Back to Question Center
0

Drop The Jargon - Uw klanten begrijpen u niet!

1 answers:
.
.
.
. email.med.cornell.edu.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575728160000000" alt="Drop Industry Jargon">

Kun je een grotere afvloeiing voor je klanten bedenken dan hen vertellen dat je een â € œkomen-bij-Jezusâ €. moment dat je een â € œopheffen om enkele best practicesâ € te implementerenâ € ??. om de â € ~core competentiesâ € ™ van het bedrijf te verbeteren. bij de â € œPOSâ € ???. Zeg wat ??!

Lach als je wilt, maar wie van ons valt soms niet in het jargon in onze communicatie met klanten?. De meesten hebben â € "en helaas zijn er nog veel meer. Als dit klinkt zoals jij en je collega's, stop ermee!. Maak dit het jaar dat u voor eens en altijd afscheid neemt van jargon en acroniemen. Besluit om te communiceren met uw klanten (en elkaar) alleen in een taal die duidelijk en beknopt is.

Het is gemakkelijk om te zien hoe we hier zijn gekomen. Resultseasy. com wijst erop dat we binnen elke branche bekend zijn met de terminologie en acroniemen ervan. Het wordt een tweede natuur om die voorwaarden te gebruiken met klanten en met elkaar. Jargon kan vervelend zijn, maar het kan ook negatieve gevolgen hebben voor uw klanten.

Jargon kan klanten zich dom of dom laten voelen dat ze niet weten wat het betekent. Maar jargon creëert ook een echte barrière tussen uw bedrijf en uw klanten en prospects, waardoor het voor hen moeilijker wordt om zaken met u te doen. En als het moeilijk wordt, gaan klanten van start. Ze hebben geen tijd of verlangen om erachter te komen waar je het over hebt!

Begin nu, in januari, om jargon te elimineren van je advertenties, e-mailcommunicatie en sociale media, maar ook van je website,. signage en rekeningafschriften. Als je er eenmaal naar op zoek bent, zul je misschien verbaasd zijn hoe vaak het opduikt. En vergeet ook de interne materialen niet, inclusief alle communicatie en trainingsmateriaal van werknemers. Maak er een punt van om bedrijfsspreken uit vergaderingen en presentaties te elimineren.

Hoe het te doen?. Begin in een gebied en bekijk zorgvuldig het vakjargon of de branche. Vraag (of huur) iemand buiten uw branche in om alternatieve (duidelijkere) taal te vervangen en aan te bevelen om te vervangen. Verander het hele â € œspot het jargonâ € ??. inspanning in een spel voor werknemers. Als u eenmaal gereviseerde / nieuwe materialen in handen hebt, zijn er twee extra tests of voorzorgsmaatregelen die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de taal die u gebruikt de boodschap (pen) en toon levert die u wilt:

.

.
  • Lees het hardop voor.
  • .

A

.
  • Test het met een handvol vertrouwde klanten die u eerlijke feedback zullen geven.
  • .Het Content Marketing Institute is het daarmee eens en zegt dat het jargon in alle mogelijke vormen "de stekker uit kan trekken" met krachtige inhoud. Het kan een gebrek aan expertise, onzekerheid, dat je niets te zeggen hebt en zelfs dat je iets verbergt overbrengen (zoals je het allemaal verzint). Inzender Dennis McCafferty vat het zowat samen wanneer hij schrijft dat: "We leven in het tijdperk van Jargon-Geddon, begraven onder een sneeuwstorm van buzzwords!"

Maar het breken van de. jargon-gewoonte is volledig uitvoerbaar en McCafferty biedt suggesties die zijn verzameld door andere professionals op het gebied van contentmarketing:

.
  • Neem babystappen.
  • .

A

.
  • Gebruik krachtige voorbeelden. Steve Jobs en Warren Buffet staan ​​beide bekend om het gebruik van duidelijke â € "maar effectieve â €" Engels.
  • .

A

.
  • Ga cold turkey. Gebruik het niet meer in een gesprek en de rest wordt gemakkelijker.
  • .

A

.
  • Kies compromissen met mate en kies spaarzaam. Als er industrietermen zijn die u absoluut absoluut moet gebruiken, publiceer dan een woordenlijst met definities op uw website.
  • .

A

.
  • Zoek naar leerzame momenten.
  • .

A

.
  • Bind terug naar de onderste regel. Duidelijke en beknopte taal biedt sterkere en meer overtuigende oproepen tot actie om iets te doen als kopen of downloaden.
  • .Vrij snel zul je de gewoonte hebben om te vragen, Wat willen we hier eigenlijk zeggen?
Image. met dank aan Vlado / FreeDigitalPhotos. net .

.
.
.

BFS Capital is een directe financieringsbron en een toonaangevende leverancier van oplossingen voor bedrijfsfinanciering. BFS Capital werd opgericht in 2002 en biedt werkkapitaal aan eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven in alle 50 staten. Naast financiering, streeft BFS Capital ernaar om met ondernemers te werken door tips en middelen te verstrekken om hun bedrijven te helpen slagen. Bij BFS Capital zijn we er trots op een geaccrediteerd BBB-bedrijf te zijn met een A + rating. Volg ons op Google+ , Facebook en Twitter ! .

.
.
April 25, 2018