Back to Question Center
0

Hoe u uw sanitairaannemerbedrijf kunt laten groeien

1 answers:
.
.
.
. ray ban blaze preto.jpg?center=0.51084337349397591,0.53833333333333333&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575733180000000" alt="How Grow Plumbing Contractor Business">

Sanitair is niet gemakkelijk op de markt te brengen. Je kunt Instagram geen sterk gefilterde afbeelding van een rioolklompje maken en wachten tot de wereld je de deur uit slaat. Beroemdheden zijn waarschijnlijk niet bereid om te praten over hun geback-upte septic tanks en hoe snel je hen te hulp kwam. Het schoonmaken van pijpen is niet glamoureus, dus het is moeilijk om te verkopen met sissen.

.

Maar dat betekent niet dat je geen technologie kunt gebruiken om nieuwe klanten binnen te halen. Of gebruik zelfs enkele niet-technologische methoden om uw bedrijf op de markt te brengen. Met zoveel concurrentie als de loodgieter-aannemer heeft de wereld je nodig om op de markt te komen, en het is misschien makkelijker dan je denkt. Van het schrijven van een blog (ja, ook loodgieters hebben blogs nodig) om met advocaten te werken, hier zijn tien manieren om een ​​sanitairbedrijf op de markt te brengen.

.

Maak een gedenkwaardig logo en plaats het overal

.

Je zou denken dat sanitair niet precies de industrie is waar je een schattige pratende gekko zou gebruiken om je bedrijf op de markt te brengen. Maar dat soort marketing WERKEN. Neem de tijd en / of het geld om een ​​logo te maken dat niets van een ander sanitairbedrijf lijkt, maak het opvallend en leg het dan overal neer. Zet het op je auto. Zet het op vliegers. Leg het allemaal op sociale media. Dus wanneer mensen nadenken over welke loodgieter ze moeten bellen, onthoudt ze alleen maar je raar rat.

.

Plaats visitekaartjes strategisch

.

Huiseigenaren die nieuw zijn in het gebied vormen een serieuze bron van nieuwe zaken. Dus bedenk wat andere diensten mensen nodig hebben die een huis op een nieuwe plek kopen. Een makelaar in onroerend goed voor een, maar ook een eigendomstitel, vastgoedadvocaten, meubelverkoop, landschapsarchitectuur en andere dingen die verband houden met het kopen en voorbereiden van een woning. Kijk of je visitekaartjes in een van deze bedrijven kunt plaatsen, of een relatie met hen kunt opbouwen, zodat je van elkaar kunt profiteren.

.

Partner met de juiste mensen

.

Hoewel samenwerken met bedrijven nuttig is, moet u ook kijken naar samenwerking met organisaties die een bron van nieuwe activiteiten kunnen zijn. Praat met HOA's, handelsverenigingen of kamers van koophandel en laat brochures achter in appartementencomplexen of kantoorparken. Homebuilders en bouwbedrijven kunnen ook heel wat zaken op jouw manier werpen, en als je je tarieven redelijk houdt, kunnen ze je ook helpen om wat onderaannemingswerk te krijgen.

.

Inhoud creëren, vervolgens op de markt brengen

.

â € œInhoudsmarketingâ € ??. niet precies een woord dat rond de sanitaire wereld wordt gegooid. Maar omdat iedereen die ooit een plunjer van $ 5 heeft aangeraakt denkt dat hij een amateur-loodgieter is, zullen mensen opzoeken hoe ze de dingen zelf kunnen repareren voordat ze je ooit bellen. Dus je website moet de plaats zijn waar ze terechtkomen als ze het gaan opzoeken. Start een blog en geef tips over dingen zoals het ontstoppen van rioleringen met een slang, kelderen toiletten, en welke oplosmiddelen te gebruiken. Of maak video's en maak een YouTube-kanaal vol met sanitertips. Wanneer mensen uw handige handleidingen vinden en het probleem nog steeds niet zelf kunnen oplossen, kan het handige telefoonnummer aan het einde van hun instructies hen naar een gekwalificeerde professional leiden. En die professional zou jij moeten zijn.

