Back to Question Center
0

Een zakelijk wellness-programma voor uw kleine onderneming opzetten

1 answers:
.
.
.
- empresas de hosting en peru. Creating Corporate Wellness Program Small Business

Wist u dat gezonde werknemers productievere werknemers zijn?. Een metastudie door het Institute for Health Care Consumerism wees uit dat medewerkers die deelnamen aan een bedrijfswellnessprogramma een volledige 28 procent minder ziektedagen hadden. Dat betekent dat het 28 procent meer werk is dat ze zouden kunnen doen.

.

Gelukkige werknemers hebben nog meer profijt. Uit een onderzoek van AFLAC bleek dat werknemers die deelnamen aan bedrijfswellnessprogramma's "waarschijnlijk meer werkplezier ervaren, zich gelukkiger voelen bij hun werkgever en meer tevreden zijn met hun algemene voordelen. â € ??. En een gemotiveerde medewerker is, zoals u weet, productiever.

.

En zelfs als het geluk van werknemers niet zo belangrijk voor u is als het eindresultaat, overweeg dan: Datzelfde metastudie wees uit dat bedrijfswellnessprogramma's gezondheidskosten met 26 procent verlaagden, en werknemers comp. invaliditeitskosten met 30 procent.

.

Tussen gelukkige werknemers en bespaard geld, is er absoluut geen excuus om een ​​soort bedrijfswellness-programma niet op zijn plaats te hebben, vooral niet voor een klein bedrijf. Verzekeraars zien dit wanneer zij uw zorgpremies bepalen, en elke dollar die u daar kunt sparen, zal de kosten van het opzetten van een programma doen dalen.

.

Het juiste wellness-programma voor u creëren

.

Wellness, als je geen gezondheidsgoeroe in de bergen bent, gaat veel meer dan alleen maar vers fruit aanbieden in de koffiekamer en een korting van $ 10 per maand op je lokale sportschool. Het gaat over het creëren van een bedrijfscultuur van gezondheid die mensen ertoe aanzet gezondere gewoontes aan te leren.

.

Natuurlijk is het net als bij elke grote verandering gemakkelijker gezegd dan gedaan.

.

De eerste stap is om uw werknemers te vragen wat ze graag willen zien in een wellness-programma. Wat nog belangrijker is, ontdek wat hen motiveert om gezonder te zijn en neem er zoveel mogelijk van op als je kunt. Zoals met elk incentive-systeem, motiveert u ze misschien niet om hen te motiveren, dus neem hun feedback en gebruik dat om uw planning te starten.

.

Ten tweede, bepaal wat je doelen zijn voor het programma. Tijd doorgebracht met trainen?. Stappen per dag genomen?. Deelname aan groepswellnessactiviteiten?. Specifieke doelen stellen voor uw werknemers is cruciaal voor het verkrijgen van buy-in, dus ze weten allemaal waar ze naar streven.

.

Vervolgens kunt u mogelijk met uw verzekeringsmaatschappij samenwerken om gezondheidsrisicobeoordelingen met alle werknemers uit te voeren. Veel providers bieden wellness-programma's om u te helpen uw verzekeringspercentages te verlagen en het is een verrassend kort proces, waarbij u ziet welk gedrag werknemers gebruiken die contraproductief zijn voor welzijn en met hen samenwerken om specifieke doelen te stellen. Eén medewerker is misschien in topvorm, maar wordt voortdurend gestresst omdat ze de verbinding met het werk niet kan verbreken. Een ander kan roken. Wellness is niet one size fits all, dus uw verzekeringsaanbieder kan met elke medewerker individueel werken om doelen te bereiken voor fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

.

Kijk ook eens naar ziekteverzekeringsclaims van het laatste jaar dat u over gegevens beschikt en kijk welke soorten problemen uw werknemers hebben. Als je merkt dat een trend kan worden verholpen met een wellness-programma, maak dat dan een van de aandachtspunten.

.

En tot slot, als dit alles nog een ander ding lijkt waar je geen tijd voor hebt, het uitbesteden. Er zijn bedrijven die overal wellness-programma's voor bedrijven ontwikkelen.

