Back to Question Center
0

Hoe vermogenswinstbelasting werkt

1 answers:
.
.
.
. cctv installation london.jpg?center=0.49549549549549549,0.48096192384769537&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575734410000000" alt="How Capital Gains Tax Works">

â € œKapitaalwinstbelastingâ € ??. is een van die termen die rondgeworpen worden door kabouternieuws sprekende hoofden waarvan je zeker weet dat het belangrijk is, maar geen idee hebben wat het betekent. Het klinkt als een van die termen waar je je geen zorgen over hoeft te maken, tenzij je hedge fund-investeringen doet. Maar het niet begrijpen van belasting op meerwaarden kan niet alleen ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf, maar ook uw persoonlijke belastingen beïnvloeden. En geloof het of niet, ze zijn een stuk gemakkelijker te achterhalen dan je misschien al geraden had.

.

Wat is vermogenswinstbelasting?

.

Simpel gezegd, vermogenswinstbelasting is een belasting op een actief dat u verkoopt voor meer dan wat u hebt betaald. Dit object kan bijna alles zijn: investeringen, eigendom, sieraden, zwaar materieel, collectible gesigneerde Bruce Springsteen gitaren. Als je het voor één prijs hebt gekocht en voor een hogere prijs hebt verkocht, betaal je belasting over het verschil.

.

â € œMaar ik ben in de detailhandel! Â €?. jij zegt. â € œMijn hele zaak is gebaseerd op het verkopen van dingen voor meer dan dat ik ervoor heb betaald. Moet ik twee keer worden belast? Â € ™

.

Fret niet, eigenaar van een klein detailhandelbedrijf. Vermogenswinstbelastingen zijn alleen van toepassing op activa, niet op voorraden. Dus terwijl winsten gemaakt van gekochte en verkochte goederen nog steeds worden belast als bedrijfsinkomsten, worden ze niet belast als vermogenswinsten.

.

Als uw restaurant echter twee jaar geleden voor $ 1400 een mooie pizzaoven uit Italië heeft gekocht en dit dit jaar voor $ 1.700 heeft verkocht, moet u belasting betalen over het verschil van $ 300. Of als uw bedrijf een stuk grond heeft gekocht voor mogelijke uitbreiding en het vervolgens met winst heeft verkocht voordat u het uitbreidde, wordt die winst belast als meerwaarde.

.

De â € œbasisâ € ??. â € "of de kosten die u berekent dat een artikel u kosten heeft gekost wanneer u het hebt gekocht â €" omvat niet alleen de aankoopprijs, maar ook eventuele belasting-, leverings- of oprichtingskosten, dus praat met uw accountant om dat cijfer te maximaliseren.

.

Hoeveel is belasting op meerwaarden?

.

Vermogenswinstbelasting is onderverdeeld in twee categorieën: korte en lange termijn.

.
  • Kapitaalwinsten op korte termijn zijn activa die u binnen een jaar koopt en verkoopt.
  • .
  • Langetermijnmeerwaarden zijn alles wat u koopt en verkoopt na langer dan een jaar te hebben geleefd.
  • .

Het belastingtarief op kapitaalwinsten op korte termijn varieert van 10-35%, afhankelijk van hoeveel de meerwaarde is. Lange termijn meerwaarden worden meestal belast tegen 15%. De uitzondering op deze regel, interessant genoeg, zijn verzamelobjecten, die worden belast tegen 28%. Dus hoe lang je die Springsteen-gitaar ook hebt gehad, je betaalt een kwart van de winst aan Uncle Sam.

.

Langetermijnmeerwaarden worden ook alleen belast voor het jaar waarin ze worden verkocht. Dus als het einde van het belastingjaar nadert en je denkt dat je de belasting op vermogenswinstbelasting op een groot artikel niet kunt nemen, is het misschien de moeite waard om de verkoop tot het nieuwe jaar uit te stellen om de belasting vervolgens toe te passen.

.

Net als bij bedrijfsinkomsten zullen eigenaars van kleine ondernemingen ook worden belast voor meerwaarden op hun individuele inkomstenbelastingen. Meer dubbele belasting leuk!. De enige manier om dit te omzeilen is om jezelf te classificeren als een S Corporation, die een hele reeks andere belastingimplicaties heeft, maar je op zijn minst kunt voorkomen dubbel te betalen voor je meerwaarden.

.

Wat als ik activa met verlies verkoop

.

Gokverliezen kunnen worden afgetrokken van uw belastingen op gokwinsten â € "en ook kapitaalverliezen. Dus als die pizza-oven uiteindelijk slechts $ 1000 oplevert nadat je $ 1400 hebt betaald, kun je dat $ 400 verlies aftrekken tegen eventuele meerwaarden. Dit is de reden waarom veel kleine bedrijven sommige activa met verlies proberen te verkopen om hun netto kapitaalwinsten tot nul te herleiden.

.

A

.

Zoals met de meeste belastingen, verschillen de regels voor zakelijke meerwaarden en persoonlijke meerwaarden. Maar hoe abstract een term ook mag lijken als je het op tv hoort, vermogenswinstbelastingen zijn voor het grootste deel vrij eenvoudig. Toch, overleg altijd met je accountant , leg je winst uit, en dit deel van je belastingen zal een stuk eenvoudiger zijn dan je dacht.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
6 days ago