.

Maak uzelf een online expert

.

Ga nog een stap verder met contentmarketing en maak jezelf op DIY-forums en helpgidsen. Je kennis zal het vertrouwen van andere deelnemers vergroten, en wanneer ze een grote baan hebben, heb je bijna het gevoel alsof je een beroemdheidsexpert bij je hebt. Maak ook een paar â € œwhite papersâ €,. of uitgebreide handleidingen over specifieke sanitaire onderwerpen. Dit is een veel diepgaandere benadering van contentmarketing, die kan helpen uw merk onmetelijk te bouwen. â € ??. En de kans is groot dat als je op de eerste pagina van die lijst staat, je serieuze zaken zult gaan doen. Als het gaat om transacties, is betalen voor zoekadvertenties zeker de investering waard. Het inhuren van een SEO-expert is ook het geld voor loodgieters waard. In feite, ongeacht de investering om je bij de bovenkant van de pagina te krijgen, maak het. Registreer ook met Google: Mijn bedrijf , een site die is gemaakt door Google en waarmee u uw bereik online kunt vergroten.

.

Controleer of uw website klaar is

.

SEO kan alleen mensen naar u toe leiden, het kan ze niet in klanten omzetten. En als je website eruitziet als een soort van een 7 e klas computerproject dat vreselijk mis is gegaan, nou, je hebt gewoon al die SEO-investeringen verspild. U hebt geen site met gekke grafische afbeeldingen en animaties nodig, maar gewoon schoon en helder , met uw telefoonnummer, adres, e-mailadres en openingstijden bovenaan het startscherm. Bevat ook een FAQ-sectie, enkele getuigenissen van klanten, uw dekkingsgebied en zelfs enkele prijsinformatie als u die hebt. En leg onderaan een duidelijke call-to-action zoals: "Bel ons nu voor een gratis schatting. â € ?? Â

.

Antwoord e-mails van klanten

.

Hoewel er geen WERKELIJKE wetenschap is om het te ondersteunen, â € œaan de telefoon opnemen om iemand te bellenâ € ??. heeft waarschijnlijk het spreken in het openbaar en de dood als de meest voorkomende menselijke angst overschaduwd. Dus mensen kunnen u e-mailen met serviceaanvragen, en als u niet antwoordt, heeft u geld achtergelaten op de tafel. Als u geen tijd hebt om uw e-mails over klantenservice te controleren, zoek dan iemand die dat wel doet. Omdat als u niet reageert op die eerste e-mails, die persoon degene gaat inhuren die het eerst schrijft.

.

Bezit uw online beoordelingen

.

Net als bij restaurants, hotels of bars zijn online reviews van cruciaal belang voor het succes van reparaties aan particulieren. Kijk naar de Angieâ € ™ s List en andere sites om te zien wat mensen over u zeggen, en reageer snel en in het openbaar op iets negatiefs. Onthoud dat zelfs als 98% van de mensen van je houdt, deze twee slechte recensies van de 100 op elke site het meest gelezen zullen zijn.

.

Scout de wedstrijd - en versla ze

.

Sanitair is een interessant gebied. Het is een zeer verzadigde markt, maar heeft een bijna oneindige vraag. Dit betekent dat er altijd nieuwe concurrentie zal ontstaan, en het is aan u om te zien wat ze doen om u te overtreffen. Als iemand korting aanbiedt, bied dan een grotere aan. Als iemand een cool logo heeft, maak dan een beter logo. Volg al je concurrenten op sociale media, abonneer je op hun nieuwsbrieven en bezoek regelmatig hun websites. En wees niet bang om zoekopdrachten op internet uit te voeren om te zien welke nieuwe spelers op de markt zijn gekomen.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
April 25, 2018