Back to Question Center
0

Tips voor bedrijfsvoorbereiding voor natuurrampen

1 answers:
.
.
- leichte jersey stoffe.
. Business Data Preparation Tips Natural Disasters

Er is absoluut niets â € œleukâ € ??. over een natuurramp.

.

Zeker, tijdens het orkaanseizoen in Florida gooien sommige mensen â € œhurricane feestenâ € ??. en gebruik al het vlees in de vriezer waarvan ze weten dat het gaat bederven na de onvermijdelijke stroomuitval van een week. Maar zodra de barbecue voorbij is, begint de realiteit. En als we iets van Super Storm Sandy uit 2012 hebben geleerd, zijn er enkele serieuze stukken te halen.

.

Als u een klein bedrijf hebt, is een van die grootste stukken uw gegevens. Klantgegevens. Leveranciersgegevens. Verkoopdata. Wat het ook is, als het op uw bedrijfsserver is opgeslagen en die server is nu minder dan een meter water, kunt u beter ergens een gearchiveerde kopie hebben. Een back-up maken van uw gegevens verwijst naar het archiveringsproces waarmee u originele gegevens kunt herstellen na een verlies.

.

Maar het maken van back-ups van gegevens is niet zo eenvoudig als gewoon alles op een harde schijf zetten en in een kluis gooien.

.

Wat is de beste manier voor uw bedrijf om zijn gegevens voor te bereiden voor een natuurramp?. We hebben met sommige mensen gesproken United Data Technologies , een IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in IT-beheer voor kleine bedrijven, en ze hebben ons enkele tips gegeven.

.

Wat zijn mijn opslagopties?

.

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is precies HOE u een back-up van uw gegevens gaat maken.

.

Waarschijnlijk is de veiligste en meest betrouwbare manier om een ​​back-up te maken van uw gegevens in geval van een ramp cloudopslag . Bij deze methode worden gegevens - meestal versleuteld - verzonden naar verschillende externe servers waarop uw gegevens worden opgeslagen.

.

â € œEen van de sterke punten van de cloud is dat het kleine bedrijven toegang geeft tot dezelfde technologie als grote ondernemingen, â € ™. zegt Darryl Sicker, Cloud Solution Manager bij UDT. Â â € œCloud-services zijn er in vele soorten en maten en kunnen worden gebruikt om oplossingen te bieden in zowat alle zakelijke omgevingen. â € ?? Â

.

Ze zijn ook 24/7 bereikbaar via internet. Natuurlijk is het inherente probleem daarbij dat je internet nodig hebt. Iets wat niet altijd beschikbaar is in het kielzog van een natuurramp.

.

Misschien wilt u een locatie plannen die internet heeft als uw gebied niet - zoals een hotel of een kantoor op afstand in een andere stad. Hoewel op dat moment colocatie misschien logischer is.

.

Colocatie is de praktijk van het opslaan van al uw back-upgegevens op een afzonderlijke locatie, idealiter ver weg van uw thuiskantoor. Op die manier, als uw gebied ernstig wordt beschadigd door een natuurramp, zijn uw gegevens ergens niet. En als je de mogelijkheid hebt om de stad uit te komen, heb je er vrij gemakkelijk toegang toe.

.

Als u uw gegevens dicht bij huis wilt houden, zijn harde schijven hetzelfde als uw vertrouwde oude vriend, ondanks de veel koelere "Cloud". â € ??. Â Als ze bij de ramp niet verloren of beschadigd raken, kunnen harde schijven veel sneller worden opgehaald en een fractie van de wolken kosten. Voor grote hoeveelheden gegevens gebruiken sommige bedrijven nog steeds magneetbandopslag, hoewel dit meestal voor gearchiveerde informatie is.

.

Wat de beste methode voor u is

.

Cloudopslag is de beste optie om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig zijn, zelfs als deze niet onmiddellijk toegankelijk is. Maar het is ook extreem duur - en het bijhouden van al uw bedrijfsgegevens in een cloud is misschien geen kostenpost die u kunt behouden. U moet dus prioriteiten stellen.

.

Kijk naar je meest gevoelige en cruciale gegevens - misschien de top 20% - en zet die in de cloud. Plaats vervolgens die top 20% plus al het andere op harde schijven of op afgelegen locaties.

.

â € œVoorbereiding gaat over het begrijpen van hoeveel risico uw bedrijf zich daadwerkelijk kan veroorloven â €?. zegt Matt Gallo, Director of Sales and Managed IT bij UDT. Dit, in balans met hoeveel je je kunt veroorloven om erin te investeren terwijl je toch je concurrentievoordeel behoudt, is echte rampenparaatheid. "Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â

.

Volg de 3-2-1-regel als het budget het toelaat: drie exemplaren van alle gegevens, op twee manieren opgeslagen, waarvan er één niet bij u in de buurt is. Als dat lukt, kun je bijna elke ramp doorstaan.

.

Vooruit plannen en testen

.

Maak eerst een back-up van al uw gegevens. Sommige bedrijven doen het letterlijk aan het einde van elke dag, maar zelfs als uw bedrijf niet datagestuurd is, is het waarschijnlijk een keer per week verstandig.

.

Natuurlijk, het uitgeven van een heleboel geld aan mooie back-ups is slechts de helft van de strijd. Het laatste dat je wilt is dat je na een aardbeving in het puin van je kantoor zit en dat je je realiseert dat niets waar je een back-up van hebt gemaakt echt terug te vinden is.

.

Zorg er dus voor dat uw kleine onderneming een noodherstelplan heeft en test uw gegevensherstelproces regelmatig. Voer minstens één keer per maand uw bestaande technologie-infrastructuur door en toegang tot uw back-upgegevens vanuit de cloud. Loop vervolgens door je harde schijven en tapes om er zeker van te zijn dat alle data is waar het zou moeten zijn. Misschien wil je dit zelfs met willekeurige tussenpozen doen gedurende de hele maand, als je om een ​​andere reden dan in goede oefening komt voor wanneer de grote hit.

.

Vergeet ook niet om de back-ups voor al uw bedrijfslaptops te testen. Tot twee derde van de gegevens van uw bedrijf kan ergens anders dan uw thuiskantoor wonen. Vooral als je externe verkopers of medewerkers in het veld hebt, hun laptops weer opstart en daar net zo vaak tests op uitvoert.

.

Zelfs de beste plannen kunnen nog steeds mislukken wanneer een natuurramp toeslaat. Maar met de juiste planning, frequente tests en effectieve oefenritten, kunt u snel weer aan het werk. Zelfs als andere aspecten van uw bedrijf langer duren om weer normaal te worden, zijn uw gegevens ten minste aanwezig wanneer u deze nodig hebt.

.

Voor meer tips om uw bedrijf voor te bereiden op een natuurramp, gaat u naar de pagina van de Small Business Administration voor rampenplanning.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
April 25, 2018