Back to Question Center
0

Business verliezen door slecht interieurontwerp?

1 answers:
.
.
- casual brown dresses.
. Business Poor Interior Design Feng Shui

Bent u ooit naar een bedrijf gelopen en voelde u zich onmiddellijk ongemakkelijk?. Als dit het geval is, bent u waarschijnlijk niet teruggekeerd. Uw bedrijfsomgeving kan van invloed zijn op de verkoop, de servicekwaliteit, productiviteit en uiteindelijk uw winstcijfers. Â

.

Een manier om een ​​mat interieur te verbeteren is door rekening te houden met de oude Chinese kunst van feng shui, een ontwerpprincipe dat wordt gebruikt om de stroom van energie te verlichten. In eenvoudige, moderne termen is het een techniek die wordt gebruikt om de rommel op te ruimen.

.

Feng Shui in een kantooromgeving

.

Open kantoorplannen vergemakkelijken de verplaatsing van energie via de werkplek. U kunt beginnen met het maken van een open kantoorplan door ervoor te zorgen dat de gangpaden tussen de bureaus breed zijn. Om productiviteit op de werkplek te verhogen, vermijd het om medewerkers heen en weer te plaatsen of direct tegenover elkaar te staan. Als je kunt, spreid je werkruimten in zodat teamleden recht vooruit kunnen kijken naar meer rustgevende ruimtes.

.

Om uw medewerkers beter in staat te stellen om te focussen, moet u de werkruimten in trappenhuizen, liften, gangen of andere tijdelijke ruimten vermijden, evenals toiletten, kasten, voorraadkamers en zware kantoorapparatuur.

.

Kies daarnaast meubels met afgeronde hoeken, omdat schuine randen mensen prikkelbaar, ongemakkelijk en over het algemeen gestresst kunnen maken. Als u geen geschikte meubels met ronde randen vindt, gebruik dan planten om de scherpe hoeken te bedekken en een meer ontspannen gevoel te geven.

.

Het ontwerp van uw persoonlijke kantoor is net zo belangrijk. Ga altijd met uw bureau naar de deur zitten, want hiermee kunt u het bedrijf zien zoals het binnenkomt en alles bekijken wat er in het kantoor daarbuiten gebeurt. Plaats uw bureau tegen een stevige muur, om steun en kracht te geven aan uw carrière. Hoe verleidelijk het ook mag zijn, plaats uw bureau niet uit een raam, want het zorgt voor afleiding. En zet het niet voor een raam;. de openheid biedt geen professionele ondersteuning. Â

.

De juiste kleuren opnemen

.

Feng shui heeft vijf belangrijke elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk heeft een overeenkomstige kleur of kleuren en een gevoel dat het oproept.

.

Hout: hout symboliseert loyaliteit en vertrouwen, en de kleuren die het meest worden geassocieerd, zijn groen en bruin.

.

Vuur: Vuur, zoals je zou verwachten, stimuleert opwinding en hoge energie, en is het element dat geassocieerd wordt met productiviteit en snelle actie. Rood en fel oranje zijn hier de kleuren.

.

Aarde: denk aan aardse tonen, zoals geel, oranje, bruin en rood gebrand. Gebruik deze kleuren om stabiliteit en consistentie te bevorderen.

.

Metaal: Hoewel belicht metaal tegenwoordig het chique designelement bij uitstek is, wilt u misschien niet overboord gaan. Natuurlijk, het is het element dat rijkdom en cashflow vertegenwoordigt, maar teveel gooit de balans van je ruimte weg en kan het overweldigend maken. Zilver, goud, grijs of een andere metallic kleur werken hier.

.

Water: Zoals je misschien wel raadt, zijn blauw, staalgrijs en zwart de kleuren die water voorstellen. Dit element bevordert de communicatie, vrije stroom van ideeën en reizen. Â

.

Wis de rommel

.

Alleen dingen die je de hele dag nodig hebt, elke dag, moeten binnen handbereik zijn. Al het andere moet ergens worden opgeslagen. Door de rommel tot een minimum te beperken, wordt niet alleen de productiviteit verhoogd, maar ook de discipline, worden de werknemers helderder, kunnen ze met minder afleidingen werken en ontstaat er meer ruimte voor andere projecten.

.

Decoraties zijn meer dan de finishing touch

.

De yin en yang van uw zakelijke omgeving moeten altijd in balans zijn: mannelijke en vrouwelijke ontwerpkenmerken moeten gelijk zijn, dus één energie overweldigt niet. Dus als je yang (mannelijke) elementen hebt zoals hardhouten tafels, stoelen, vitrinekasten en hoge plafonds, breng die dan in evenwicht met yin (vrouwelijke) elementen zoals afgeronde decoraties en lichte muurkleuren.

.

Kies ook rustgevende versieringen die ontspanning en productiviteit bevorderen. Aquaria zijn populair om een ​​gelijktijdig gevoel van energie en rust te geven. Planten geven een afkoelende energie en zijn vooral effectief in gebieden met veel verkeer. Daarvoor kiest u voor kunstwerken en artefacten die uw merk en cultuur symboliseren en dient u om werknemers te beïnvloeden om bij te dragen aan uw succes.

.

Feng shui is geen exacte wetenschap, en deze harde en snelle regels die uw bedrijf zullen maken of breken, zijn beslist geenszins. Maar als u denkt dat uw kantoor zich een beetje schuldig voelt, of als uw huidige lay-out stressvol en onproductief lijkt, brengt u deze wijzigingen aan en ziet u wat er gebeurt. Idealiter zal iedereen zich hierdoor een beetje beter voelen. Zelfs als ze niet weten waarom.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
April 25, 2018