Back to Question Center
0

Een niet-concurrentiebeding gebruiken of niet?

1 answers:
.
.
.
. chicco κρεμα συγκαματοσ.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575728740000000" alt="Non Compete Agreements">

Ze waren opnieuw een hulpmiddel om te voorkomen dat high-power executives de bedrijfskas plunderen - of het nu gaat om klanten, ideeën, zelfs interne items met waarde, zoals handleidingen - op weg naar hun volgende optreden. Maar nu zijn niet-concurrentiebedingen ook gebruikelijk in kleinere bedrijven. Maar met meer gebruik is misbruik ontstaan, wat problemen en uitdagingen opleverde voor ondernemers die nadachten over het gebruik ervan.

De populariteit van niet-concurrentiebedingen uit het verleden was een directe uitkomst van de noodzaak om gevoelige informatie te beschermen, van softwarecode tot geheime formules tot unieke processen. Maar overmatig gebruik eist zijn tol, en velen merken nu dat hun niet-competenties niet kunnen worden afgedwongen, zelfs niet in de rechtszaal. Volgens Trends in het kleinbedrijf neemt de populariteit van niet-concurrenten af ​​en worden zij steeds vaker als slecht beschouwd voor het bedrijfsleven.

De boodschap aan kleine bedrijven: gebruik niet-concurrentiebedingen met mate of helemaal niet. Gebruik ze alleen voor medewerkers die toegang hebben tot echt gevoelige informatie is gewoon gezond verstand en heeft meer kans om ze afgedwongen te krijgen. Wat de meeste bedrijven niet doen - maar zou moeten - wordt een proces ingevoerd voor het gebruik van niet-competenten:

.
  • Identificeer de echt gevoelige informatie van uw bedrijf en vermeld elke persoon die toegang heeft.
  • .

A

.
  • Gebruik een niet-concurrentiebeding alleen met die personen (veel bedrijven hebben helemaal geen lijst).
  • .

A

.
  • Gegeven degenen die in ruil een niet-concurrerend iets hebben, zoals geld of uitkeringen.
  • .

A

.
  • Maak je niet-concurrerende smal en concentreer je alleen op het gevoelige en relevante, niets breeds of algemeens.
  • .

A

.
  • Ken de wetten van uw staat (ze variëren) en wat voor soort overeenkomst past in een bepaalde situatie (bijvoorbeeld een overeenkomst inzake niet-werving houdt werknemers ervan af stropers of medewerkers te stropen).
  • .

A

.
  • Werk samen met een arbeidsrechtadvocaat tegen een vast bedrag. Online een overeenkomst sluiten is economisch. Maar deze sites vertrouwen op uw beschrijvingen, die mogelijk niet kloppen, waardoor uw overeenkomst niet afdwingbaar is.
  • .Als u nog steeds denkt dat een niet-concurrentiebeding noodzakelijk kan zijn voor uw bedrijf, is het de moeite waard om te controleren sba. community blogs van Gov , waarin een aantal richtlijnen voor het correct gebruik van niet-competente partijen zijn uiteengezet. Onder hen: wat te overwegen als u overweegt om een ​​niet-concurrerend bedrijf in uw bedrijf te gebruiken. Zorg ten eerste voor een solide zakelijke reden achter de overeenkomst en doe je best het te kwantificeren.

Bijvoorbeeld: u hebt een geheim recept voor een populair voedselproduct. Maar als het recept werd gedeeld met concurrenten, zou dit uw exclusiviteit in gevaar brengen, samen met de inkomsten die dat item in uw bedrijf oplevert. Uw bedrijf zou in reële, financiële termen worden beschadigd, maar hoeveel en voor hoe lang?. Als een rechter uw beweegreden als geldig beschouwt, wordt uw overeenkomst waarschijnlijk gehandhaafd. Aan de andere kant, als een rechter je overeenkomst als straf ziet of als een poging om je personeel te hamsteren om uiteindelijk ergens anders te werken, is je overeenkomst waarschijnlijk een toast. Een andere vuistregel: maak uw niet-concurrerende eenvoudig, kort en duidelijk.

De nationale federatie van onafhankelijke bedrijven weegt ook af wat ondernemers moeten overwegen wanneer zij een niet-concurrentiebeding voor hun bedrijf creëren:

.

) .
  • Is alles redelijk?. Een rechtbank kan zelfs afzonderlijke secties aanhalen waar zij het niet mee eens zijn.
  • .

A

.
  • Zijn geografische beperkingen realistisch?. Misschien wilt u werknemers verbieden om in Sri Lanka te werken, maar toch?. Redelijk is de lakmoesproef hier ook.
  • .

A

.
  • Hebt u de taal strategisch gebruikt?. Experts zeggen dat het niet verkeerd of illegaal is om overtuigende taal te gebruiken die ertoe kan leiden dat werknemers zich eraan houden, ongeacht de wet.
  • .

A

.
  • Heeft een juridisch expert het doorgelicht?. Elke overeenkomst moet worden aangepast. Er is geen one-size-fits-all niet-concurrerend.
  • .Figuur met dank aan Frame Angel / FreeDigitalPhotos. net

.

Heeft u een niet-concurrentiebeding gesloten om in uw bedrijf te gebruiken?. Wat bracht je ertoe om het te doen?. Is het effectief geweest?

.
.
.
.

BFS Capital is een directe financieringsbron en een toonaangevende leverancier van oplossingen voor bedrijfsfinanciering. BFS Capital werd opgericht in 2002 en biedt werkkapitaal aan eigenaars van kleine en middelgrote bedrijven in alle 50 staten. Naast financiering, streeft BFS Capital ernaar om met ondernemers te werken door tips en middelen te verstrekken om hun bedrijven te helpen slagen. Bij BFS Capital zijn we er trots op een geaccrediteerd BBB-bedrijf te zijn met een A + rating. Volg ons op Google+ , Facebook en Twitter ! .

.
.
April 25, 2018