Back to Question Center
0

Een mobiele app voor uw bedrijf bouwen

1 answers:
.
.
.
. Building Mobile App Business

Meer dan 80 procent van de klanten geeft de voorkeur aan mobiele apps voor traditionele mobiele websites, blijkt uit een onderzoek van softwarebedrijf Compuware - second hand restaurant chairs for sale.

Dat is groot nieuws voor bedrijven die net wennen aan het hebben van een mobielvriendelijke site. (Als u nog niet beschikt over een website die geschikt is voor mobiele apparaten, lees dan waarom u misschien wilt dat dit uw eerste stap hier is.) Maar in een wereld van constant contact en onmiddellijke bevrediging is dat niet genoeg meer.

Klanten willen direct en naadloos toegang tot de producten of diensten van een bedrijf. Mobiele apps bieden bedrijven een manier om verbonden te blijven met hun klant en ze te geven wat ze willen wanneer ze dat willen. Als het correct wordt gedaan, kunnen mobiele apps groeien en een solide klantenbestand behouden. Â Dus met dat in gedachten, hier zijn drie tips voor het bouwen van een geweldige mobiele app voor uw bedrijf.

Een mobiele app werkt mogelijk niet voor iedereen. Maak geen app om er maar een te hebben. Er moet een goede redenering en inzicht zijn om het idee te ondersteunen. Voordat u zich gaat verdiepen in het proces van het uitbouwen van een app voor uw bedrijf, moet u bepalen of het iets is dat echt voor u en uw doelgroep werkt.

Wat willen of hebben uw klanten nodig?. Welk probleem moet worden opgelost?. Hoe zal uw zakelijke mobiele app de oplossing zijn?. Bedenk waarom consumenten uw app willen downloaden, misschien willen ze meer deals en promoties, willen ze nog meer verbonden blijven of willen ze een persoonlijke, naadloze winkelervaring. Als u de investering die nodig is om een ​​mobiele app te bouwen niet kunt rechtvaardigen, is uw bedrijf misschien niet klaar voor een.

Als u begrijpt wat de behoeften van uw klanten zijn, zult u merken dat u gegevens verzamelt over hoe zij hun boodschappen doen, waar ze dit doen en welke platforms zij het meest gebruiken (dat wil zeggen, Android of iOS). Android en iOS zijn in wezen de reining-kampioenen als het gaat om mobiele applicaties. Meer dan waarschijnlijk zal je in het begin geen app voor elk platform lanceren. Denk dus goed na over de voorkeuren van uw klanten en wat het beste past bij uw zakelijke stijl en plan.

Wanneer nieuwe mobiele apps uitrollen, beweren de verkoop- en marketingmensen altijd dat de app een one-stop-shop is. Iedereen wil zaken doen bij andere bedrijven en zeggen dat hun app het allemaal kan. Soms kan de app echt alles doen. Maar alleen omdat een app 101 mogelijkheden heeft, wil dat niet zeggen dat het efficiënt of beter is dan de concurrentie. Wanneer gebruikers zien dat de nieuwe app slechts een aanvulling is op de rommel en geen vervanging is voor iets anders, kunnen ze de app verwijderen of stoppen met het gebruik ervan.

Denk bij het ontwerpen van uw app na over bruikbaarheid, efficiëntie en uiterlijk. Probeer in het begin niet teveel te doen, want klanten kunnen zich overweldigd voelen wanneer ze de app openen. Begin met de basis. Maak uw inventaris beschikbaar, maak het gemakkelijk om te zoeken en vereenvoudig het afrekenproces. Gebruikers moeten de app ook kunnen aanpassen aan hun individuele voorkeuren. Het zou gemakkelijk moeten zijn om meldingen in of uit te schakelen en ook eenvoudig om gebruikersprofielen te bewerken en bij te werken. Uw app moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor zelfs de minst technisch ingestelde persoon.

Mobiele apps kunnen, als ze op de juiste manier worden uitgevoerd, een goede impuls geven aan de juiste onderneming. Door de klantervaring te optimaliseren en mobiele marketingtrends te omarmen , kunnen kleine bedrijven mobiele apps gebruiken om dichter bij hun doelgroep te komen en te profiteren van de toegenomen afhankelijkheid van mobiel winkelen. Ze staat erom bekend dat ze persoonlijke en zakelijke financiering en schuldoplossingen dekt. Maak contact met Cecillia op Twitter .

.
.
April 25, 2018