Back to Question Center
0

Hoe een zakelijk budget te maken

1 answers:
.
.
.
. app development website.jpg?crop=0.04250000000000001,0.0000000000000001136868377216,0.29343749999999985,0&cropmode=percentage&width=250&height=250&rnd=131575733130000000" alt="How Create Business Budget">

Clichés zijn er om een ​​reden. Omdat ze meestal waar zijn.

.

Nooit is dit duidelijker dan het oude gezegde dat niet plannen van plan is om te falen. En dat is precies waarom uw kleine onderneming een budget nodig heeft.

.

Een bedrijfsbegroting is slechts een plan voor de manier waarop uw bedrijf financieel zal werken. Zonder dit kun je volledig verloren raken, zonder een idee van hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel je kunt uitgeven. Zonder een budget, ben je voorbestemd om te falen, dus het argument om er een te maken is vanzelfsprekend.

.

Maar u hebt een budget nodig om andere redenen dan alleen zaken doen. Iedereen waar je geld van leent, zoals een bank of financierende onderneming , zal willen zien dat je plannen hebt om geld te verdienen. Medewerkers vinden het misschien handig om een ​​budget te zien, zodat ze weten in welke richting het bedrijf zich begeeft en welke soorten verzoeken ze kunnen doen. En een budget geeft u een idee van uw uitbreidingsvermogen, en laat zien hoeveel geld u beschikbaar hebt voor zaken als marketing en nieuwe apparatuur .

.

Tips voor het opstellen van een zakelijke begroting

.

Idealiter hebt u een budget ontwikkeld toen u uw bedrijfsplan maakte. Maar als het om een ​​of andere reden door de boot is gevallen, of als uw hond het at, is hier een eenvoudige inleiding:

.

Begin eerst met het berekenen van uw totale uitgaven, zowel vast als variabel. Vaste uitgaven zijn zaken die constant zijn, onveranderlijke kosten, zoals huur, salarissen, kantoorbenodigdheden, verzekeringen, afschrijvingen, automatische betalingen, telefoon / internet en nutsbedrijven. Variabele kosten zijn zaken die variëren afhankelijk van de productie, zoals kosten van verkochte goederen, reizen, commissies, energie, marketing en andere bedrijfskosten. Altijd dwalen hier duur, want je zult waarschijnlijk nog steeds dat overschrijden.

.

Bereken vervolgens uw verwachte inkomsten voor het jaar. De beste manier om dit te doen is te kijken naar de inkomsten van het voorgaande jaar, maar als je net begint, moet je wat huiswerk maken. Bestudeer concurrerende bedrijven in uw branche om te zien welke inkomsten zij binnenhalen. Â Kijk naar gegevens over de hele bedrijfstak en zoek uit wat uw bedrijf kan verwachten. En bedenk hoeveel u moet vragen voor uw product of dienst om uw uitgaven te dekken en hoeveel eenheden u kunt verwachten te verkopen.

.

Zodra u die nummers hebt, trekt u de kosten van de inkomsten af ​​en heeft u â € | winstmarges!. Dit is de reden waarom u zaken doet, toch?. En wanneer u op zoek bent naar investeerders, of zelfs mensen om u geld te lenen, is dit de letterlijke â € ~benige regelâ € ™. ze zullen het willen zien.

.

Evalueren en aanpassen

.

Om uw budget effectief te laten zijn, moet u het het hele jaar door bijwerken. Op zijn minst hoeft u het driemaandelijks te updaten, maar maandelijkse updates zullen het meest effectief blijken te zijn.

.

Uw aanvankelijke budget zit vol met geprojecteerde cijfers. Voeg aan het einde van elke maand een kolom toe naast die voor werkelijke cijfers en kijk wat de verschillen zijn. Zijn er gebieden waar de uitgaven de verwachtingen schromelijk hebben overtroffen?. Onderzoek die gebieden en zie waarom dat is gebeurd. Heeft de verkoop niet aan de verwachtingen voldaan?. Waarom?. Beantwoord al deze vragen en kijk of u oplossingen kunt bedenken om elk tekort aan te pakken.

.

Maar daarnaast moet u het budget aanpassen om rekening te houden met het verschil in cijfers. Als de verkoop niet is wat u had verwacht, verlaag dan alle kosten die u maar kunt maken. Als de uitgaven astronomisch zijn, verminder die en concentreer uw energie op stijgende verkoop. Als u elke maand wijzigingen aanbrengt, bent u er niet van verzekerd dat u winstgevend bent, maar u kunt in elk geval snel van koers veranderen. Een goede manier om dat te bereiken, is door prikkels te verbinden aan budgettaire prestaties. Dus als uw verkoopteam omzetdoelen behaalt, komen hun bonussen. Of wanneer uw administratief en ondersteunend personeel kosten houdt waar ze moeten zijn, worden ze ook beloond. Natuurlijk moet je ook budgetten voor die bonussen.

.

Er is nog een andere begroting die u nodig heeft

.

Wat we hierboven hebben beschreven, staat bekend als een werkingsbudget en is absoluut noodzakelijk om een ​​klein bedrijf te runnen. Maar om ervoor te zorgen dat u genoeg geld heeft om het licht aan te doen, heeft u ook een budget voor de cashflow nodig. Dus wat is het verschil?

.

Een werkingsbudget houdt niet noodzakelijk rekening met de vertragingstijd bij betaling, dus zelfs als u in januari $ 10.000 aan inkomsten had, ziet u die $ 10.000 mogelijk pas in april. En aangezien u in de tussentijd rekeningen moet betalen, moet u budgetten om ervoor te zorgen dat er altijd contant geld bij de hand is om ze te betalen.

.

Een kasstroombudget kijkt naar de werkelijke dollars in en dollars per maand. Dus bij het ontwikkelen van deze eerste blik op hoeveel werkelijk geld u elke maand uitgeeft (dingen als afschrijving worden niet meegerekend), trek dan de dollars af die u verwacht te ontvangen.

.

Als er een tekort is, wat er vaak zal gebeuren, kan BFS Capital u altijd helpen. Een zakelijke lening op korte termijn om de cashflow te verbeteren is de eenvoudigste oplossing tot uw debiteuren inhalen. Met dit type lening blijft u binnen uw budgetten â € "zowel de operationele als de cashflow â €" zodat uw onderneming nog een jaar kan floreren.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de Universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
April 25, 2018