Back to Question Center
0

Het koesteren van leveranciersrelaties is van cruciaal belang voor succes bij kleine bedrijven

1 answers:
.
.
.
. lagerraum zürich.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575729780000000" alt="Vendor Relationships">

â € œVendors! ?? â € ??. jij denkt.

â € œHa!. Ik geef HEN zaken. Het is hun taak om een ​​goede relatie met MIJ te onderhouden! ". En hoewel dit misschien een gebruikelijke reflexmatige reactie is, is zo'n manier van denken een uitstekende manier om het falen van uw kleine bedrijf te bespoedigen .

Omdat verkopers veel meer zijn dan alleen maar een externe bron van materialen en diensten. Natuurlijk houden ze uw bedrijf in beweging, maar ze kunnen ook veel meer worden dan alleen een leverancier.

â € œVerkopers kunnen een potentiële onderneming worden of u op zijn minst kennis laten maken met nieuwe klanten â €?. zeg Nick Amodeo, een partner in Intrepid Risk Partners , een in New York gevestigd klein verzekeringsbedrijf. â € œWe werken bijvoorbeeld met schadebedrijven die met makelaars werken en ons in contact brengen met een heel boek met potentiële nieuwe klanten. â € ™

Maar de waarde van goede leveranciersrelaties gaat verder dan netwerken. Amodeo zegt dat hij in staat was om de faciliteiten van leveranciers te gebruiken voor kleine projecten en vroeg zelfs wat voor juridische bijstand, wat veel geld bespaart voor advocaten.

â € œZe kunnen je ook meenemen naar conferenties waar je wilt zijn, â € ??. hij zegt. â € ~En meestal zullen ze je entertainen. â € ?? .


Het belang van samenwerking met uw leveranciers ligt voor de hand, maar hoe gaat u om met het creëren van die relaties?

Inc. com publiceerde onlangs een lijst met 10 manieren om goede relaties met leveranciers op te bouwen. Onder hen:

.
  • Leg uit wat uw bedrijfsdoelstellingen zijn
  • .

A

.
  • Alles op papier zetten
  • .

A

.
  • Verzoek om voortgangsrapporten
  • .

A

.
  • Redelijk zijn
  • .

A

.
  • Vermijd de schuldwedstrijd
  • .

A

.
  • Toon loyaliteit
  • .

A

.
  • Goodwill handhaven
  • .

A

.
  • Van tevoren plannen
  • .

A

.
  • Train verkopers om aan uw behoeften te voldoen
  • .

A

.
  • Wees gezegend
  • .En hoewel mensen tegenwoordig dol zijn op lijsten alsof ze houden van een goede Black Friday-verkoop , is het advies van Inc. hier slechts een. goed uitgangspunt. Er is veel meer dan dat.


De sleutel tot een succesvolle relatie is het stellen van de juiste verwachtingen. Dus wanneer u voor het eerst begint met het leren kennen van een nieuwe leverancier, moet u eerst weten wat uw bedrijf is en wat uw doelen zijn. Zodra ze dit weten, kunnen ze beginnen dingen zoals promoties, verkooppraatjes en nieuwe producten aan te passen aan wat jou het beste zal helpen.

Aan de andere kant moet u begrijpen wat een leverancier van u nodig heeft. Hebben ze specifieke bestelsystemen die u moet gebruiken?. Een betalingsproces dat u misschien niet begrijpt?. Een voortgangsrapport over hoe u hun producten gebruikt en hoe ze deze kunnen verbeteren?. Als uw leverancier deze informatie niet aanbiedt, vraag het hen dan. Het zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Als u eenmaal zoveel over elkaar weet, zullen de onderhandelingen veel eenvoudiger worden. Het doel van elke goede trouwonderhandeling is een win-win, en wanneer je weet wat de andere kant zal helpen â € œwin, â € œâ €. aanbiedingen en tegenaanbiedingen zullen veel aantrekkelijker zijn.


Verkopers zijn niet zoals echtgenoten: ze moeten andere mensen zien overleven. Dus begrijp dat terwijl uw verkoper misschien werkt om u de beste deal te vinden, hij of zij dat ook voor de concurrentie kan doen. Natuurlijk, het krijgen van betere leveranciersprijzen geeft u een concurrentievoordeel, maar u zult het niet altijd kunnen doen.

Desondanks is trouw blijven aan uw leveranciers de sleutel om goede relaties te onderhouden. Dit betekent niet dat u bij dezelfde leverancier moet blijven, ook al verhogen ze op onverklaarbare wijze de prijzen en nemen ze de service terug. Ze reageren u door u te helpen met kortingen en andere incentives.

En als verkopers een integraal onderdeel zijn van wat u doet, laat hen u helpen bij het besluitvormingsproces. Dat wil niet zeggen dat u met hen overlegt over welke kleur uw kantoormeubilair moet zijn (tenzij ze kantoormeubilair verkopen) maar als hun prijsstelling, leveringsschema en producten een aanzienlijke impact hebben op uw bedrijf, laat uw vertegenwoordiger dan zitten op. relevante vergaderingen.


Zie je die laatste tip die Inc. gaf over â € œgoed zijn? Â € ™. Ze menen het. Neem de tijd om uw leveranciers te leren kennen buiten het werk. Het is een basisprincipe van de verkoop dat mensen meer geneigd zijn om hun vrienden te helpen, en hoewel in deze situatie de verkoper de verkoop doet, hebt u mogelijk nog dingen van hen nodig.

Leveranciers maken het u ook gemakkelijk, omdat vaak een deel van hun verkoopproces u ontmoet voor lunch, diner, een sportevenement of andere sociale activiteiten om die relatie op te bouwen. En zelfs als je denkt dat je geen tijd hebt voor dingen als â € ~leuk, â € ™. beschouw het als nog een ander deel van het werken aan uw bedrijf.

Of uw leveranciers nu goede werkpartners zijn of waardevolle vrienden worden, het onderhouden van goede relaties met hen is bijna net zo belangrijk voor uw bedrijf als relaties met uw klanten. En wanneer u zich de voordelen realiseert en erover nadenkt om het meeste uit uw leveranciers te halen, heeft u de helft van de strijd al gewonnen.
Afbeelding met dank aan Stuart Miles / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
April 25, 2018