Back to Question Center
0

April Fools Marketing Tactics die werkten

1 answers:
.
.
.
. April Fools Marketing Tactics Worked

1 april st is een dag voor dwazen, maar er zijn in de loop van de jaren behoorlijk slimme marketingideeën geweest - lace dresses for sale online. Â Â

.

Veel bedrijven hebben de grappen van April Foolsâ € ™ Day gebruikt om hun erkenning, sympathie en uiteindelijk de verkoop te vergroten. Hier is een overzicht van enkele van de meer succesvolle grappen.

.

Taco Liberty Bell

.

Het is zeker een van de beroemdste 1 april st marketingcampagnes ooit. Taco Bell haalde in 1996 in zeven grote kranten in het hele land paginagrote advertenties waarin stond dat ze de Liberty Bell hadden gekocht om de schuld te verminderen en noemden het de Taco Liberty Bell. Zowel het hoofdkantoor van het bedrijf als de National Park Service werden gebombardeerd met telefoontjes. 'S Middags heeft het bedrijf aangekondigd dat het een hoax was.

.

Hoewel de campagne $ 300.000 kostte, genereerde deze naar schatting $ 25 miljoen aan gratis publiciteit, met een omzetstijging van $ 1 miljoen voor de eerste twee dagen in april.

.

Toepassingsgebied: met bacon gearomatiseerde mondwater

.

Vier jaar geleden kwam Scope met een aankondiging kort voor 1 april st over een nieuw product: mondwater met spek. Proctor en Gamble lanceerden een speciale website, een public relations-campagne en uitgebreide social-mediapromoties voor hun nieuwe product, waaronder de Twitter-hashtag #scopebacon. Eén bericht ontving meer dan 30.000 likes en meer dan 11.000 reacties, wat aanzienlijk meer was dan Scope's gebruikelijke reacties op sociale media. Deze grap was zeer succesvol om gratis advertenties in het hele land te krijgen, hoewel meer dan alleen een paar consumenten teleurgesteld waren om te ontdekken dat het gewoon een grap was.

.

Redbox Kiosk-ambassadeurs

.

In 2016 heeft DVD-verhuurdienst Redbox online gepost dat het op zoek was naar mensen die van films en games houden en graag 8 + plus uur op één plek willen zitten om â € œKiosk Ambassadorsâ € ?? te worden. wie levert films en videogames in vanuit de rode cabines van het bedrijf. Het bedrijf heeft ook een promotiecode in de advertentie opgenomen voor verhuur op 1 april st . Â Degenen die naar de website van het bedrijf gingen, konden een aankondiging zien die zei dat het een grap was.

.

De grap werd op grote schaal bekendgemaakt in de media en het bedrijf kreeg online massale aandacht, wat positieve reacties opleverde.

.

Virgin Cola Cans Turned Blue

.

Virgin Cola, eigendom van het conglomeraat van Richard Branson, kondigde in 1996 aan dat het een technologie ontwikkelde om zijn rode blikjes blauw te maken zodra het drankje was verlopen en dat het drinken van cola in een blauw blikje gevaarlijk was. Ondertussen had Pepsi net een nieuw felblauw blikje uitgebracht.

.

Hoewel Virgin Cola geen groot succes was, heeft de marketing van de cola geholpen om de naam van het bedrijf bekend te maken en het heeft de basis gelegd voor de zeer succesvolle Virgin Airlines.

.

De linkshandige kanjer

.

Burger King haalde op 1 april 1998 een paginagrote advertentie in USA Today, waarin de introductie van de linkshandige Whopper werd aangekondigd. Hoewel het allemaal dezelfde kenmerken had als een originele Whopper, werden zijn kruiden 180 graden gedraaid om het gewicht van de sandwich naar links te herverdelen, zodat sla en andere toppings niet naar rechts zouden vloeien.

.

De volgende dag publiceerde Burger King een persbericht waarin stond dat, hoewel de linkshandige Whopper een hoax was, duizenden klanten naar restaurants waren gegaan om de nieuwe sandwich aan te vragen. Er wordt ook gezegd dat een groot aantal ook om de rechtshandige burger heeft gevraagd.

.

Meubels die u vertellen wat het echt denkt

.

Vorig jaar kondigde Houzz, een website en online community over interieurontwerp en andere aanverwante onderwerpen, een nieuwe lijn van woninginrichting aan met vuildetecterende sensoren die je ook laten weten wanneer vlekken en rimpels optreden. De grap leverde veel gratis publiciteit op in publicaties zoals Time Magazine . Het trok ook een aantal mensen naar de website in de dagen na 1 april st die meer informatie over de nieuwe regel zochten.

.

Heb je ooit een grap van April Foolâ € ™ s op je klanten gespeeld?. Zo ja, vertel het ons dan op marketing @ bfscapital. com ! .

.
.
. Erica Stone
.
.

Erica is een ervaren journalist en redacteur wiens ervaring bestaat uit Dow Jones Newswires en de Associated Press. Ze schreef over verschillende onderwerpen, variërend van sport tot complexe financiële kwesties. Â .

.
.
6 days ago