijving van het probleem geven en voorbeelden geven. Maak ook duidelijk hoe het invloed heeft op collega's. U wilt hen vertellen hoe het probleemgedrag moet worden opgelost, bijvoorbeeld dat u elke dag op tijd moet zijn, behalve in noodsituaties.

  .
 • .
 • Geef de werknemer een kans om te reageren . In een klein bedrijf met weinig werknemers, kunt u slechts één aspect van het probleem horen dat andere werknemers treft. Wees eerlijk en onthoud dat soms eerste indrukken bedrieglijk kunnen zijn. Luister naar het antwoord met een open geest. U kunt zich realiseren dat een andere aanpak nodig is om het probleem volledig op te lossen. Door eerlijk te zijn weten uw andere werknemers dat u alle kansen geeft om het probleem op te lossen, maar ook dat u niet bang bent om problemen te confronteren.
 • .
 • Document alles . Zorg er vanaf het eerste gesprek en tijdens het hele proces voor dat je goede aantekeningen maakt. Zelfs als u de juiste stappen neemt, kunt u voor juridische uitdagingen staan, dus als u deze opslaat, helpt dit uw zaak. Â
 • .
 • Geef een specifiek tijdschema om het probleem op te lossen . Je moet een schema geven voor de werknemer om hun gedrag te verbeteren, anders lijkt het misschien alsof je het niet serieus neemt. Wanneer mensen deadlines worden gegeven, weten ze dat je het goed bedoelt. Geef tijdens deze periode, indien van toepassing, positieve en negatieve feedback.
 • .
 • Als de werknemer het problematische gedrag blijft volhouden, moet u mogelijk de persoon ontslaan. Het maakt niet uit wat de situatie is, iemand afschieten is een heel moeilijk ding om te doen. Je moet zo respectvol en direct mogelijk zijn. Noteer wat u de medewerker van tevoren gaat vertellen en dien het document in voor het geval er een rechtszaak is. Â Maak geen persoonlijke opmerkingen of kritiek.
 • .
.
.
. Erica Stone
.
.

Erica is een ervaren journalist en redacteur wiens ervaring bestaat uit Dow Jones Newswires en de Associated Press. Ze schreef over verschillende onderwerpen, variërend van sport tot complexe financiële kwesties. Â .

.
.
6 days ago