.

A

.

Wellness: It's is Not Only Yoga and Blueberries

.

Dus ja, terwijl we wel zeiden dat wellness meer was dan alleen maar gezonde voeding en lidmaatschap van sportscholen, zou je dat ook moeten doen. Het is immers moeilijk om mensen aan te moedigen deel te nemen aan uw wellnessprogramma, en iedereen uit te nodigen op kantoor Happy Hour. En die cultuur begint bij jou. Dus zelfs als je al in topvorm bent, moet je de grootste cheerleader en meest enthousiaste deelnemer van het wellness-programma zijn.

.
 • Alleen gezonde voeding en activiteiten aanbieden - Zorg ervoor dat uw bedrijf alleen gezonde voeding biedt om ter plaatse te eten, zoals fruit, mueslirepen en mineraalwater. En in plaats van happy hours op kantoor kunt u groepsactiviteiten aanbieden zoals fietstochten, wandelingen, 5 km-runs of andere gezondere opties.
 • .
 • Breng ze naar de sportschool - Lidmaatschappen van sportscholen zijn geweldig, maar tamelijk nutteloos als mensen niet gaan. En hoe motiveer je werknemers om genoemde gymtijd te gebruiken?. Competitie natuurlijk. In een klein bedrijf kun je eenvoudig bijhouden hoeveel uur mensen in de sportschool doorbrengen en laat ze bewijs meenemen uit de records van de sportschool. Wat de incentive ook is, bied iemand of een team dat de meeste openingstijden van de sportschool logt, iets aan.
 • .
 • Investeer in stappentellers - De hele dag achter een bureau zitten is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw diner in uw dijen terechtkomt. Goedkoop stappentellers zullen werknemers aanmoedigen om dingen te doen zoals opstaan ​​en een collega een vraag stellen in plaats van e-mailen, een wandeling maken om koffie te halen of misschien zelfs lopen naar het werk. Vooral als je een wedstrijd hebt voor iedereen die de meeste stappen in een week kan zetten. De beloning zal mensen in beweging krijgen.
 • .
 • Laat ze loskoppelen - Sommige bedrijven staan ​​niet toe dat bedrijfsmails worden verzonden tijdens niet-kantooruren en in het weekend, behalve in noodsituaties. En terwijl u in een klein bedrijf bent, is het vaak moeilijk om de uren van de bankier te behouden, en het evenwicht tussen werk en privéleven aan te moedigen met echte REGELS die uw werk thuis ontmoedigen, zal wonderen doen om stress te verminderen.
 • .
 • Bied langere lunchpauzes aan - Zelfs als uw personeel om 18.00 uur afwezig is, als zij willen trainen en douchen voordat ze thuiskomen, betekent dit meestal dat u om 20.30 uur door de voordeur moet lopen. Wat leidt tot het eten van snel, ongezond voedsel voor het avondeten, het later op de avond eten en het vrijwel negeren van de training. Moedig medewerkers aan om te trainen tijdens hun lunchuren door een lunch van 90 minuten te geven. De 30 minuten verloren productiviteit worden meer dan goedgemaakt door de energieke werknemers die na een intensieve training terugkomen.
 • .
 • Krijg andere kortingen - Gymkortingen zijn geweldig. Maar als er bijvoorbeeld een kleine fietsenwinkel in de buurt is, kijk dan of je een deal kunt uitwerken voor je werknemers om 10 procent korting te krijgen. Of een winkel voor trainingskleding. Of een klein natuurvoedingswinkel. U kunt uw werknemers een meerwaarde bieden, terwijl ze de lokale economie ondersteunen en iedereen gezonder maken. Â
 • .

Medewerkerswelzijn is niet echt iets dat optioneel is. Aangezien zorgkosten een grote kostenpost blijven voor kleine bedrijven , hoe meer u deze kosten kunt verzachten, hoe groter uw kans op succes. En met meer geld en betere werknemers kun je misschien zelfs minder stress en gezondere dingen ervaren.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
April 25, 2018