Back to Question Center
0

Hoe u uw bedrijfscultuur handhaaft bij franchising

1 answers:
.
.
.
. Corporate Culture Franchising

â € œJij kunt bijna alles aan iemand leren, maar je kunt hem niet leren dat hij een eikel is - apps programmieren für iphone. â € ??

.

Dit, zegt Nedal Ahmad, oprichter van de in Miami gevestigde Pincho Factory , is het belangrijkste om te onthouden wanneer franchising een bedrijf is .

.

Omdat het leren van een potentiële franchisenemer hoe je je burger moet maken gewoon een kwestie van opleiding is, is het dupliceren van je bedrijfscultuur een veel grotere uitdaging. Zelfs als het eindproduct op punt staat, zal een off-brand-cultuur voor de hand liggen voor klanten en zullen franchisenemers eerder failliet gaan.

.

Dus hoe dupliceer je hun bedrijfscultuur wanneer je de regeerakkoorden overdraagt ​​aan iemand buiten je organisatie?. Het begint allemaal met het vinden van de juiste mensen.

.

Wees niet snel voor een franchise-bijdrage

.

Je kunt niet zo enthousiast zijn dat iemand je bedrijf wil franchisen, zodat je alleen maar iemand kunt accepteren. Dat is op de lange termijn de snelste manier om franchising tot een ramp te maken. Een zorgvuldige selectie van franchisenemers is daarom de cruciale eerste stap.

.

Bijvoorbeeld, toen Ahmadâ € ™ s Pincho Factory â € "een fast-casual plek in Miami die zich specialiseert in gegrild vlees en hamburgers â €" vorig jaar de Amstel Light Burger Bash van het South Beach Wine and Food Festival won,. Bobby Flay verslaan, Ahmad kreeg meer dan 400 aanvragen voor franchises. Hij heeft slechts zes restaurantfranchises toegekend .

.

â € œEerst, we zoeken naar een persoonlijkheid, â € ™. Ahmad zegt. â € œWe zijn op zoek naar mensen die vooruit denken en dezelfde passie hebben voor eten en service als wij. We lanceerden ook gezondheidsvoordelen voor onze werknemers, we voelden dat dat iets was dat een belangrijk onderdeel van retentie was en als een franchisenemer het daarmee niet eens is, zijn ze uit. â € ??

.

Het zorgvuldig selecteren van uw franchisenemers zal uw groei überhaupt niet vertragen;. als het al iets is, zal het versnellen wanneer het proces van franchiseverstrekking vlotter verloopt met de juiste mensen op hun plaats.

.

Trein naar uw cultuur

.

Het openen van een franchise gaat over veel meer dan iemand sturen om te laten zien hoeveel saus je op een pizza moet doen. Het gaat erom deel te nemen aan het inhuren van medewerkers en ervoor te zorgen dat de mensen die uw franchisenemer tot stand brengt geschikt zijn voor uw bedrijfscultuur.

.

Is dit tijdrovend?. Natuurlijk is dat zo, maar wie ooit zijn bedrijf in franchise heeft gegeven, zegt dat franchisenemer niet alleen een contract ondertekent en dat de royalty's binnenkomen. Â En deelname aan de selectie en training van werknemers is een groot deel van. uw succes elders dupliceren.

.

â € œOnze opleidingsdirecteur is sterk betrokken bij het samenbrengen van de bemanning, â € ??. Ahmad zei. â € œDus trainen we personeel en we hebben een goed idee van wie we al ruim van tevoren zaken doen. Maar we zetten ook druk op de partner en leggen uit dat dit de persoon is waarmee we zijn begonnen en we verwachten dat je dat soort huur behoudt. â € ??

.

Franchise online en in persoon monitoren

.

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat u, om te zien of een franchisenemer het door u verwachte serviceniveau gaf, dure enquêtes moest lanceren en / of op P / L-rapporten moest wachten. In de leeftijd van 42 online reviews van sociale media en kun je echter veel eerder wijzigingen aanbrengen.

.

Stel afzonderlijke social media-accounts in voor uw franchisenemers en bewaak wat mensen over hen zeggen, en doe hetzelfde met online beoordelingssites. In het begin moet je extra waakzaam zijn om te zien welke gebieden moeten worden aangepast voordat ze serieuze problemen worden. Je kunt meer proactief zijn in je fixes dan reactief.

.

Houd ook de stem van de franchisenemer online in de gaten en zorg ervoor dat deze overeenkomt met wat u doet. Als dat niet het geval is, kunt u dit snel aanpakken. Ahmad zegt dat Pincho Factory ook een inspectie heeft van 300 punten die zijn team doorloopt om er zeker van te zijn dat er geen verschil is tussen een gefranchiseerde locatie en een bedrijfslocatie. En net zo vaak zet hij zijn eigen winkels onder dezelfde controle.

.

Blijf verbonden met franchise-eigenaren

.

â € œEen van de grootste misvattingen (over franchising) is dat iemand anders het werk voor je gaat doen â €?. zei Ahmad. â € œHet is net zo veel moeite, zo niet meer, om een ​​franchisewinkel te hebben ten opzichte van de uwe. â € ??

.

Dat betekent dat u niet alleen moet zorgen dat de juiste mensen uw franchises uitvoeren, u moet opdagen en uw partners laten weten dat u om hen geeft. Omdat je op een gegeven moment hetzelfde zweet en veel ergernis kreeg bij elke medewerker van je franchise, en als ze weten dat er een CEO is die het in zich kan opnemen, wordt loyaliteit van de medewerkers opgebouwd.

.

Cultuur heeft ook veel te maken met luisteren naar wat mensen in de frontlinies zeggen, omdat ze soms een beter inzicht hebben in hoe het management zich gedraagt ​​dan jij.

.

â € œWe geven de bemanning een stem om anoniem met ons te communiceren, â € ??. zegt Ahmad. â € œWe hebben een back-endwebsite waar mensen ons kunnen vertellen zonder angst voor repercussies. â € ??

.

Ten slotte, Just Let Go â € |

.

Een bepaald niveau van micromanagement is nodig om een ​​succesvolle franchise te creëren. Maar op een gegeven moment moet je erop vertrouwen dat je de juiste mensen hebt en dat je hun eigen beslissingen kunt nemen. Als je je steentje hebt bijgedragen aan het selecteren van goede partners, hen hebt geholpen het beste personeel aan te trekken en procedures hebt ingesteld om de bedrijfscultuur te volgen, zou je nooit een probleem moeten hebben. En zeker niet iemand hebben die je moet leren om geen eikel te zijn.

.
.
6 days ago