Back to Question Center
0

Top 5 servicetips voor ondernemers in de auto-reparatiewerkplaats

1 answers:
.
.
.
. moisture content of grains for storage.jpg?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575732920000000" alt="Auto Repair Shop Business Owner">

Als eigenaar van een autoreparatiewerkplaats , kan het soms lijken alsof wat je ook zegt, niemand je gelooft.

.

Het is een lastig veld;. je weet veel meer over wat er mis is met een auto dan met de eigenaar. Maar omdat sommigen in de auto-industrie die kennis misbruiken, zijn klanten geconditioneerd om te denken dat je ze probeert af te zetten.

.

Hoewel veel autoreparatiewerkplaatsen (de jouwe, om zeker te zijn) ethisch verantwoord zijn, hebben de weinige mensen het voor de rest geruïneerd. En nu is het krijgen van extra zaken net zo'n manier geworden om jezelf te verdedigen als het is om je suggesties toe te lichten. Om u te helpen de boodschap over te brengen naar uw klanten en een reputatie op te bouwen voor eerlijkheid, volgen hier enkele strategieën voor het communiceren van aanvullende autoreparaties.

.

Scheer een echte garantie op uw auto reparatiewerkplaats

.

Het zal niet voldoende zijn om autoreparaties te garanderen . Ja, het is een noodzakelijke stap om achter alles te staan ​​wat je doet, maar klanten hebben meer nodig dan een verzekering dat hun auto niet zal exploderen vanwege een fout die je hebt gemaakt.

.

Ga een stap verder en post een deontologische code. Dit lijkt misschien een overdreven overkill, en misschien is het gewoon lippendienst, maar onbewust zullen klanten zien dat je eerlijkheid een probleem in de eerste lijn maakt, en het zal je reputatie versterken. Geef aan dat u nooit onnodige autoreparaties zult voorstellen en een betrouwbare, effectieve service wilt garanderen. Plaats het prominent en zorg er vervolgens voor dat iedereen in uw bedrijf begrijpt hoe u werkt.

.

Luister naar uw klanten

.

U zult altijd klanten hebben die op de middelbare school een semester van autoshop hebben gevolgd en denken dat ze de fijne kneepjes van een boordcomputer kunnen uitleggen. En hoewel je misschien beter weet, moet je absoluut luisteren. Ten eerste kan het u een beter idee geven van wat de onderliggende oorzaken kunnen zijn. Maar wat nog belangrijker is, het geeft klanten het gevoel dat ze inspraak hebben in de reparaties die werden uitgevoerd. Als uw verzekeringspolis dit toestaat, ga dan zelfs zo ver dat u onderzoekt wat de klant denkt dat verkeerd voor hen is. Op die manier, als hun diagnose onjuist is, zullen ze eerder geneigd zijn om in de jouwe te kopen. En als het echt blijkt dat ze hun A / C gereviseerd moeten hebben en niet alleen een freon-lading, zullen ze weten dat je niet probeert te verkopen.

.

Auto-reparaties opsplitsen in de voorwaarden van Layman

.

Een vrouw die ik ken, kreeg eens te horen van een automonteur dat ze een nieuwe fluxcondensator voor haar auto nodig had. Ze nam natuurlijk onmiddellijk haar auto zonder reparaties en vertelde iedereen die ze kende over haar vreselijke ervaring. En hoewel je misschien geen termen uit â € œTerug naar de Toekomstâ € gebruikt. om te proberen uw klanten op te lichten, kunnen auto-beginners net zo in de war raken door â € œherendifferentiaalâ € ??. zoals ze zijn door â € œfluxcondensator. â € ??

.

U wilt misschien niet leren autoreparatie 101 , maar uitleggen wat een achterdifferentieel is, hoe het werkt en waarom het moet worden gerepareerd, zal het vertrouwen van uw klanten aanzienlijk verbeteren. Visueel tonen is nog effectiever. Als je kunt illustreren wat er mis is met de auto, doe het dan. Of maak foto's, of trek ze zelfs op de vloer en laat ze zien. Als de klant niet in de winkel is, maak dan foto's met uw mobiele apparaat en stuur het naar hen.

.

Veel goede automonteurs geven de defecte of versleten onderdelen ook aan de klanten na de reparatie om aan te tonen dat het werk echt was voltooid. Dit kan ook een enorme stap zijn in het opbouwen van die relatie.

.

Afzonderlijke auto-reparatieservice door klantendienst

.

Alleen maar omdat iemand een expert is bij het repareren van uitzendingen, wil dat niet zeggen dat hij het aan een klant kan uitleggen. Maar als je kunt, als je een team hebt dat is toegewijd aan het trainen van en communiceren met klanten, en een ander voor het doen van reparaties, zul je klanten op hun gemak stellen als je uitlegt wat er moet worden opgelost.

.

De sleutel is ervoor zorgen dat uw servicemedewerkers alles weten over hun werk. Sommige grote dealers hebben afdelingen voor autowerkplaatsdiensten , waar de serviceadviseurs het voertuig nooit zien en niet veel krijgen van de monteurs, behalve een lijst met wat er mis is. Dus adviseurs hebben weinig tot geen kennis van autoreparatie en kunnen alleen informatie doorgeven als: â € œDe monteur zegt dat je je hele uitzending moet vervangen. â € ??. Dat is een beetje zoals zeggen: "Deze dokter, ik weet dat je hoest waarschijnlijk tuberculose is. â € ??. U hebt bekwame autoreparatiemonteurs niet nodig bij uw servicedesk, maar u hebt op zijn minst mensen nodig die genoeg weten om uw klanten te informeren.

.

Druk niet op uw klanten

.

Autoreparaties zijn vaak een ontwrichtende kostenpost en in uw pogingen om meer zaken te doen, wilt u niemand in financiële moeilijkheden brengen. Als u klanten hebt die niet elke voorgestelde autoreparatie kunnen veroorloven, laat hen dan eerlijk weten hoelang een deel ervan kan wachten tot het een serieus probleem wordt. Reparaties zijn niet zoals verkopen: ze moeten uiteindelijk worden gedaan, wat er ook gebeurt. En als uw klant u vertrouwt, komt hij of zij terug wanneer zij het zich kunnen veroorloven.

.

Gebruik nooit angstige technieken om een ​​klant tot een reparatie te dwingen. Niets stoot een slimme consument sneller af dan een monteur die een doemscenario verklaart waarin zijn luchtfilter in het midden van de snelweg uitkomt en het op de een of andere manier erin resulteert dat hij een schoolbus vol met wezen naar een puppyboerderij runt. Als een reparatie in feite gevaarlijk is en de auto onveilig vindt, zeg het ze dan. Gebruik anders geen angst als verkoopinstrument. Het doet uiteindelijk meer kwaad dan goed.

.

Vertrouwen opbouwen als een automonteur is niet zomaar een klim in de heuvels, het is een klim op het zwarte ijs op een weg vol kuilen. Maar als u de tijd neemt om naar uw klanten te luisteren, praat ze door het proces, bewijs het met foto's en wees eerlijk over wat er moet gebeuren, u kunt levenslange relaties ontwikkelen. En laat je onderscheiden van de winkels die gewoon op zoek zijn naar het geld.

.
.
.

Matt Meltzer is een professor in zakelijke communicatie aan de universiteit van Miami. Hij is een veteraan van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten en heeft een bachelordiploma in bedrijfsadministratie van de UM, evenals een Masters of Mass Communication van de University of Florida.

.
.
April 26, 2018